תראו מה עושה פטפטת מיותרת

תראו מה עושה פטפטת מיותרת

לכל מי שמכיר את עין הלר, אותה בריכה מתחת לדרך ליד בריכת הלר על הקו הרביעי לי"ם, אני נאלץ לאכזב אתכם: המקום נסגר, אומר שנית נ-ס-ג-ר! למה? הגיעו פניות של כל מיני מטיילים, שקראו על המקום הנפלא הזה הפורום הזה, שאלו שאלות, העירו הערות ונחשו מה התוצאה? נכון ! מקורות גידרה את המקום הנפלא הזה והיום אי אפשר להכנס לבריכה. תחשבו על זה בפעם הבאה שאתם חושפים בפורום אתרים מופלאים. יש פה מספיק אנשים שלא יודעים שלא שואלים "שאלות קיטבג". אני, בכל אופן, למדתי שלשום שעור כואב ומאכזב.

lordgino

New member
אז מה עדיף?

התופעה ההפוכה מגעילה אותי יותר: מדריכים, בעיקר של החברה להגנת הטבע, ששומרים מקומות מדהימים בארץ לעצמם בלבד. זה כן טוב? אנשים רגילים, כמוני למשל, שסתם אוהבים את הארץ ואוהבים לטייל בה לעולם לא ישמעו על המקומות הללו.

pinzo01

New member
על מה בדיוק את/ה מלין????

על זה שבתור מורה דרך אני מתפרנס מהידע וההיכרות שלי עם פינות הארץ השונות??? כדי להגיע לרמת הידע הזו השקעתי שנים הן בלימודים והן בהשתלמויות ואתה רוצה לשבת על הכורסא הנוחה שלך(שמך הוא "לורד" לא ?) בבית וברוב חשיבותך אני חייב לתת לך את האינפורמציה הזו ??? שכח מזה !!! כל מקצוע שקיים יש לו את התחום של מומחים שהם מתפרנסים ממנו נכון ישנן פינות בארץ שהם חלום של כל מטייל כמו מעיינות באיזור הנגב וכן נחלי מים זורמים באיזור הרמה לא ראיתי בהם הרבה מטיילים ואני שמח על כך בטח תשאל האם תמורת שכר הדרכה אני אקח לשם אנשים ? והתשובה היא בפירוש , כן!!! לסיום , כמו שאתה לא מחויב לקחת מורה דרך בשכר לטיוליך אין אני מחויב לחלוק איתך את ידיעותי או הכרת הארץ ושיהיה לך יום נפלא

משה, שמוליק חגי ואחרים

זו בדיוק הבעיה ואנחנו עצמנו כורתים את הענף שעליו אנחנו יושבים וממנו אנו מנסים להתקיים אולי צריך לחשוב על כך שככל שנעזור ונסייע לאחרים רק ידרכו עלינו יותר ולכן אולי לא נעשיר את הפורום במידע מיוחד ונראה לאן נגיע ולכן כדי לתת מידע חייבת להיות תמורה ותחשבו על זה

pinzo01

New member
כורתים ? אני לא בטוח אך בטח שלא

מסייעים , אם התגובות הם כמו שכתב ה"לורד" המקפיד לטייל ....

תרומה חד צדדית?

אשמח אם לא תראו את המתרחש בצורה חד צדדית לפיה חלק מהגולשים, שהם גם מורי דרך, הם ספקי המידע, ואילו גולשים אחרים, שאינם מורי דרך, רק מקבלים מידע ומשתמשים בו במקום לשכור מורה דרך. זה באמת לא המצב, ורבים וטובים מגולשי הפורום שאינם עוסקים בהדרכה, תרמו מידע רב ומגוון לפורום - שיכול לשמש היטב גם את מורי הדרך, שהרי אין כאן איש שמכיר כל מקום ואתר אפשריים...

lordgino

New member
סליחה שאני קיים

אני לא רוצה לפגוע בפרנסה של אף אחד. זה שכתבתי "מדריכים" בתגובה שלי, זה תקף לכל אחד שמכיר מקום יפה ולא מספר עליו, לאו דווקא מדריכים. אם אתה רואה את תפקידך כמדריך כמקור ידע למקומות לא מוכרים בלבד, אזי צר לי עליך, כיוון שלדעתי במדריך יש משהו הרבה מעבר לידע שכזה, ואת זה אין לי כוונה ליטול ממך. אתה מתייחס אלי כתייר כורסא. אני לא אגיב לכך מלבד חיוך. הדברים נכתבו מתוך כעס. אינך יכול לומר עלי דברים כאלו כיוון שאינך מכיר אותי.

pinzo01

New member
כדאי שתשים לב ....

