תרגום מברקים מתקופת השואה

תרגום מברקים מתקופת השואה

מצאתי בבוידם אצל אמי 7 מברקים שכתב ג'ורג' מנטלו או כמו שנקרא גם יוסף מנדל חתום בשם: jozsi ולפעמים: joseph mandl המברקים נשלחו לארץ אל אבא שלי ממלון: via marconi או via marcouri שבציריך. במברק אחד מצויין גם השם lugano ובמברק אחר נרשם hotel elite המברקים נשלחו בפרק הזמן מה - 24.04.1944 ועד ה - 04.06.1944 והם עוסקים בהצלת יהודי ביסטריץ , קולושוואר, מוזכרים בהם שמות רבים ובקשות חוזרות מאבי שיפנה לסוכנות היהודית בירושלים להשיג אישור ולארגן סרטיפיקטים מהמשרד של הסוכנות היהודית באיסטנבול וג'נבה מוזכר אדם בשם ברלס נציג הסוכנות באיסטנבול המברקים האחרונים מבוהלים ומתואר בהם מצב קשה של ריכוז היהודים בגטאות ורעב מוזכרות המילים: "סכנה" ו"מהר" . המברקים כתובים באנגלית ובכתב יד מחובר היה לי קשה מאד לפענח אותם באופן מלא גם בגלל גילם (יש כאלה שמוכתמים בכתמי גיל) וגם בגלל שנראה כאילו נכתבו בניר קופי (כחול שהיה בשימוש לפני שנים רבות) אני מבקשת לדעת יותר על ג'ורג' מנטלו . אני יודעת שהוא יליד ביסטריץ היה שגריר באל סלבדור והיה שותף בזיוף תעודות כדי להציל יהודים מהשמדה. ובעיקר אני מחפשת מישהו שיעזור לי לתרגם את המברקים באופן מושלם.

wow1

New member
הקישי Georges Mantello בגוגל. יש לו

איזכור גם בארכיון של בית לוחמי הגיטאות. איל.

ג'ורג' מנטלו

תודה איל מעניין איך מידע מגיע בגלים גלים. או שאין כלום או שהכל מתחבר כמו פאזל. קודם שמעתי מקרובת משפחה משפטים רדודים וסתומים, אח"כ שמעתי בתכנית ברדיו על יהדות הונגריה עוד טפח ,אתמול ראיתי את האיזכור של בית לוחמי הגטאות, ואז מתחילים דברים להתחבר למברקים עכשיו. אני הולכת לבדוק את המידע שהצעת להלן.חן חן לך.

וינונה

New member
ברשותך - אעביר שאלה זו לפרופ' פרי

העומד להתארח אצלינו בשבוע הבא 5.1.05

friend9

New member
ספר על Georges Montello

פרטי הספר בקישור. יש עותק באוניברסיטאות ירושלים, חיפה, בר אילן. וכן בספרייה הלאומית וביד ושם.

bilen

New member
דאגי לסרוק את המכתבים בדרך טובה

בהקדם האפשרי. כך לפחות תשמרי את המידע לתמיד. מנסיון, סריקה באמצעות תוכנה של אקרובט (התוכנה המלאה), מאפשרות לקרוא חומרים בעייתיים בדרך יותר טובה מאשר במסמך.

את צודקת ,זה מה שצריך לעשות

אבל איך משמרים את המקור? קראתי שלא נכון לשמור ע"י ניילון כי אז הנייר לא נושם. לצורך תרגום ייתכן אפילו שצילום בהגדלה יעזור. אבל את המקור עלי לשמר ויש לי בנוסף 17 גלויות משנים 1939 - 1942 שגם בהן צריך לטפל באופן נכון למרות שהן יותר עמידות .

bilen

New member
שימור חומרים ישנים מנייר - יש כאן

בקישורים או באיזה ארוח ישן, לא זוכרת בדיוק איפה, הנחיות לשימור חומר ישן. אולי תשאלי את ארנון. זוכרת שראיתי הסברים די מדוייקים לגבי חומרים מסוגים שונים.

למעלה