תקן של דלתות

ofer100

New member
תקן של דלתות

שלום, האם יש תקן של כיבוי אש לגבי דלתות כניסה של דירות ? סוג הידית, סוג המנעול ? תודה!!

שלום לך אין "תקן" יש "פק"ל "

והוא פשוט לא משנה סוג הידית או המנעול.. זה הולך ככה: אם מדובר במנעול תליה אז ברור שמשתמשים ב"תוכי-קוצץ" ובדלתות הרגילות אם הם מעץ יש פורץ מיוחד שאר הדלתות מתחלקות לשני סוגים אלו שנפתחות פנימה ואלו שנפתחות החוצה ואז נשתמש או ב"פורץ דלתות פנימי" או בפורץ דלתות חיצוני" כאשר פעולה עם מכשיר שכזה מצריכה אח"כ החלפה של כל הדלת. המכשירים עובדים על לחץ שמן.

אביב 61

New member
........

דבר ראשון, שאלה, איזה פורץ יש לדלתות מעץ ? מה שאני מכיר זה "רגל" יש לה שימוש די פשוט. שתי בעיטות לדלת והיא עפה... ודבר שני.. לא נראה לי שהוא התכוון לשאול איך אנחנו פורצים דלתות.... אלא אם יש תקן מסוים לדלתות יענו אם יש דלתות שמבחינת כיבוי אש אסור להתקין .. ככה אני הבנתי.. תקנו אותי אם אני טועה.

אביב 61

New member
ובנוסף....

עוד דלתות ששכחת ..... הדלתות מתכת... הגדולות האלה.. פורצים אותם בשתי דרכים.. או מסור דיסק.. או מפסק לוקאס/הולמטרו.

firefighter21

New member
אביב

יש פרורץ דלתות לדלת מעץ. לא יודע מה יש בתל אביב אבל בראשון לציון יש לפחות אחד כזה למיטב ידיעתי.

OpticalIllusion

New member
אממ זה לא מדויק..

לרוב, לא נשתמש במפסק לוקאס/הולמטרו. פורצי הדלתות שקיימים במערך הכיבוי חזקים דיים בכדי לפרוץ אפילו דלתות "פלדלת". כמובן שהנזק הנוצר הוא בלתי הפיך והדלת פשוט נעקרת ממקומה. דלתות ממתכת כמעט ואינן נראות היום. אפשרי גם עם לום.

אביב 61

New member
.........

אצלנו יש יםםםםםם דלתות מתכת...... אני לא מדבר על פלדלת שפורצים אותה עם פורץ פלדלת או פורץ הפוך.. אלא כל הדלתות האלה של המוסכים.. מפעלים... וכו'... ואלה דלתות... שאין מצב לפרוץ עם לום.. {דלתות מתכת} בקושי מצליחים לחתוך אותן עם דיסק.. {אם התכוונת לדלתות עץ, אז בהחלט אפשר לפרוץ אותן עם לום... בקטנה וזה עף... רגל יותר שימושית חח}

לדלתות הפלדלת יש פורץ מיוחד

התוכנן ע"י חברת הידרו-נוע הידועה ,פועל כמובן על לחץ שמן חיובי ועל לחץ פיסוק מירבי של 30 טון כמדומני. לדלת עץ אני מעיר בעיקר את השיטה שמבוססת על פלייר פטנט, שלא יוצרת שום נזק לציר הדלת, לדלת עצה או למשקוף אלא רק למנגנון הנעילה (צילינדר), כמו כן השיטה היעילה יותר בשעות מצוקה כמו שריפות (להבדיל מחשש לאסון וכו') היא כמובן הרגל. בדרך כלל דלתות עץ וותיקות נתלשות ללא בעיה, החדשות יותר מהוות מכשול אבל הכל יחסי
.

tapuach

New member
אני לא חושב שיש דבר כזה, בגלל ...

אני לא חושב שיש דלתות שמבחינת הכיבוי אסור להתקין בגלל שקבלן שבונה את הבניין צריך לקבל אישור או ביקורת כלשהי, ואם זה לא היה עומד בדרישות, אזלא היה מקבל את האישור הנ"ל.

אביב 61

New member
......

לפי דעתי , כל דלת שיש לה תו תקן ישראלי.. חייב להיות לה תקן של הכיבוי. כי לא נראה לי שמכון התקנים יתן אישור לדלתות שאסורות מבחינת הכיבוי...

יש תקן מיוחד לדלתות אש.

אתה יכול לברר את הפרטים המיוחדים של התקן ע"י קבלן הבנייה שלך, הוא חייב לדעת, כמו כן אתה יכול להתקשר לטלפון המנהלתי של תחנת הכיבוי שבאזורך ולבקש את מחלקת מניעת דליקות.

ofer100

New member
../images/Emo51.gif על התשובות, ואוסיף..

כמובן שלקבלן יש אינטרסים משלו, ועל כן הוא תמיד יכול להצמד לתקנים לא אמיתיים במטרה לנפנף דיירים. שאלתי היא האם יש תקן המחייב לשים בדירות גלת עם מפתח פנימי קבוע מטעמי כיבוי אש. האם ניתן לקבל טופס 4 עם מנעול רגיל (ללא מפתח פנימי קבוע) ? או שזו סתם המצאה. כדאי לציין אולי שמדובר בבניין בן 13 קומות. תודה על תשובותיכם, כולם.

לשאלתך, ניתן לקבל תופס 4 עם דלת

בעלת צילינדר ללא מפתח קבוע, בנינו לא מזמן בית עם דלת כזו ללא כל בעיה, דבלת עם מפתח פנימי רק עולה יותר כסף זה הכל.

stud54

New member
תוכי קוצץ למנעול תליה?

כל אחד ושיטות העבודה שלו אבל מנסיון שלי המנעול דק מדי בשביל התוכי. אצלנו משתמשים בעיקר במספרי ברזל ההידראוליים של הידרונע 10 שניות וכאילו לא היה מנעול

כן אבל לרוב ,כל מי שמשתמש

במספרי מתכת של הידרו-נוע על מנת לפתוח מנעול רגיל (אחד גדול...) פוגע קשות בלהב שלהם ויוצר של מן "וואדיות" בלהב. בשביל זה יש משור דיסק, הרבה יותר מהיר ופשוט, ולא גורם נזק לציוד. כמובן שאם יש מנעול יחסית קטן אין כל בעיה להשתמש במספרי הידרו-נוע.

למעלה