תהיו בריאות.
תרומת איברים
שלום רב! הנני עובדת במרשה מלאה ובתקופה הקרובה היעדר ממקום העבודה לחודש ימים עקב תרומת כליה עבור אחותי. שאלתי היא מי עפ"י החוק צריך לשלם לי שכר בזמן היעדרותי מהעבודה (ביטוח לאומי/המעסיק) ומה מגיע לי עפ"י חוק?
תהיו בריאות.
ביטוח לאומי - לא חייב לשלם על זה (אלא אם ההיעדרות תימשך מעל 90 ימים, ואז - תוכלי להגיש תביעה לנכות כללית החל מהיום ה-91 של ההיעדרות. אבל דיברת על היעדרות צפויה של חודש, אז זה לא רלוונטי ואני מקווה של תצטרכי להיעדר יותר מחודש). אם יהיו לך (וכנראה אין בעיה שיהיו לך) תעודות מחלה על התקופה שבה תצטרכי להיעדר מהעבודה, אז כנראה המעביד יהיה חייב לשלם לך דמי מחלה על התקופה הזו. אבל החיוב של המעביד מוגבל - עד מקסימום ימי המחלה שצבורים לזכותך (לפי החוק - הצבירה היא של יום וחצי לכל חודש עבודה, בניכוי ימי מחלה שניצלת ועד מקסימום של 90 ימים). דמי מחלה הם לא בגובה משכורת מלאה, אלא בגובה של 75% מהמשכורת, לתקופה שמהיום הרביעי למחלה ועד סוף הזכאות לדמי מחלה ו-37.5% מהמשכורת ליום השני וליום השלישי של המחלה. ייתכן שבמקום העבודה שלך יש תנאים טובים מאלה שבחוק ואז מגיע לך יותר. ייתכן גם שיש לך ביטוח דמי מחלה באיזו קופת גמל, ואז יכול להיות שיש לך תנאים יותר טובים, לפי תקנון הקופה או הפוליסה אם מדובר בחברת ביטוח. בהצלחה בניתוח ובהשתלה.