"תרגיל" חוקי במס הכנסה

מצב
הנושא נעול.

gillevk

New member
"תרגיל" חוקי במס הכנסה

"תרגיל" חוקי במס הכנסה
אני בטוח שאני לא "מגלה את אמריקה" פה, אבל בכל זאת רציתי לשאול שאלה עבור מביני עניין במיסוי על שוק ההון, לשם כך אתן דוגמא : נניח קניתי בתחילת השנה שתי מניות : מניה אחת של חברה A ב-100 שקל, ומניה שנייה של חברה B ב-100 שקל. בסוף השנה מניה של חברה A בשווי 110 שקל, ומניה של חברה B בשווי 90 שקל. נניח שהחלטתי להחזיק את שתי המניות לטווח ארוך, ועמלות קניה/מכירה שלי דרך הברוקר 1 אגורה (שניחות ביחס לרווחים או ההפסדים). האם יש טעם במכירה וקנייה מיידיים של שני הניירות, על מנת לקבוע להם מחיר קנייה חדש ובכך להשתמש במגן המס? נניח שידוע לי שתיק שלי בשנה הבאה יהיה דינמי יותר ויצטרפו אליו מניות נוספות, וברור שבכל תיק יש מניות מפסידות ומנצחות...הרי מחיר קנייה חדש 90 שקל עבור המנייה המפסידה יקוזז בהמשך? אשמח להסבר ברור...

moco10

New member
עקרונית, דברים כאלה לגיטימיים

"תרגיל" חוקי במס הכנסה
אני בטוח שאני לא "מגלה את אמריקה" פה, אבל בכל זאת רציתי לשאול שאלה עבור מביני עניין במיסוי על שוק ההון, לשם כך אתן דוגמא : נניח קניתי בתחילת השנה שתי מניות : מניה אחת של חברה A ב-100 שקל, ומניה שנייה של חברה B ב-100 שקל. בסוף השנה מניה של חברה A בשווי 110 שקל, ומניה של חברה B בשווי 90 שקל. נניח שהחלטתי להחזיק את שתי המניות לטווח ארוך, ועמלות קניה/מכירה שלי דרך הברוקר 1 אגורה (שניחות ביחס לרווחים או ההפסדים). האם יש טעם במכירה וקנייה מיידיים של שני הניירות, על מנת לקבוע להם מחיר קנייה חדש ובכך להשתמש במגן המס? נניח שידוע לי שתיק שלי בשנה הבאה יהיה דינמי יותר ויצטרפו אליו מניות נוספות, וברור שבכל תיק יש מניות מפסידות ומנצחות...הרי מחיר קנייה חדש 90 שקל עבור המנייה המפסידה יקוזז בהמשך? אשמח להסבר ברור...
ואפשריים בכל מיני מצבים. דווקא בדוגמא שנתת אין היגיון לעשות כך. הרי אם תמכור ותקנה לא תשלם מס, וגם אם לא תעשה כן לא תשלם מס. מה שאתה "מרויח" על המנייה המפסידה, אתה מפסיד על הרווחית - הרי אתה לא יודע מה יהיה איתן בעתיד. תסריט יותר מעשי: יש לך השנה מגן מס מהפסדים שכבר מימשת (או שאתה רוצה לממש השנה ולצאת מהמניה המפסידה) ויש לך מניה רווחית שאותה אתה רוצה לשמור כי אתה מאמין שעוד תעלה ותעלה. אם תקנה ותמכור את הרוחית לקראת סוף השנה, תנצל את מגן המס על ידי זה שלא תשלם מס, והמס בעתיד על הרווחית יהיה נמוך יותר.

mnakash

New member
מה קורה שמנייה יורדת ועוברת שנה

ואפשריים בכל מיני מצבים. דווקא בדוגמא שנתת אין היגיון לעשות כך. הרי אם תמכור ותקנה לא תשלם מס, וגם אם לא תעשה כן לא תשלם מס. מה שאתה "מרויח" על המנייה המפסידה, אתה מפסיד על הרווחית - הרי אתה לא יודע מה יהיה איתן בעתיד. תסריט יותר מעשי: יש לך השנה מגן מס מהפסדים שכבר מימשת (או שאתה רוצה לממש השנה ולצאת מהמניה המפסידה) ויש לך מניה רווחית שאותה אתה רוצה לשמור כי אתה מאמין שעוד תעלה ותעלה. אם תקנה ותמכור את הרוחית לקראת סוף השנה, תנצל את מגן המס על ידי זה שלא תשלם מס, והמס בעתיד על הרווחית יהיה נמוך יותר.
האם יש לי מגן מס משנים שעברו? נניח שמניה שקניתי ירדה ב 20% בשנה הראשונה ועוד 10% בשנה השנייה. מניה אחרת שקניתי בתחילת השנה השנייה עלתה ב30% . נניח אותם משקלים להפסד ולרווח (כלומר ה30% שהרווחתי יוצא בשקלים אותו דבר כמו ההפסדים) האם אני זכאי לקזז את כל ההפסדים או רק 10%? האם בקונסטלציה אחרת (חברה?) אפשר? האם מספיק לבצע מכירה רעיונית או שצריך בפועל למכור ולקנות?

נוסטרו

New member
הסבר

האם יש לי מגן מס משנים שעברו? נניח שמניה שקניתי ירדה ב 20% בשנה הראשונה ועוד 10% בשנה השנייה. מניה אחרת שקניתי בתחילת השנה השנייה עלתה ב30% . נניח אותם משקלים להפסד ולרווח (כלומר ה30% שהרווחתי יוצא בשקלים אותו דבר כמו ההפסדים) האם אני זכאי לקזז את כל ההפסדים או רק 10%? האם בקונסטלציה אחרת (חברה?) אפשר? האם מספיק לבצע מכירה רעיונית או שצריך בפועל למכור ולקנות?
הסבר
בכל הנוגע למיסוי אירוע המס מתרחש רק במימוש העסקה ולא משנה מתי קנית את הנייר משנה רק הרווח או ההפסד ביחס למחיר הקניה ובסיס המס הרלוונטי לנייר (שקל / דולר / צמוד וכו'). אין מכירות רעיוניות - אלו היו אפשריות רק בשנה שבה שונו תקנות המס ובכדי ליצור אירוע מס יש לבצע מכירה ממשית . מול הפסד שכבר מומש (ובהנחה שאתה לא מגיש דו"ח שנתי) האסטרטגיה של מכירה של נייר מרווח שאתה מתכוון למכור בקרוב בכל מקרה היא הגיונית לצורך ניצול מגן המס. למכור ולקנות את אותו נייר רק לצורכי מס זה רעיון רע כי אתה עלול לשלם מס על הפסד בפועל במידה והנייר ירד אחרי שקנית אותו בשנית וכבר שילמת או קיזזת מס מול מגן מס. באופן כללי מומלץ להגיש דו"ח כי שיטת הניקוי במקור היחודיית למדי לישראל משאיר הרבה מאוד כסף שלא מגיע למדינה אצלה.

אין טעם במכירה וקניה

"תרגיל" חוקי במס הכנסה
אין טעם במכירה וקניה
ולו רק מן הסיבה שעודף פעולות בניירות מקרב אותך למעמד של סוחר בעיניו של מס ההכנסה. קראתי היום כי לאחרונה נקבע בפסק דין כי ביצוע של 96 פעולות בתקופה של 8 חודשים מהווה פעילות עיסקית בניירות ערך שמשמעותה מס כולל המתקרב ל 70% .

lernery

New member
יש מס מיוחד לסוחרים??

אין טעם במכירה וקניה
ולו רק מן הסיבה שעודף פעולות בניירות מקרב אותך למעמד של סוחר בעיניו של מס ההכנסה. קראתי היום כי לאחרונה נקבע בפסק דין כי ביצוע של 96 פעולות בתקופה של 8 חודשים מהווה פעילות עיסקית בניירות ערך שמשמעותה מס כולל המתקרב ל 70% .
יש מס מיוחד לסוחרים??

הכנסה מעסק או משלח יד לפי סעיף 2ב

ממתי? איפה? למה?
מוזר.. אף פעם לא שמעתי על זה באף מקום (לא שהייתי אי פעם סוחר) סוחר יום.. זה נכון..?
לפקודת מס הכנסה חייבת במס בשיעורים הרגילים ואינה הכנסה הונית המוגבלת ב 20% מס.

lernery

New member
ואם אני שרי אריסון וההכנסה שלי היא

לפקודת מס הכנסה חייבת במס בשיעורים הרגילים ואינה הכנסה הונית המוגבלת ב 20% מס.
מהעסק שלי - בנק הפועלים? למה שזה לא יוגדר כהכנסה רגילה?

lernery

New member
ובכלל איך הם עוקבים אחרי כל מי

מהעסק שלי - בנק הפועלים? למה שזה לא יוגדר כהכנסה רגילה?
שסוחר? 96 פעולות ב-8 חודשים זה כלום.. אם יש לך 10 מניות ואתה קונה ומוכר אותן פעם בחודש אתה - סוחר?!

הבנק / הברוקר שלך מדווח להם

שסוחר? 96 פעולות ב-8 חודשים זה כלום.. אם יש לך 10 מניות ואתה קונה ומוכר אותן פעם בחודש אתה - סוחר?!
לפחות על כל עסקה שאתה מרוויח בה. כך שהם יכולים לעשות את החשבון אם כדאי להם "לטפל" בך או לא. ואם אתה מגיש דו"ח אתה מדווח להם בעצמך לא? יש קרטיונים להגדרת סוחר בני"ע.

moco10

New member
מספר העסקאות זה אולי מדד

לפחות על כל עסקה שאתה מרוויח בה. כך שהם יכולים לעשות את החשבון אם כדאי להם "לטפל" בך או לא. ואם אתה מגיש דו"ח אתה מדווח להם בעצמך לא? יש קרטיונים להגדרת סוחר בני"ע.
מספר העסקאות זה אולי מדד
אחרי מי כדאי לעקוב, אך עד כמה שידוע לי המבחן למשלח יד הוא יותר רציני. הוא בנוי יותר על מאזן ההכנסות שלך והזמן שלך. כלומר כמה אתה מרויח בני"ע יחסית להכנסה אחרת וכמה זמן אתה משקיע בזה. למשל, מי שמשתכר 10000 בחודש בעבודה קבועה , ופעם ביום קונה ומוכר 10,000 שקל , אין סיכוי שימוסה כמו עסק. הרעיון הוא שמס הכנסה משלמים על הפרנסה.

shlma3

New member
אתמול שאלתי על נושא הגדרת סוחר במס'

יש מס מיוחד לסוחרים??
אתמול שאלתי על נושא הגדרת סוחר במס'
בתי השקעטת ולדעתם זה לא מוגבל ל98 פעולות ב8 חודשים תלוי בנפח הפעילות היומי חודשי שנתי

מצב
הנושא נעול.
למעלה