תרגילי עיניים

בנגה

New member
תרגילי עיניים

יש לי מספר קטן בעיניים ורציתי לדעת האם תרגילי עיניים בשביל הפחתת המספר אפקטיביים או לא? וכן, מאחר ורוב היום אני קורא ספרים רציתי לדעת איך קוראים בצורה הבריאה לעין כך שהמספר לא יעלה (לדוגמא מרחק הספר מהעין,הפסקות למנוחה וכו')

תרגילים

שלום רב. לצערנו, ולמרות האמונה הכללית, אין כל "תרגילי עיניים" שהוכחו ביעילותם או בבטיחותם לשנות את המספר במשקפיים. לגבי קריאה נכונה - מומלץ במרחק נוח, עם תאורה טובה והפסקות קצרות לסרוגין. בברכה ד''ר אורן מן

amni

New member
אם המספר שלך קטן תוכלי לקרוא

ללא משקפיים, זה יוריד את מאמץ של שרירי המיקוד. כל זאת, בתנאי שקריאה ללא משקפיים לא גורמת לאי נוחות. צריך לציין שרוב רופאי העיניים חושבים שזה לא משנה. רק מעט מאוד מהם חושב שזה מאיט את קצב התקדמות קוצר הראיה. אף אחד לא הביא הוכחה שזה מאיץ את התקדמות קוצר הראיה. הנסיון האישי שלי הוא שזה האיט את התקדמות קוצר הראיה, מדובר במדידות לאורך 15 שנה, כאשר נהגתי כך בתיכון 4 שנים ההתקדמות הייתה 0.1 דיופטר לשנה לאחר מכן כאשר פסקתי מנוהג זה ההתקדמות עלתה ל- 0.2 דיופטר לשנה. לציין שהתנסויות אישיות לא נחשבות בתור ראיה מדעית. חוץ מזה, תאורה טובה על מקום הקריאה מומלצת תמיד, על דעת כולם. עצירה מוחלטת של התקדמות קוצר הראיה בגיל הצעיר הוא עניין נדיר מאוד. היפוך המגמה עוד יותר נדיר.

למעלה