תשוקת הניצים חוזרת לויוה - אבל...

lili1992

Active member
לגבי ליביה זה קצת יותר מסובך אחרי צפייה שנייה הסקתי שגבריאלה באמת ובתמים האמינה שליביה מכפישה את זכרו של ברנרדו כדי לסדר מי שיפרנס את הילד שלה והיא באמת לא האמינה לליביה וחשבה שהורטנסיה ובניה שכנעו אותה לשקר בשביל כסף וזה לא שהתנקמה במאהבת של בעלה, אם היא הייתה מאמינה לליביה או אם אווה הייתה פותחת את הפה שלה ומספרת את האמת כבר אז, גבריאלה הייתה עוזרת לה בשביל האח או האחות של בנותיה. כך שהיא לא התנקמה במאהבת אלא חשבה שהיא מגינה על זכרו של בעלה. כך שבמידה מסוימת השתיקה של אווה הייתה גרועה מהיחס של גבריאלה.
אני נוטה להסכים איתך בעניין, פשוט התכוונתי שלפחות מנקודת מבטו של התסריטאי, זה העונש של גבריאלה על היחס שנתנה לליביה באותו הערב, שהיה אחד הדברים שגרם לה להתאבד.

אם חושבים על זה, הורטנסיה, שגם לה יש מידה לא מבוטלת של אשמה במה שקרה, "נענשה" על ידי התסריטאי בכך שאיבדה את דעתה כשראתה את רות (אני לא יודעת אם זה זמני או לא כי טרם צפיתי עד הסוף, אני יודעת שהיא תברח משם עם מרטין).

לגבי אווה, אף פעם לא חשבתי על זה, אבל כן אתה צודק. לא רק שהיא ידעה על הרומן, ליביה דמתה לבתה רות, ואף על פי כן היא לא עשתה דבר בזמן שליביה הושפלה ולא האמינו לאף מילה שלה.

בכל אופן, זה נכון שכל הנוגעים בדבר לא ידעו שליביה תתאבד, אבל לכל אחד מידת האשמה שלו.

evglev1

Well-known member
מנהל
אני נוטה להסכים איתך בעניין, פשוט התכוונתי שלפחות מנקודת מבטו של התסריטאי, זה העונש של גבריאלה על היחס שנתנה לליביה באותו הערב, שהיה אחד הדברים שגרם לה להתאבד.

אם חושבים על זה, הורטנסיה, שגם לה יש מידה לא מבוטלת של אשמה במה שקרה, "נענשה" על ידי התסריטאי בכך שאיבדה את דעתה כשראתה את רות (אני לא יודעת אם זה זמני או לא כי טרם צפיתי עד הסוף, אני יודעת שהיא תברח משם עם מרטין).

לגבי אווה, אף פעם לא חשבתי על זה, אבל כן אתה צודק. לא רק שהיא ידעה על הרומן, ליביה דמתה לבתה רות, ואף על פי כן היא לא עשתה דבר בזמן שליביה הושפלה ולא האמינו לאף מילה שלה.

בכל אופן, זה נכון שכל הנוגעים בדבר לא ידעו שליביה תתאבד, אבל לכל אחד מידת האשמה שלו.
זה ברור רק מרטין ונורמה הבינו כמה ליביה הושפלה במידה ודיברה אמת ונורמה רצתה ללכת אחריה ופרננדו לא נתן לה ומרטין לא היה יכול כי הוא נכה, אבל גבריאלה חשבה שהיא בסך הכול לא הצליחה לרמות אותה והיא לא תיארה שתתאבד. לכן גם נורמה רצה אחרי רות לאחר שגילתה שאווה אימה ושכולם ידעו את זה, שלא לחזור על הדבר הנורא שקרה אז. גם אווה לא תיארה לעצמה שליביה תתאבד לאחר שלא יעזרו לה ובטח הורטנסיה לא תיארה לעצמה זאת ואפילו חואן לא חשב שבכך שהוא מבקר אותה בחריפות על הרומן עם גבר מבוגר היא תפחד לפנות אליו במידה ותהיה בהיריון. אבל העניין שגבריאלה האמינה במה שרצתה להאמין שהיא חשבה שברנרדו יכול להתנזר ממין כמוהה וזה חטא והיא יכולה למנוע ממנו יחסי מין והוא יישאר נאמן לה.