אתה כתבת למעלה" שקיימים מדריכים המגיעלים אותך"!!!! יא חביבי בתור מדריך מגעיל אתה קיבלת רק את הקצף של מי השופכין ..... ודי לחכימא... או לא.... רצוי שתריץ כאן הודעת התנצלות אם לא תכתוב התנצלות אז.... גם זה לא יהיה נורא, נמשיך לחיות בלעדיה

1L

New member
עמדתי

אני ממש משתדל להמנע מלקחת חלק בויכוחים מהסוג הזה ולמרות זאת, ואני אשמח לשמוע את עמדתו של חגי מנהל הפורום בעניין, אם תוהים על קנקנו של הפורום הזה, אני באופן אישי יוצא מנקודת הנחה שמהותו של הפורום הוא שיתוף במידע עדכני. אני באמת מעריך ומוקיר את כל מורי הדרך באשר הם על הידע, הנסיון והכישורים שקנו במהלך תורם את הארץ (ולפי מה שלפעמים יוצא לי לקרוא בפורום, ישנם כמה מקומות שאני מכיר וכמה מורי-דרך/מדריכים אינם מכירים) אבל מנקודת הראות שלי, כמו שטורחים פעם אחר פעם להתלונן למשל על הפקעת נכס טבע/היסטוריה כזה ואחר מידי הציבור ומעבירים את האחריות ולמעשה בעיקר את האחריות על גביית התשלום בכניסה לידיים פרטיות (חופים בעיקר), זה הרי ברור שלאף אחד - לא בפורום ולא בארץ - יש בעלות על הטבע. הטבע שייך לכולנו ולכל אחד מאזרחי המדינה ומשתתפי הפורום ישנה זכות שווה להנות ממנו (בדיוק כפי שעל כולנו החובה לשמור עליו). אני יודע שאני שמח לעדכן ולשתף את הפורום לגבי כל מקום שאני מבקר בו בדיוק באותה מידה שחברים אחרים בפורום רואים לנכון לחלוק איתי את המידע שברשותם. לכן, אף אחד לא מחוייב לספר שום דבר. הכל כאן נעשה מטוב-לב נטו. אין לי ספק שישנם הרבה מאוד מבקרים "פסיביים" בפורום שנהנים מהמידע שהם קוראים בו מבלי לשתף אחרים במידע שיש להם (וכולנו יודעים שהדברים בשטח משתנים וישנם גם פרטים שלא מופיעים במפות או בספרי הטיולים). אי לכך, כל אחד שיעשה את החשבון שלו - אני לא כועס על אדם כזה או אחר שמעדיף לשמור את הידע לעצמו. גם אין לי ציפיות כלפי אף אחד: אני שמח לראות כשאנשים חולקים עם אחרים ושמח אף יותר כשיש באפשרותי לעשות זאת.

