תשובות

מצב
הנושא נעול.
תשובות

תשובות
אני מוכן לענות לכל חברי הפורום אם הם נתקלים בשאלה הדורשת ידע רכבתי ספיציפי כולל נתונים טכניים.

fireman

New member
אחלה../images/Emo70.gif מעולה../images/Emo70.gifברוכים הבאים לפורום

תשובות
אני מוכן לענות לכל חברי הפורום אם הם נתקלים בשאלה הדורשת ידע רכבתי ספיציפי כולל נתונים טכניים.
אחלה
מעולה
ברוכים הבאים לפורום

אהלן טלי אחי !!! הגיע הזמן לראות

תשובות
אהלן טלי אחי !!! הגיע הזמן לראות
אותך פה !!! אני אתקשר אליך מחר ונדסקס !!! לילה טוב, אחוק אביתר.

A-T

New member
שאלה

תשובות
שאלה
אם נתעלם מהקטרים בסדרה 702-709, האם קטר 609 הוא היחידי שצבוע בירוק-צהוב-אדום? צירפתי תמונה שלו מאתר חדשות הרכבת.
פרט קטן שנזכרתי בו: ביום חמישי 6.1.2000, במהלך השירות שלי בגבול הצפון, נסעתי לראשונה ברכבת בקו נהריה-ת"א. באחד הסיבובים במסילה הבחנתי שקטר G26 גורר את הרכבת. זו גם היתה הנסיעה האחרונה שלי ברכבת שמחוברת לקטר משא ישן. תשאלו: איך אני יכול לדעת שזה היה G26 אם באותו הזמן לא היה לי מושג ברכבות? פשוט מפני שאני זוכר שהוא היה צבוע בצביעה הירוקה שבתמונה.

קטרים בצביעה הירוקה של רכבת ישראל

שאלה
אם נתעלם מהקטרים בסדרה 702-709, האם קטר 609 הוא היחידי שצבוע בירוק-צהוב-אדום? צירפתי תמונה שלו מאתר חדשות הרכבת.
פרט קטן שנזכרתי בו: ביום חמישי 6.1.2000, במהלך השירות שלי בגבול הצפון, נסעתי לראשונה ברכבת בקו נהריה-ת"א. באחד הסיבובים במסילה הבחנתי שקטר G26 גורר את הרכבת. זו גם היתה הנסיעה האחרונה שלי ברכבת שמחוברת לקטר משא ישן. תשאלו: איך אני יכול לדעת שזה היה G26 אם באותו הזמן לא היה לי מושג ברכבות? פשוט מפני שאני זוכר שהוא היה צבוע בצביעה הירוקה שבתמונה.
כל 13 הקטרים הראשונים מדגם G26 שרכשה רכבת ישראל (מספרים 601-613) הגיעו לארץ כשהם צבועים באותה צביעה הנראית בתמונה (בשינויים קלים). גם שלושת הקטרים מדגם G16 (מספרים 161-163) נצבעו בשנות ה-70 בצביעה דומה, אולם עם גוון ירוק כהה יותר. דווקא קטר 609 שנראה בתמונה איבד מזמן (בתחילת שנות ה-90 או סוף שנות ה-80) את הצביעה הזו לטובת הצהוב-כחול-אדום עם אלכסונים שחורים, אולם חלק מחבריו עוד המשיכו בצביעה הירוקה עד לא מזמן, ולפחות שניים, 611 ו-604, עדיין נושאים אותה (האחרון הוא היחיד שממש נצבע מחדש בפעם השנייה באותה צביעה לא מזמן, אם כי בגוון כהה יותר). התמונה שצירפת מתוך האתר צולמה מיד לאחר שהגיע קטר 609 לארץ, בסוף שנות ה-70.

שכחת כמובן את קטר מס' 612 !!! גם

כל 13 הקטרים הראשונים מדגם G26 שרכשה רכבת ישראל (מספרים 601-613) הגיעו לארץ כשהם צבועים באותה צביעה הנראית בתמונה (בשינויים קלים). גם שלושת הקטרים מדגם G16 (מספרים 161-163) נצבעו בשנות ה-70 בצביעה דומה, אולם עם גוון ירוק כהה יותר. דווקא קטר 609 שנראה בתמונה איבד מזמן (בתחילת שנות ה-90 או סוף שנות ה-80) את הצביעה הזו לטובת הצהוב-כחול-אדום עם אלכסונים שחורים, אולם חלק מחבריו עוד המשיכו בצביעה הירוקה עד לא מזמן, ולפחות שניים, 611 ו-604, עדיין נושאים אותה (האחרון הוא היחיד שממש נצבע מחדש בפעם השנייה באותה צביעה לא מזמן, אם כי בגוון כהה יותר). התמונה שצירפת מתוך האתר צולמה מיד לאחר שהגיע קטר 609 לארץ, בסוף שנות ה-70.
שכחת כמובן את קטר מס' 612 !!! גם
הוא צבוע בדוגמה "הירוקה" הזו עדיין.