lili1992

Active member
אז אחרי די הרבה זמן, חזרתי להמשך צפייה בסדרה החל מפרק 161.
למען האמת, נראה שמעט התגעגעתי לדמויות 😅
כנראה שככה צריך לצפות בה, עם הפסקות ארוכות כדי שבמהלכן נתגעגע ויחזור החשק להמשיך לצפות, כולל צפייה מההתחלה.
לפי המראה החיצוני של חלק מהשחקנים, אני מבינה שבשלב זה או אפילו לפני, הם כבר החלו את הסדרות האחרות שלהם.
יבגני, אתה יודע איזו תאונה קרתה למריו סימארו?

evglev1

Well-known member
מנהל
אז אחרי די הרבה זמן, חזרתי להמשך צפייה בסדרה החל מפרק 161.
למען האמת, נראה שמעט התגעגעתי לדמויות 😅
כנראה שככה צריך לצפות בה, עם הפסקות ארוכות כדי שבמהלכן נתגעגע ויחזור החשק להמשיך לצפות, כולל צפייה מההתחלה.
לפי המראה החיצוני של חלק מהשחקנים, אני מבינה שבשלב זה או אפילו לפני, הם כבר החלו את הסדרות האחרות שלהם.
יבגני, אתה יודע איזו תאונה קרתה למריו סימארו?
מריו סימארו באמת נפל מסוס כפי שהתאונה שלו בסדרה שלא הראו, הוא היחיד שהשתנה וקיבל פחות במה בגלל תאונה ולא בגלל משחק בסדרה אחרת. אבל עכשיו הסבתא מהמעודפת והאלמנה שכאן היא האימא של לאנדרו ובניטו הולכת לקבל הרבה יותר במה במקום הראשיים וכך האבא של החבר של רות, שהרומן שלהם הולך להיות נקודת האור בסדרה כשחלק גדול ממנה יוקדש להתעללות בגבריאלה. כי חואן פבלו שוק הצטרף ללמדי אותי לאהוב רק בפרק 18 אז היה פנוי לסצינות פרננדו בתשוקת הנצים ודינורה, מלקולם, כרמלה וארמנדו לא התחילו לשחק בסדרות אחרות. אבל לפחות טוב שהקדיש קצת זמן לדמויות משניות וחדשות ולא רק להתעללות בחוות אליסונדו.

lili1992

Active member
ידעתי באיזה אופן מתו רקל, קליקסטו (והנהג שלהם), אבל לראות את זה היה די מחריד.
וזה שבפרקים אחרי ניסו "להקליל" את מה שקרה ולהצחיק.....

evglev1

Well-known member
מנהל
ידעתי באיזה אופן מתו רקל, קליקסטו (והנהג שלהם), אבל לראות את זה היה די מחריד.
וזה שבפרקים אחרי ניסו "להקליל" את מה שקרה ולהצחיק.....
כן טוב שבמילה של כבוד מירנדה נשארה בחיים עד הסוף ובעלה מת כבר קודם כשגילה שהאימא הביולוגית של וורוניקה לא מסרה אותה לאימוץ מרצונה אלא מירנדה וסופיה כפו זאת עליה. וגם בעניין שני הרוצחים השכירים רק אחד מהם נהרג השני נתפס והעיד במשטרה נגד אוליסס המקביל לארמנדו.

