לא מדובר בחוק אלא בצו הרחבה
תשלום עבור ימי חג
שלום, אני עובד במשמרות - בדרך כלל 5 משמרות בשבוע (כולל בסופי שבוע). הסתבר לי בחברה בה אני עובד לא משלמים על ימי החג או לפחות מנסים לצמצם את מספר האנשים שמשלמים להם עבור ימי החג. הדבר נעשה ע'י כך שמנסים שאנשים לא יעבדו יום לפני יום החג ויום אחרי ואז אין חובה לשלם להם את יום החג. האם יש איזשהי פירצה בחוק שמאפשרת לא לשלם ימי חג לעובדי משמרות ?
לא מדובר בחוק אלא בצו הרחבה
המנוסח באופו גרוע. בנוסף , הצו אם ימומש כלשונו עשוי לגרום עוותים לרעת העובד או המעביד במקרים של עובד שעובד בימים קבועים בחלק מהשבוע. אני מצרף קישור לצו. שים לב שהעדרות בהסכמת המעביד איננה מבטלת את זכותו של העובד לתשלום בגין החג, לכן אם המעביד הוא זה שמשבץ את עובדיו למשמרות יוצא שבדרך כלל אף עובד לא נעדר שלא בהסכמת המעסיק לפני ואחרי החג ולכן לכאורה כולם יהיו זכאים לדמי חג. אבל, כפי שציינתי פרשנות כזו עלולה להביא לידי אבסרוד. נקח לדוגמא עובד (כמו עוזרת בית) שעובד אצל 5 מעסיקים שונים, אצל כל אחד יום בשבוע, לפי הרשנות המקלה עם העובד, הוא יהיה זכאי לתשלום בגין יום הגח במלואו מכל 5 המעסיקים. כלומר ירויח שכר של שבוע שלם על יום חג בודד. נראה לי שיש צורך בתיקון של הצו, כדלהלן: לגבי עובד שעובד בימים קבועים בשבוע,יהיה זכאי לתשלום מלא בגין יום חג , אם החג חל באחד הימים בהם הוא עובד באופן קבוע. עובד שימי עבודתו אינם קבועים, יוגדל שכר עובדתו לאותו חודש כדלהלן: במקום עבודה שעובדים 5 ימים בשבוע - 1/22 מהשכר החודשי בגין כל יום חג שחל באחד הימים שעובדים במקום העבודה. במקום עבודה שעובדים 6 ימים בשבוע (ובכל מקום שימי העבודה אינם קבועים לימות השבוע) - 1/26 מהשכר בגין כל חג שחל בימים א-ו. במקום עבדוה שעובדים 7 ימים בשבוע -1/30 מהשכר בגין כל יום חג שחל במהלך החודש.