suprman1

New member
גם קטר 612 צבוע בירוק עד היום

שאלה
גם קטר 612 צבוע בירוק עד היום
התמונה צולמה ליד תחנת שפיים ב-2/11/2003.

omer landau

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo13.gif

תשובות

בIC3 אז יש אפשרות שהנהג יקבע באיזה צד יפתחו הדלתות??? איך זה עובד??? כי ראיתי פעם אחת שהדלת נפתחה גם בצד השני לא הצד של הרציף והאם אפשר זה כולל את כל הצד של הרכבת או בפרט כל קרון וקרון נגיד לסגור רק את הדלת של הקרון האחרון ולמה התכוונת במכללת אביתר חחחחחחח?????

ronatd

New member
כמה שאלות לגבי מסילות

תשובות
כמה שאלות לגבי מסילות
טל דקל המקורי, יש כמה שאלות ששאלתי בשרשור שנפתח על מסילות, ולא זכיתי למענה. היה שם דיון נרחב על רוחב מסילות, ואני ניסיתי להרחיב את הדיון בזה ששאלתי גם על מסילות כמו מסילת הפילטוס, (עם גלגל שיניים מקורי), מסילת מונורייל, ומנגנון לקיחת החשמל (עילי או צידי). אם תוכל להסביר לנו מעט על המעלות/יתרונות של כל שיטה, לעומת המגרעות/חסרונות, מאוד נשמח. דוד.

מסילות משוננות, מונורייל וחשמול

כמה שאלות לגבי מסילות
טל דקל המקורי, יש כמה שאלות ששאלתי בשרשור שנפתח על מסילות, ולא זכיתי למענה. היה שם דיון נרחב על רוחב מסילות, ואני ניסיתי להרחיב את הדיון בזה ששאלתי גם על מסילות כמו מסילת הפילטוס, (עם גלגל שיניים מקורי), מסילת מונורייל, ומנגנון לקיחת החשמל (עילי או צידי). אם תוכל להסביר לנו מעט על המעלות/יתרונות של כל שיטה, לעומת המגרעות/חסרונות, מאוד נשמח. דוד.
מסילות משוננות, מונורייל וחשמול
אני לא בטוח שאני מבין מה בדיוק השאלות שלך, דוד (היות והן חסרות מבנה של סימן שאלה, גם בשרשור המקורי) אבל אנסה בכל זאת להסביר: 1. מסילות משוננות היו קיימות בעבר במקומות רבים בעולם, ופותחו מספר שיטות שונות, לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה. הצורך במסילות משוננות (ובציוד מניע בעל גלגלי שיניים) נובע מהשיפוע המוגבל אותו יכולה לעלות רכבת רגילה בגלל החיכוך הנמוך שבין גלגלי המתכת לפסי המתכת. בקטעים משופעים במיוחד לא מספיק החיכוך לתמוך בהנעת הרכבת ו(אפילו יותר חשוב) בבלימתה במורד. בקטעים תלולים במיוחד הועדף בד"כ הפתרון של מערכת סגורה או משולבת המונעת על-ידי כבלים חיצוניים (כמו הכרמלית או, בשיטה שונה לגמרי, חלק מהקווים ברחובות סן פרנסיסקו). החסרונות העיקריים של מערכות כאלו הם שהן יקרות יותר מרכבות רגילות והנסיעה של הרכבות בקטעים המשוננים היא בהכרח איטית יותר, בין היתר בשביל לשמור על תקינות הציוד העדין יותר. בארץ לא ידוע לי על קו רכבת משונן, אבל בלבנון בהחלט היתה מסילה כזו, בחלק מהקו שבין בירות לסוריה, ופירוט אודותיו ניתן למצוא בספר של R. Tourret על הרכבת החג'אזית. 2. מסילת 'מונורייל' היא בעצם לא מסילת רכבת קונבנציונלית אלא מעין כביש בעל חתך רוחבי בעל צורת T הפוך שמן (בד"כ) עליו נוסעות בד"כ רכבות על גלגלי גומי. היתרון הוא בעיקר ברדיוסי סיבוב ובשיפועים שניתן להפעיל עליהם רכבות, אבל טכנולוגיות מודרניות של רכבות רגילות מציעות פתרונות מצויינים גם לאלו. 3. לגבי חשמול כבר דנו בעבר בפירוט בפורום - פנטוגרף (מסתבר שעדיין אין מילה בעברית) עם חשמולת (Catenary) לעומת פס שלישי וכיו"ב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה