תרגיל לשופטת מתחילה

giulietta

New member
תרגיל לשופטת מתחילה ../images/Emo88.gif

נכנסתי למיטה, מוכנה ומזומנה לשעה של שקט ומנוחה, פתאם הילד חזר עם דמעות בעיניים. "מה קרה?" פניתי אליו נאנחת (הלכה הסיאסטה). מסתבר שהוא היה אצל חבר עם חבר שלישי. כולם הביאו את ה"רייסרים" שלהם (מכירים? מכוניות קטנטנות כאלה עם שלט). באיזשהו שלב, הבן שלי החזיק בידו את השלט של החבר. החבר צעד אחורה לכיוונו, נתקל בו, השלט נפל ונשבר. כתוצאה מכך, החבר (שהיה גם המארח) החליט שהשלט של הבן שלי יישאר אצלו והוא יקבל את השלט השבור".
במחאה, הבן שלי חזר הביתה, משאיר מאחוריו את שני השלטים. "רגע..." התחלתי לתחקר אותו כדי להבין את כל הסיפור וכשהבנתי, את הגירסה שלו, אמרתי לו : "תתקשר אליו מייד ותדרוש ממנו שיחזיר לך את השלט שלך. תגיד לו שאתה מוכן לפצות אותו במחצית העלות של הרייסר שלו היות ושניכם הייתם שותפים לתאונה". מהצד שמעתי אותו מחייג אליו, מנסה לדבר איתו וההוא כל הזמן מסרב לו ומנתק. באיזשהו שלב לקחתי אני את השפורפרת וחייגתי. החבר ענה. "שלום, מדברת אמא של א'. אפשר לדבר איתך כמה דקות בלי שתנתק לי?" קול מבויש מהעבר השני נענה בחיוב. בקשתי לשמוע את גירסתו. הוא סיפר את אותו סיפור בדיוק. "אז מה לדעתך צריך לעשות?" שאלתי אותו. "הוא צריך לתת לי את השלט שלו" הוא ענה וגם הסביר "למה שלי יהיה שבור?" -"כן, אבל, ממה שהבנתי, שניכם הייתם שותפים לתאונה הזאת". -"כן, אבל זה הבית שלי. מה, תגידי לי לא ללכת בבית שלי?"
-"לא אמרתי שלא תלך, אבל גם אם זה הבית שלך אתה צריך לשים לב לאן אתה הולך ואם לא שמת לב וקרתה תאונה, אז גם לך יש חלק מהאחריות". -"מה פתאם, כשאני אשם אז אני אומר שאני אשם. במקרה הזה אני לא אשם". -"אבל לפני רגע סיפרת לי שאתה נתקלת בו. אז איך יכול להיות שהוא האשם היחידי?" אחרי דקה של שתיקה הוא אמר: "אבל מה פתאם שלי יהיה עכשיו שלט שבור?" -"אנחנו נפצה אותך במחצית העלות ואתה , אם תרצה, תוסיף עוד חצי ותקנה חדש" -"מה פתאם שאני אוציא עכשיו עוד 30 ש"ח ?! לא בא לי לשלם כל כך הרבה"... -"אהה...אבל זה נראה לך פייר שא' ישלם כל כך הרבה כדי לקנות לעצמו שלט חדש ? הכסף שלך יקר אבל שלנו לא?" -"אבל זה היה בבית שלי..." -"אהה...אז אולי בכלל אתה האשם הבלעדי?..." -"מה פתאם..." -"או. קי. אז קודם כל אתה מחזיר לו את שלו".-"בכלל לא לקחתי לו".-"מה זאת אומרת? הוא אמר ששמת את זה על המדף ואמרת לו לקחת את השלט השבור". -"כן. אבל הוא הלך..." -"זה נקרא להחרים, או אפילו לגנוב. אתה לא תיקח רכוש שלו בלי שנעשה בירור קודם ותחליט שהוא שלך". -"לא אמרתי שזה שלי...הוא הלך..." וכך הלאה וכך הלאה... ואז הוא אמר: "אז יש לי הצעה: לשנינו יהיה שלט שבור". -"סליחה?" -"כן, לשנינו יהיה שלט שבור". "תשמע חביבי," יצאו לי הגנים הפרנקיים "אני מזהירה אותך, אם אנחנו נבוא לקחת את השלט והוא יהיה שבור יהיה לך עסק איתי"
ואחרי זה ריככתי את זה: "אתם חברים, למה אתם רבים על שטויות?" -"זה לא אני, זה הוא עושה ענין. שיביא לי שלט חדש וזהו..." -"אהה...להוציא ממך כסף זה לעשות ענין, אבל להוציא ממנו זה שטויות? למה, אנחנו נראים לך עשירים?!
"... וכך...סחור סחור...עם צדק משונה של ילד בן 12... הסיכום הסופי - הוא יחזיר את השלט ויקבל פיצוי של מחצית מהעלות. צדקתי? צדקתי שהתערבתי? צדקתי ש...? אוףףףףףףף

חחחחח אימי הגנרלית !

ראשית צדקת שהתערבת כי לימדת את הילד שלך פרק באסרטיביות. זה לא מצב שהם יכלו להסתדר לבד כי יש פה עניין כספי בלתי פתיר שמחייב התערבות הורים. לימדת את החבר שכשיש "תאונה" בה אין אשם אחד וודאי ,שני הצדדים נושאים באחריות! עשית את הדבר הנכון בחן המאפיין אותך. מתארת אותך מגרגרת גררררררררר כשהחבר עונה לך תשובות מפוצצות חחחח

noati

New member
כן

אבל זו רק דעתי האישית... אני לפחות לא ממש הבנתי את ה"צדק" של החבר...ואם היה נשבר לבנך השלט מה היה קורה אז?מה הקשר לכך שזה קרה בבית החבר... אני משתדלת להמנע מלהתערב...בד"כ מקשיבה ומנסה לעזור ולתת עיצות אבל לילדי... אבל היו מקרים שאין בהם ברירה והתערבתי... אני חושבת שבסיפור הזה צדקת שהתערבת אפילו הפיתרון שלך נראה לי לרעתו של בנך אבל הלכת לפנים משורת הדין והם חברים אז.... שיהיה

giulietta

New member
התקשרה האמא

אמרה לי שייבשתי את הילד והיא מבקשת בפעם הבאה לחכות שהיא תגיע. קודם כל - היא צודקת. אין מה להגיד, זה דיבור שעדף לעשות מול הורה. ייבשה אותי. אחר כך ביקשה לשמוע את הסיפור. "כן, אמרתי לו מייד שיחזיר את השלט של א'". ואז הסברתי שהיות ושניהם היו אחראים שא' יפצה אותו במחצית העלות. "אמממ..." היא גמגמה "אמממ..." "מה?, שאלתי, "את לא חושבת כמוני?" -"אני לא חושבת שזה בדיוק פיפטי פיפטי..."
-"למה לא?" -"לא נראה לי, אבל שיהיה ככה..." -"תשמעי, את משאירה אותי במצב לא נוח. אני חיפשתי פתרון הוגן". -"זה לא נראה לי הוגן אבל זה לא חשוב. אני לא אריב איתך על 30 ש"ח". -"שתינו יודעות שזה לא הכסף. מדובר בהזדמנות ללמד את הילדים הגינות". -"טוב, לא חשוב, שיהיה ככה". יעני, קדושה מעונה
דקה אחרי זה הבן שלי אמר שהוא מעדחף לתת לו את כל ה 60 ש"ח ובלבד שישארו חברים. "תעשה מה שנראה לך, זה דמי הכיס שלך, רק תיקח בחשבון שזה יכול לקרות שוב בשבוע הבא". לאלוהים פתרונים.

noati

New member
רציתי

להוסיף שם למעלה... שהבקשה "הצודקת" של החבר לא הגיעה מהירח... ונכון שעדיף לעשות את זה כשההורה המקביל בבית... אבל עכשיו לפחות ברור לך...מאיפה הגיעה הדרישה של החבר לשלט חדש... האם מסכימה איתך על גירסת התאונה אבל עדיין בנך אשם...מדוע??? כמו שאמרת לאלוהים הפיתרונים :)) ולמרות שבנך החליט לשלם את השלט מכיסו... עדיין חושבת שנכון עשית...ואם הוא לא הבין עכשיו הוא יבין בפעם הבאה שזה יקרה ואז כבר לא יצטרך אותך

ואני גאה בך...

על כך שברור לשניכם שזו החלטה של בנך מה לעשות לבסוף, וכן על כך שהפיצוי הכספי הינו מדמי הכיס של בנך. אז מה אם תמיד אני מתלהבת מהנושאים השוליים לכאורה... והרי הבסיס הכל כך בריא של האופן בו את מחנכת את ילדייך...

Night Light

New member
אחחח ילדים זה שמחה

את הסיאסטה שלי הפסדתי היום לקריזה שהילדה הביאה לי כשאמרה לי בפעם הרביעית השבוע שהיא תברח מהבית... התפוצץ לי הוריד (אין לי את התירוץ של הגנים שלך...) ואמרתי לה שתברח כבר, כי נמאס לי לשמוע את זה... ניערתי את המוסר שלה היטב, דיברתי על כמה שאני ואבא קורעים את עצמנו כדי לתת לה ולאחיה גג ואוכל ואפילו את הריפוי בעיסוק שהיא כל כך אוהבת... והיא קמה והלכה לבכות בחדר שלה. נתתי לה 5 דקות להרגע, נכנסתי ואמרתי לה שכמו שלא היה לה נעים לשמוע שאני אומרת לה ללכת, לי לא נעים לשמוע אותה אומרת שהיא תברח, וכמו שהיא לא מתכוונת לזה, גם אני לא, ואולי נפסיק כבר את המריבות האלו? והשארתי אותה לחשוב על זה... אז היא נרדמה - ואני עם נשארתי ערה עם העצבים...

Night Light

New member
וכשהיא קמה

היא כולה נופת צופים, וכאילו לא קרה כלום...
(וכל זה כי ביקשתי שתגמור לצבוע את דף הצביעה שהיא קיבלה מהריפוי בעיסוק)

לא נשאר מקום לדמיון

החולצה עלתה למעלה,המכנסיים ירדו למטה, מה הלאה?בנות 12 נראות כבר בשלות ומשדרות סקס באופן מפחיד <עוד שנתיים אני בסרט הזה ...ואני דואגת!> השבוע נכנסתי לחנות בגדים, עמדה שם נערונת שקשה לאמוד את גילה בימים טרופים אלו כמובן, בחולצה מרושתת כולה מלבד חלק קטן ב"חזית" שהואילה לכסותו. עמד איזה נער בחנות ולא הפסיק לסובב את גלגל הבגדים תוך שהוא בוהה בה ומרייר ...והגלגל...מי רואה בכלל מה תלוי עליו! עוד מעט גם חייטים יהיו מובטלים

יו ....זה שייך להודעה על המעלית חחח

חחחחחחחחח איזו פאדיחה! שמישו יעזור גזור הדבק להודעה המקורית חחחחחחחחח

giulietta

New member
סוף דבר:

הקפצתי את הילד לביתו של החבר כדי לסגור עניינים. החלטתי להיכנס גם אני כדי להתנצל (שוב) בפני האמא. היא פתחה לנו את הדלת עם הטלפון צמוד לאוזנה ולא הפסיקה לרגע את שיחת ה"היי...מה נשמע...מה העניינים... מה את עושה...מה חדש..." וחוץ מ"היי" כשנכנסתי ו"ביי" כשיצאתי לא נתנה לי צ'אנס להשחיל מילה. הילד השאיר אצל החבר מעטפה עם 60 ש"ח. ואחר כך גם נשאר אצלו לשחק. ואני אמרתי "ביי" והיא סגרה אחרי את הדלת. אז אנחנו "פיטים" עכשיו, נכון? אי אפשר לומר שהייתי יותר ביצ'ית ממנה.
סאלאמת. גרתי פה היום. ארוחת ערב.

לא

את לא צודקת שהתערבת הפעם, לפי דעתי. וזה שלא שאת לא צודקת. עקרונית את צודקת ואהבתי את הפתרון, אבל כל ההתנהלות היתה צריכה להיות מלכתחילה, מול האמא. מניסיון, אני תמיד נותנת לילדים שלי גב. מייעצת ותומכת בכל החלטה שלהם אבל נותנת להם להתמודד עם הדברים בעצמם. הטענה של האמא שהיית מלכתחילה צריכה לבוא אליה לפי דעתי, צודקת. תראי את המחלועה איך "יבשה" אותך. חולירע אמיתית. אבל צ'מעי מותק חשבתי שרק אני נלחמת כמו פנתרה מסתבר שיש עוד :)

למעלה