lili1992
Active member
אני נוטה להסכים איתך בעניין, פשוט התכוונתי שלפחות מנקודת מבטו של התסריטאי, זה העונש של גבריאלה על היחס שנתנה לליביה באותו הערב, שהיה אחד הדברים שגרם לה להתאבד.לגבי ליביה זה קצת יותר מסובך אחרי צפייה שנייה הסקתי שגבריאלה באמת ובתמים האמינה שליביה מכפישה את זכרו של ברנרדו כדי לסדר מי שיפרנס את הילד שלה והיא באמת לא האמינה לליביה וחשבה שהורטנסיה ובניה שכנעו אותה לשקר בשביל כסף וזה לא שהתנקמה במאהבת של בעלה, אם היא הייתה מאמינה לליביה או אם אווה הייתה פותחת את הפה שלה ומספרת את האמת כבר אז, גבריאלה הייתה עוזרת לה בשביל האח או האחות של בנותיה. כך שהיא לא התנקמה במאהבת אלא חשבה שהיא מגינה על זכרו של בעלה. כך שבמידה מסוימת השתיקה של אווה הייתה גרועה מהיחס של גבריאלה.
אם חושבים על זה, הורטנסיה, שגם לה יש מידה לא מבוטלת של אשמה במה שקרה, "נענשה" על ידי התסריטאי בכך שאיבדה את דעתה כשראתה את רות (אני לא יודעת אם זה זמני או לא כי טרם צפיתי עד הסוף, אני יודעת שהיא תברח משם עם מרטין).
לגבי אווה, אף פעם לא חשבתי על זה, אבל כן אתה צודק. לא רק שהיא ידעה על הרומן, ליביה דמתה לבתה רות, ואף על פי כן היא לא עשתה דבר בזמן שליביה הושפלה ולא האמינו לאף מילה שלה.
בכל אופן, זה נכון שכל הנוגעים בדבר לא ידעו שליביה תתאבד, אבל לכל אחד מידת האשמה שלו.