lili1992

Active member
צפיתי בפרק עם מה שפרננדו ניסה לעשות לחימנה, ואמנם הקטע היה לא ארוך אבל זה היה לי קצת קשה נפשית לחזות בזה, מזל שזה נגמר מהר. על גבריאלה אין לי מה לומר אפילו, קודם לא מאמינה לבנות שלה בנושא כזה חמור עם עדויות פיזיות של שריטות וחבלות אצל שניהם, ואחרי זה בוכה ש"הבת הקטנה שלה" עזבה, נו באמת...... לרגע אחד היה ניצוץ של גבריאלה הישנה אבל כמובן שהשטן פרננדו היה שם כדי להסית לכיוון השני.
סוף סוף הגיע הרגע בו גבריאלה נזכרת בעצב בהאשמות של בנותיה כלפי בעלה, וביחס המחפיר שנתנה להן כשלא האמינה למילה.

lili1992

Active member
חשבתי שראיתי הכל בסדרה הזו, אבל לעינויים בסגנון של ארגון קרטל לא ציפיתי, אפילו שמדובר בדינורה חסרת הגבולות ובפרננדו העכברוש. מזל שזה היה קטע קצר בלבד.

evglev1

Well-known member
מנהל
חשבתי שראיתי הכל בסדרה הזו, אבל לעינויים בסגנון של ארגון קרטל לא ציפיתי, אפילו שמדובר בדינורה חסרת הגבולות ובפרננדו העכברוש. מזל שזה היה קטע קצר בלבד.
לפחות מי שעבר את זה המשרת הגנב והמגעיל. אבל מדינורה אפשר היה לצפות הכול כשגם את חואן רצו להכריח להתחתן עם דינורה בעינויים, בני המשפחה המשוגעת של דינורה ואחר כך את בניטו עם בלינדה. כך שזאת משפחת קרטל, פלא שחוץ מדינורה אף אחד מהמשפחה לא נענש, ואני לא מתכוון לבלינדה, זעמתי שבמילה של כבוד הענישו את מקבילתה, אלא דווקא לאבא ולבני הדודים.

evglev1

Well-known member
מנהל
נראה שבכל זאת התסריטאי ראה בכרמלה יותר אנושית ממלקולם שהיו קטעים שריחמה על גבריאלה ולא אהבה לכלוא אותה במרתף, אבל לא רצו להרחיב עד למשפט וכמה שנות מאסר מקבלים כל השותפים של פרננדו ודינורה, וגם הם הואשמו כי הכופר היה אצלם, כך שלא בטוח שלשופט היה היגיון לגזור עליהם עונשים שונים, אז כדי שבכל זאת מלקולם יקבל עונש חמור מכרמלה, הביאו לו את העינויים בסגנון קרטל ואת המכות שהוא חטף מחואן כשחואן בא לחלץ את גבריאלה.

lili1992

Active member
הגעתי לפרק בו ארמנדו מת, סוף סוף נחשפתי לנסיבות שהביאו למותו.
חואן הוא לא חמום המוח בסדרה, ארמנדו הרבה יותר חמום מוח ממנו וזה בסוף מה שגרם למותו.
הוא מת בזמן שהוא מאמין שהוא הרג את רוסריו בשוגג.

evglev1

Well-known member
מנהל
הגעתי לפרק בו ארמנדו מת, סוף סוף נחשפתי לנסיבות שהביאו למותו.
חואן הוא לא חמום המוח בסדרה, ארמנדו הרבה יותר חמום מוח ממנו וזה בסוף מה שגרם למותו.
הוא מת בזמן שהוא מאמין שהוא הרג את רוסריו בשוגג.
ברור שארמנדו חמום מוח, אבל נראה צורת הדיבור של חואן השפיעה על כך שליביה פחדה לספר לו שהיא בהיריון מגבר שהסתבר שהיה נשוי, אם חואן לא היה כזה קשוח, ליביה הייתה הייתה פונה לאחיה ולא להורטנסיה. אבל ארמנדו בהחלט חמום מוח ולכן גם מוקף בריונים. עוד זוכר כשבגלל החלפת החולצה חטפו את אוסקר במקום פרנקו אז הוא מיד כשראה שזה לא האח שהוא ביקש הוא התחיל לכסח את האנשים שלו. וגם ממו, מפתיע שממו חזר לעבוד איתו לאחר מה שעשה לו כשגילה שלא הרג את רוסיו ובמקום זאת סיכמו שיהרגו אותו. אבל דווקא שפרננדו שניסה להחדיר בינה בארמנדו כשניסה לרצוח את פרנקו הגיב באותה הצורה בדיוק כשגילה על הרומן בין נורמה לחואן.

