תשלום בפייפל - ניסוי שעשיתי

susita7

New member
תשלום בפייפל - ניסוי שעשיתי

לאחר שקראתי כאן לפני מספר ימים על האפשרות לבצע את ההמרה ע"י חברת האשראי במקום ע"י פייפל החלטתי לבדוק מה יותר משתלם.
בשיחה עם חברת האשראי נאמר לי שעמלת ההמרה היא חצי אחוז, זה עדיין לא אמר לי הרבה כי אני לא יודע אם שער ההמרה שלהם יותר גבוה או יותר נמוך משל פייפל.
לכן ערכתי את הבדיקה הבאה : הזמנתי את אותו המוצר פעמיים בהפרש זמן של דקה ,פעם עם ההמרה של פייפל ופעם עם ההמרה של האשראי.
לאחר מספר ימים הופיע לי החיוב בחשבון הבנק והתוצאות הפתיעו אותי. מחיר המוצר היה 1.34$. בחיוב עם ההמרה של פייפל שילמתי 5 שח בדיוק (שער של 3.73 כולל עמלת המרה) ואילו בחיוב עם ההמרה של האשראי יצא לי 4.80 שח (שער של 3.58 כולל העמלה).
האם יתכן כזה הפרש גדול לטובת הב? נק ? או שאולי הבדיקה שלי לא נכונה ועוג מצפה לי איזה עמלה שמנה בסוף החודש ??
אשמח למידע ממנוסים בענין.
תודה

moonchild00

New member
מהנסיון שלי אין עוד עמלות נוספות

כלומר עמלת ההמרה של 0.5% זה כל מה שתשלם - סתם מעניין אותי איזה כרטיס יש לך כי אצלי עמלת ההמרה היא 1.5%מאסטרקארד....

כן ההבדל הוא משמעותי, והוא יהיה עוד יותר משמעותי כאשר תקנה במטבע שאינו $, כלומר לדוגמא פאונד, מה שפייפאל יעשו ימירו לך ל דולרים + עמלת המרה (מפאונד לדולר) ואז לשקלים+עמלת המרה (מדולר לשקל).
ההבדל הוא אכן משמעותי כאשר בכרטיס אשראי עמלת המרה נגבית פעם אחת בלבד. כלומר מפאונד לדולר -> לפי שער יציג ואז מדולר לשקל--> שער יציג + עמלת המרה.

אפילו ברמה של 10 פאונד ההבדל יהיה משמעותי. כמובן שכל זה רלוונטי למאסטרקאד אני יודעת שבויזה החוקים שונים.

moonchild00

New member
שלי גם של ישראכרט

מוזר שיש לך עמלת המרה כ"כ נמוכה, אולי שווה שאני אתקשר אליהם לבירור....:)

Mידאס

New member
זה לא מוזר

כל אחד ומה שהוא סגר מול חברת האשראי. כמו בכל דבר בחיים (טוב, כמעט כל דבר) כדאי ואף רצוי להתמקח עם חברת האשראי בשביל לקבל הטבות מעין אלה והטבות נוספות (כמו חיוב עסקאות במט"ח לפי שוטף+30/60/90).

Drau

New member
שוטף+60 זאת הטבה? :-\

אני ניסיתי להפתר ממנה בלי הצלחה..לא מוכנים לתת לי.
(כל החיובים שלי על קניות בEBAY מגיעים כמה חודשים אחרי המעשה ואז צריך להתחיל להבין מה קשור למי
)

Mידאס

New member
כן, זו הטבה

אני מבין שלך שיטת החיוב הזו גורמת סבל רב, אבל בהחלט מדובר בהטבה. חיובי חול אמורים בכל מצב אחר להיות מחויבים מיד בחשבון הבנק (מבלי קשר לתאריך החיוב החודשי של כרטיס האשראי).

Drau

New member
אי אפשר...

זה מסלול BUISNESS עם הטבות מעולות . וזאת אחת "ההטבות" שלו..
רק שהם לא מוכנים להוריד אותה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אפשר, אתה מעדיף שלא

וכן, זו הטבה מעולה. הטבה כזאת קיימת גם בכרטיס העסקי שלי (בוויזה כאל) והיא הייתה הסיבה העיקרית שהצטרפתי אליו.

trilliane

Well-known member
מנהל
קחו כרטיס נוסף ופצלו את הרכישות

אצלי הרכישות בישראל הן בכרטיס מקומי שיש בו הטבות שמתאימות לי בארץ, ורכישות במטבע זר בכרטיס אחר שיש בו הטבות שמתאימות לי לחו"ל.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, זה נוח מאוד! מרכז לך את כל החיובים יחד

במקום שירדו אחד אחד מחשבון הבנק (למי שמשלם עמלת שורה זה מוסיף לא מעט כסף) ומעניק לך אשראי נוסף.

לא ברור לי הקושי "מה קשור למה", הרי יש פירוט... אני זוכרת מה קניתי (אני לא מזמינה מאות ואפילו לא עשרות פריטים בחודש) וכמובן אפשר לעקוב אחרי החיובים בזמן אמת באתר החברה.

Drau

New member
זה לא נח פשוט כי ..

חודשיים אחרי הקנייה פתאום אני מתחיל לראות חיובים ..
הדבר היחיד שמופיע זה השם של המוכר ,
עכשיו צריך ללכת לEBAY ולהתחיל לחפש בקניות שלי מלפני בערך חודשיים ולנסות למצוא את השם הזה..

ברור שזה לוקח כ10 דקות .
אבל זאת טרחה שהייתי ממש ממש מעדיף להפתר ממנה

בחיי שאני לא מבין את ההגיון בדבר הזה .
מה זה משנה מתי החיוב ירד לי ? עכשיו או עוד חודשיים

trilliane

Well-known member
מנהל
למה צריך לבדוק את שם המוכר?
מה זה נותן?

אני בודקת בזמן אמת וזהו, לפעמים מציצה בהמשך, מרפרפת לראות שזה נראה לי הגיוני, לכל היותר בודקת אם משהו לא ברור לי. לא רואה טעם לבזבז על כך אפילו 10 דקות.

אבל אם כ"כ חשוב לך לבדוק, למה להסתבך?
תדפיס האשראי מסודר לפי תאריכים.
חשבון הפייפל מסודר לפי תאריכים.
היכנס לחשבון הפייפל שלך, תגדיר הצגת חיובים לחודש שעבורו קיבלת את התדפיס, הכול יהיה מסודר לך לפי אותו סדר, 2 דקות וסיימת.

אם החיוב לא ירד לך בצורה של שוטף+ הוא ירד לך תוך 3 ימים בחשבון הבנק. האמן לי שזה הרבה פחות נוח למעקב...
הרי כל הרעיון באשראי (קרדיט, לא דביט) הוא שאתה מחייב עכשיו ומשלם אח"כ – קונה כל החודש ואז מחויב בבנק בתאריך מסוים בחודש העוקב. פה בסה"כ נותנים לך אשראי של יותר מחודש, מה ההבדל הגדול?
כן, אשראי ארוך יותר נחשב להטבה (לא ברור למה?
).

אם אתה בלאו הכי בודק את החיובים שלך, לא ברור לי מה זה משנה מתי. השיטה היא אותה שיטה... נשמע לי רק שאתה עובד בצורה לא יעילה.

Drau

New member
קניתי מוצר.

עלה 5 דולר .

אחרי חודשיים אני רואה שורת חיוב של 19 שח ו שם כלשהו. (עסקאות בארץ יש שם עסק וככה אני ישר נזכר מה קניתי ואיפה .)
נראה לך שאני זוכר מה קניתי והאם באמת קניתי בסכום הזה ?
אז אם זה בפירוט אשראי , ברור שזה יהיה בפירוט של פייפל .

אני רוצה לראות איזהמוצר קניתי .

אם היה יורד לי מיידית , אז לא הייתה בעייה כי ברור שאני זוכר בדיוק מה קניתי .

למעלה