תשלום ימי חג וערבי חג

מצב
הנושא נעול.

us 2

New member
תשלום ימי חג וערבי חג

תשלום ימי חג וערבי חג
באוקטובר עבדתי רק בימי העבודה שהיו, מבלי לעבוד בערבי חג ובחגים עצמם כי מקום עבודתי היה סגור (אף פעם לא עובדים בערבי חג), והמעביד שלי שילם לי משכורת מלאה. היום דיברנו על יתרת החופשה שמגיעה לי והתברר לי שהוא מצידו הוריד לי ימי חופשה על אוקטובר (על ערבי החג) ולכן קיבלתי משכורת רגילה. האם מותר למעביד להוריד ימי חופש מבלי לסכם עם העובד ומבלי להודיע לו? ואולי הייתי מעדיפה לוותר על חלק מהתשלום על ערבי החג ולשמור לי את החופשה?

שיר ורד

New member
המעביד רשאי להוציא את העובד

תשלום ימי חג וערבי חג
באוקטובר עבדתי רק בימי העבודה שהיו, מבלי לעבוד בערבי חג ובחגים עצמם כי מקום עבודתי היה סגור (אף פעם לא עובדים בערבי חג), והמעביד שלי שילם לי משכורת מלאה. היום דיברנו על יתרת החופשה שמגיעה לי והתברר לי שהוא מצידו הוריד לי ימי חופשה על אוקטובר (על ערבי החג) ולכן קיבלתי משכורת רגילה. האם מותר למעביד להוריד ימי חופש מבלי לסכם עם העובד ומבלי להודיע לו? ואולי הייתי מעדיפה לוותר על חלק מהתשלום על ערבי החג ולשמור לי את החופשה?
המעביד רשאי להוציא את העובד
לחופשה במועדים הנוחים לו, אך עחיו להודיע על כך לעובד. אך המעביד לא רשאי להוציא את העובד לחופשה ללא תשלום ללא הסכמת העובד. אז נכון, שהמעביד לא היה בסדר בכך שהוציא אותך לחופשה בלי שאמר זא מפורשות מראש, אך אם היה אומר מפורשות, לא היית יכולה להתנגד לכך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה