תשובות הארות והבלחות- חלק א

uribash

New member
תשובות הארות והבלחות- חלק א

לבקשת המנהלת- נפתח עם אשכול החידות הראשון שבו הפציץ חמנגאד תשובות כמעט באותה מהירות שבה הן הועלו... את השאלה הראשונה- פתר ידידי הברמאלי בניסיון משולש, שעלה יפה בסופו של דבר. המוסתרים בצילום הם ניל יאנג, סטיב סטילס וריצ'י פיורי. הגלויים הם חטיבת הקצב המנוחה של באפלו ספרינגפילד: דיואי מרטין וברוס פאלמר. ברמלי גם ענה יפה על השאלה השביעית- מי הפודל שצלל ? וזה אכן רנדי קליפורניה הי"ד. 2- הצדק עם Rio - התמונה היא של הסינגל של הסטונס she's so cold, שבו קפאה להם הלשון. מסוג השאלות שחיפוש בגוגל תמונות או בוויקי- לא ממש יעזור לכם ולכן- כבוד על התשובה, בין אם זה ניחוש ובין אם לא ! 3+ 4- חמנגאד ענה מייד על שאלות לא קלות- צ'יליוואק עלולים לעניין אותנו, דרי הפורום והאספנים השרוטים, בגלל מילה אחת- collectors- הרכב הפסייך הקנדי המשובח, שהתגלגל והפך לקערת הצ'ילי הזאת... (אגב, זה אלבום נורא. אני ניכוותי..
) והגיטרות המדהימות הן של אד קינג משעון התות המעורר, לימים- גיטריסט סקינירד. כל הכבוד לחמנגאד שענה בלי בעייה גם על השאלות 8+9 - התקליט הנדיר להחריד כולל את העטיפה הראשונה שעיצב אנדי וורהול לתקליט בתחילת הפיפטיז. העניין הזה נמכר לפני חודש באי.ביי בסכום של כרטיס טיסה מחלקה ראשונה אל מעבר לאוקינוס. התמונה של הנדריקס היא עם ב. גיבונס כמובן ואיש לא ענה על אלה: מי ענד כפתורים כאלה על החולצה בסיקסטיז ? > מדובר בסלוגן מפורסם (שגם הופיע ע"ג פוסטרים) שכלל את פאולין, ג'ואן ומימי (לימים-פארינה)- שלושת האחיות לבית באאז כשהן מדגמנות למען השלום- ומפצירות בבנות להגיד "כן" רק לבנים שאמרו "לא" (לשירות בוויטנאם, כמובן). 5- תשובה נוספת מהשאלון הראשון - תגיע מייד

uribash

New member
מיהו בר המזל שכבר ז"ל ?

אני מופתע שאיש בפורום הפסיכדלי לא זיהה את הסופר הענק פיליפ קיי דיק, חובב סמי הזייה, מד"ב, קונספירציות, פארנויות, מוסיקה פסיכדלית וגם רקדניות בטן חינניות. תושב סאן פרנסיסקו עד למותו ומי שכל ספר שלו (כמעט) צריך לדבר אל סקרני הפורום הזה.

uribash

New member
מתחו קווים ביו יוצרים לחומרים החביבים עליהם?

הלהקה בתמונה היא Plus באלבומם - (No Pisar El Infinito (1977 אבל ממש לא צריך להכיר אותה או את חבריה... משמאל למעלה- ובכיוון השעון- הרבה שורות קוקאין (= פראנויה כבדה), קודאין, הרואין, מסקלין.

josi5

New member
ועל פלוס נדבר בשבועות הקרובים

בפינת rock para mis amigos אנחנו רואים בתמונה Cacho D'Arías: batería Hugo Racca: bajo y voz Julio Sáez: guitarra y voz Saúl Blanch: voz הוציאו 4 תקליטים No pisar el infinito (1976) Plus (1978) Melancólica muchacha (1978) Escuela de rock 'n' roll (1981)

Jflyaway

New member
נראה לך שאנחנו לומדים גם את הפנים שלהם? ../images/Emo13.gif

LadyG

New member
פיליפ קיי דיק

הרסת אותי אורי. אין לי מושג איך הוא נראה.

LadyG

New member
משהו לא ברור לי

את הסלוגן שנופיע על גבי הפוסטרים אני מכירה היטב אבל השאלה נוסחה מי ענד?

uribash

New member
השאלה הייתה מי חילק כפתורים כאלה ?

והתשובה היא שלושת האחיות (שגם ענדו אותם, כמובן). לגבי הדאחקה של מתיחת הקווים- קיבלת..