א.א.אפל

New member
עדיף להישאר בני אדם

אין זה חובתו של אף אדם ואף חבר בפורום לספר כל מה שהוא יודע, אם אנשים רוצים לשמור סודות לעצמם זו זכותם. אני לא חושב שיש פה מקום ל"שמירת סודות מקצועיים" כמו שהזכירו פה כי גם ככה האוכלוסייה שמטיילת עם מדריכים והאוכלוסייה שמטיילת בלעדיהם היא די קבועה: לדוגמה, אם יובטח לי טיול מודרך תמורת כסף בו אני אגיע למעיין לא מוכר אי-שם בנגב אנסה ל"חפש" אותו בעצמי ולא אשלם למדריך. ואני חושב שאני מייצג פה אוכלוסייה גדולה של צעירים (15-30) שהיא קטנה יחסית לאוכלוסייה שלעיתים רחוקות יוצאת לטיולי המשפחות והטיולים המאורגנים למיניהם שהם בכל מקרה ישלמו למדריך, וגם אם לא-הם יילכו למקומות מוכרים ומאובטחים ולא ל"חורים" בנוסף, יש לזכור שהרוב המוחלט של המטיילים מטיילים ומנווטים בעזרת מפות שהם רכשו מהוועדה הציבורית לסימון שבילים (או עם אנשים שהידע שלהם מתבסס על מפות אלו) ואני לא מאמין שישנם מקומות שבכוונה תחילה מושמטים מהמפות כדי "לשמור אותם" למדריכים... כך שסודיות של מקום כזה או אחר היא זמנית. כל אלו מביאים אותי למסקנה שמי שמסתיר מקומות מהציבור מקבל "תמורת" זה תוספת מזערית לפרנסתו. אני לא רוצה להשתמש בקלישאות אבל "הטבע הוא של כולם" ואנחנו לעיתים מביעים צער על סגירה של אתרים ואזורים לטיולים ע"י צה"ל או גורמים אחרים... בשעה שייתכן כי חברים בפורום מונעים מאיתנו הנאה מטיול לאתרי טבע וארכיאולוגיה בארצנו היפיפייה והמצטמצמת לאיטה בשטחים פתוחים ואתרי טיול. ואני לא תמים ואני יודע שהפורום לא יוצף עכשיו בפינות חמד לא ידועות, אבל אני מתכוון שלפחות כשעולה שאלה על אתר ספציפי יובא המידע בפורום, או לפחות במסרים אישיים אני הייתי רוצה שחברי הפורום ישתפו ב"מקומות הסודיים שלהם" כמו שאני עשיתי לדוגמה כשגיליתי שלולית חורף מדהימה שניתן לרחוץ בה תקופה ארוכה בשנה, למרות שמדובר במקום שפקדתי אותו לעיתים גם באופן יומיומי (אגב, גם אנשים שמתפרנסים מהדרכת טיולים באיזור הספציפי הזה לא הכירו את האתר) בתקווה לפורום טוב יותר ואטרקטיבי יותר!

lordgino

New member
זה בדיוק מה שרציתי שישתמע מדברי

לצערי לא ניחנתי בכישרון להתבטאות בכתב. אתה היטבת להביע את דעתך שאני שותף לה.

א.א.אפל

New member
קצת שיקול דעת

אתה מתכוון ל"שאלת קיטבג" בדמות בטיחות המקום כפי שהוצגה בשירשור הזה? אם לזה התכוונת, הדבר מעלה אצלי תהיות רבות בקשר לבטיחות הטיולים שאתה מדריך.

א.א.אפל

New member
אני רוצה להבהיר את כוונתי.

אני רוצה להסתייג מהניסוח בהודעתי הקודמת, משום שאין לי היכרות עמוקה עם משה פרנק ומעולם לא הייתי בטיול בהדרכתו ולכן אני לא רוצה שישתמע מדברי שמשה פרנק מדריך טיולים בטיחותיים-להפך- אני בטוח שמורה דרך ברמתו לא מסכן את מודרכיו, ואילו היה כך הוא לא היה מגיע לרמת הפירסום ולותק שהגיע אליה. מעבר לכך, אני רוצה להודות בהזדמנות זו להודות למשה בעזרה שהוא הגיש לי מספר פעמים בטיולי- אם זאת עזרה טכנית ואם אינפורמטיבית. ובכן משה, אם אתה רוצה לשמור על פינות חמד כאלה ואחרות זו כמובן זכותך המלאה. כל מה שנעשה מעבר לזה: ביקורת נגד חברים בפורום שסיפרו על המקום, ביקורת נגד חבר ששאל על בטיחות המקום, טענתו שהמתקן יכול להיות מסוכן (וטענתו התגלתה כמוצדקת!!) והלנה כנגד אותו חבר בפורום (למרות של נעשתה באופן אישי) נראית לי לא לעניין. ואני לא רוצה בכלל להעלות את המחשבה (שכן מרעידה לי את היד) שמטייל היה נפגע או חס וחלילה נהרג בביקור במקום ואתה, אני מניח, לא רוצה לחשוב על מקרה שאני בטוח שמרעידה לך את היד שמטיילים שביקרו במקום בהדרכתך יפגעו אחרי שאתה הבאת אותם למקום שמסכן אותם. שאלות אינפורמטיביות: -ממתי המקום סגור? -האם נוצר קשר עם חברת מקורות והיא הבהירה את סיבת הסגירה? -מה גובה המים במקום?