אבל לא רק ארמנדו חשב שרוסיו מתה, כולם חשבו כך, ורק שריתה שסבלה ממנה השכילה לבדוק ולגלות שרוסריו היריבה שלו עוד בחיים ואפשר להציל אותה ואולי אף אחד אחר כולל המשטרה לא היה בודק והיה נוטשים אותה במחשבה שהיא מתה. אבל סמלי שהיריבה היא שניגשת לבדוק וצועקת לכולם שהיא בחיים וכך לוקחים אותה לבית חולים לטיפול.

אגב ארמנדו מבחינתו לא הרג את רוסיו בשוגג אלא היא הגנה בגופה על פרנקו ומתה במקומו, אבל זה לא הפריע לו לרצות לבצע טבח כנקמה כאילו מישהו אחר אשם במותה ולא הוא.

lili1992

Active member
ברור שארמנדו חמום מוח, אבל נראה צורת הדיבור של חואן השפיעה על כך שליביה פחדה לספר לו שהיא בהיריון מגבר שהסתבר שהיה נשוי, אם חואן לא היה כזה קשוח, ליביה הייתה הייתה פונה לאחיה ולא להורטנסיה.
נכון, אני מסכימה שבתחילת הסדרה הוא היה חסר שליטה עצמית, בהמשך הוא נרגע יותר ונהג בהיגיון.
אמרנדו זה משהו אחר, הוא פשוט אדם רע.

וגם ממו, מפתיע שממו חזר לעבוד איתו לאחר מה שעשה לו כשגילה שלא הרג את רוסיו ובמקום זאת סיכמו שיהרגו אותו.
אמת. נראה שהתסריטאי ממש רצה להחזיר דברים כפי שהיו קודם, אז מצאו איזושהי דרך לא משכנעת לעשות זאת.

lili1992

Active member
בפרק אליו הגעתי - אני לא מבינה את התסריטאי, הוא לא מבין שזה שלב מאוחר מדי לתת לדינורה סיפור רקע ולהסביר למה היא כזו לא נורמלית??

evglev1

Well-known member
מנהל
בפרק אליו הגעתי - אני לא מבינה את התסריטאי, הוא לא מבין שזה שלב מאוחר מדי לתת לדינורה סיפור רקע ולהסביר למה היא כזו לא נורמלית??
ועוד סיפור רקע כזה, ממש רחמים עליה שהיא נענשה על ששכבה עם בן דוד שלה בגיל 12. אחרי זה בא סיפור רקע שאביה לא יכל להביא עוד ילדים וכאב לו שהילד היחיד שלו זה בת ואין לו בנים. ויש את זה בטרה נוסטרה שגומסינדו כל הזמן אומר לבנות שהוא רוצה נכדים זכרים שירשו אותו כי אישתו הביאה לו רק בנות, ואפשר להוסיף חוקיים כי ברור שיש לו גם בן שחור מננה, אבל לגבי דינורה אם רצו להציג את זה כאילו אביה התייחס אליה רע כי בגללה אין לו בנים, הדוגמא שהוא נזף בה וכעס עליה כשהיא שכבה בגיל 12 עם בן דוד שלה היא גרועה, כי גם מסור ואוהב לא היה מוחה כפיים על זה לא יחסים בין בני דודים שנתפסים על ידי חלק מהאנשים כמו גם הדר כאן כגילוי עריות ולא על סקס בגיל 12 ואפילו פרננדו העלוב אמר שהיא הייתה מופקרת. דווקא פה התסריטאי רצה לברך ויצא מקלל כי כך הוא למעשה הסביר איך דינורה אילפה את אביה שגרם לו לפחד ממנה ולא להציב לה גבולות וכך הפך אותה למפונקות שחוטפת והורגת את כל הגברים שמעיזים לסרב לה.

למעלה