LadyG

New member
טוב...יכולתי לפתור אותה ../images/Emo13.gif

ולגבי מתיחת הקוים קבל
לשאלה המתוחכמת.

uribash

New member
תשובות הארות והבלחות- חלק ב'

הנה לגבי אשכול החידות השני, שכלל שאלות קצת יותר קלות, עקב מחאת מדינות המערב כלפי חמנגאד: המנהלת ענתה נכונה על שאלת האסלה, על הקטע הביזארי מ"הניצוץ" של קיובריק (עוד נקודות זכות על הקושי !!), על פיי דאנווי ופיטר וולף (איש ה-j. giles band, ). לגבי השאלה מה הקשר בין הילד עם השיער הירוק לניל יאנג ? אכן הליידי זיהתה את דין סטוקוול, שבכל מקום בנט מוזכר שהוא היה חבר של ניל יאנג. אבל- לא פירטת מה לשיער ירוק ולעובדה הזאת ובאפלו ספרינגפילד לא ממש קשורים לסרט הפסיכי. סטוקוול, שהיה שחקן קולנוע מאז שהיה ילד, התפרסם לראשונה ב-1948 במעשיית הפנטזיה הקולנועית "הילד עם השיער הירוק", עשרים שנה לאחר מכן, הוא היה השכן של יאנג בלאורל קאניון והפך לחברו הטוב. סטוקוול הוא זה שכתב תסריט שלם ואפוקליפטי בשם "אחרי הבהלה לזהב" שאותו הפך יאנג ב-1971 לאלבום הזהב הגדול הראשון שלו. ב-1980 השניים ביימו ביחד את Human Highway- מעשייה רדיואקטיבית/אפוקליפטית ביזארית לא פחות, שכללה את להקת DEVO. סטוקוול שיחק את הגורו ב-Psych out בתקופה שבה הוא, יאנג וג'ק ניקולסון היו החברים הכי-טובים. *- הלהקה מסאן פרנסיסקו עם קשר קלוש למזה"ת היא Sopwith Camel. התמונה הזאת מופיעה על הצד האחורי של אלבום הבכורה שלהם, שרבים כאן מחזיקים אותו בביתם. *- לגבי - "ניקסון הוא הקשר ביניהם"- Y. Welis בתשובה נכונה- המצולמים בתמונה הם טימותי לירי וגרייס סליק (שתיכננה לטפטף ל.ס.ד לכוס המשקה של ניקסון) *- הפרקליט ענה יפה על הקשר בין היצ'קוק לפרוג- הלייבל ורטיגו כמובן. *- ומי הבחור עם הסוד? הרי זהו ארתור לי, כפי שהוא מופיע על גבי סינגל- והפעם ללא הפיאה ועם שפם פרברטי ראוי. *- לגבי השאלה מי המצולמים: ברור שאת דילן וקנופלר קל לזהות ושחיפוש תמונות שלהם בגוגל מביא רק לצילום הזה עם הכיתוב הלא-נכון והחסר מתחתיו - (שהופיע במקור באיזה עיתון שהצליח להגניב צלם לסטודיו) וזו גם התשובה שקיבלתי..
טים דראמונד הגדול (ולא כפי שכתוב מתחת לתמונה באינטרנט וכמו שקראתי בתשובת השרשור- דרומון) עבד עם רבים וטובים- ביניהם ניל יאנג, מיילס דיוויס, ג'י ג'י קייל, קלפטון, קרוסבי, סטילס ונאש, ג'יימס בראון ועוד. גם פיק וית'רס, המתופף הראשון של דייר סטרייטס, שפרש מייד אחרי זה מעולם הרוק, נמצא בתמונה. והם אכן מקשיבים לאלבום "רכבת איטית מתקרבת" הליידי וחמנגאד ענו יותר תשובות נכונות וליואליקו היו את כל התירוצים בעולם לא לענות אפילו על אחת...
שבוע טוב שיהיה ותשמעו הרבה מוסיקה !

panta rei

New member
אלוהים אדירים

אורי, קראתי, השכלתי ונזכרתי שלפני שנים רבות היה לי מרצה להיסטוריה (של ארה"ב - אגב) שדיבר על היסטוריונים שהם עמוסי מידע בלתי שמיש בעליל (או משהו כזה). אתה בחברה טוב
ואני מנצל את ההזדמנות לומר לך ש-after the heat יוחזר אליך אחר כבוד (סגור), יען כי כבר יש לי אותו בבית בלייבל אחר. ותודה..

uribash

New member
אתה צודק, אביתר,שכחתי... ואתה תותח שפתרת!

לא מכיר הרבה דד-הדס שאוהבים את ואן הלן, למשל (או להיפך...) אבל סמי ובוב הם שכנים וחברים טובים מזה שנים.

Jflyaway

New member
../images/Emo13.gif האמת אורי, שאני חלש בזה...

איש של צלילים אנוכי. לא של הדמיות ותמונות. ככה היה תמיד. זיכרון חזותי דפוק, ראייה לקוייה, ובעיות ריכוז. אבל סאונדים אני מזהה. הביא לי חידון צלילים, אני חוגג וקורע תשובות על ימין ועל SMALL ועם כל זאת אני נהנה לקרוא את החידון, אז KEEP ON WITH THE GREAT JOB MA FRIEEEND

למעלה