א.א.אפל

New member
../images/Emo5.gif שגיאות בניסוח...

שורה רביעית "ואני לא רוצה שישתמע מדברי שמשה מדריך טיולים *לא* בטיחותיים" בפסקה השנייה כתבתי "להודות" פעמיים אני מקווה שהבנתם את כוונתי בכל אופן

ההר מוליד עכבר?

קודם כל, הפורום אינו עומד בפני סגירה, זה לגבי השאלה שנשאלת. דבר שני: לכל אחד מהכותבים בשירשור הזה, יש צדק בדבריו. הן למי שקובל כנגד מה שהוא מגדיר כ"פטפטת", והן לאלו הטוענים כי הם לא חייבים לשתף את כולם בידיעות האישיות שלהם. רבותיי. מתן תשובות כאלו ואחרות, בכלל ובפורום בפרט, זו זכות ולא חובה. מי שמבקש תמורה כזו או אחרת תמורת תשובה, אני אישית סולד מהדבר, אבל לטעמי האישי, שיחשוב פעמיים לפני שהוא עונה לתשובות בפורום. מורה דרך, שעובר השתלמויות (עפ"י חוק התיירות למי שאינו יודע), ועונד על דש בגדו תעודה ממשלתית, המהווה רשיון הדרכה, אין לו/ה לטעמי זכות על ידע, וישנם רבים וטובים אחרים, שגם מבלי להיות מורי דרך מוסמכים, הם בעלי ידע עצום בתחום הטיולים וידיעת הארץ, ובהם, גם מדריכי החברה להגנת הטבע, שבחלקם, הם אינם מורי דרך וכן אנשים אחרים, שלעיתחם, אין להם שום הכשרה בתחום ההדרכה. אינני משוכנע, כי קיימת חובה של העברת אינפורמציה מקצועית, ואינני מצפה, לא מצביקה ולא משמוליק ולא מאחרים, שימסרו פה אינפורמציה מאין זו. הרי שכל מי שמביט בראשו של עמוד הפורום, רואה כי מידע שנמסר כאן, ונלקח לשטח, אינו תחליף להדרכה מקצועית, ונעשה באחריות האיש המטייל בלבד. באופן אישי, אם אמצא לנכון, הן כאדם, הן כמטייל, הן כמורה דרך והן כמנהל פורום, לשתף את הציבור הנהדר הגולש פה, אעשה זאת בשימחה רבה. שבת שלום לכולם. חגי

לא יתכן שישמיצו מורי דרך

שכן מסיעים לחברי הפורום בעצות או בהכוונה ואחר כך יתממו שלא התכוונו, לא יודעים לנסח מי שלא יודע לנסח דבריו שלא יכתוב אותם וממה התחיל כל הנושא מידיעה על אתר שפורסם הפורום ונסגר כנראה עקב התנהגות לא הולמת או גרימת נזקים כך שמי שמקבל מידע ידע לעשות בו שימוש נכון ולא מזיק ותחשבו גם על זה שבת שלום

הסיבה בגללה נסגרההבריכה בבריכת הלר

הסיבה בגללה נסגרה הבריכה בתחנת הלר היא פניה של גולשים מהפורום הזה ל"מקורות" על מנת לקבל פרטים ועל מנת להתריע על סכנות שאורבות למי שרוחץ בבריכה. כך מסרו לי אנשי מקורות. המינימום שנדרש מאנשים בוגרים הוא לא לעורר שדים מריבצם, ולא לשאול שאלות קיטבג. ומי שלא יודע מה זה, שיחזור לטירונות או שיעשה אותה לראשונה. לא הדיון בפורום גרם לנזק אלא גולשים שמגלים עודף אחריות. אפשר לדפדף אחורה ולראות מי מספר בגאוה שפנה למקורות והם לא ידעו לתת לו תשובות. הכל כתוב - ומצער.

למעלה