תקופת ניסיון

מצב
הנושא נעול.

טליה37

New member
תקופת ניסיון

תקופת ניסיון
בחוזה עבודה שאני אמורה לחתום עליו רשום ש"העובד יועסק לתקופת ניסיון של 4 חודשים" סעיף אחריו רשום: בתום תק' הנסיון...יועלה השכר... וכו 1. למה מציינים תקופת ניסיון? 2. מה זה אומר מבחינת החוק? 3. מה האינטרס של המעביד לרשום זאת כך אם בכל מקרה יכול לפטר מתי שרוצה. 4. והאם 4 חודשים לא נחשבת תקופה קצרה מדי לנסיון? תשובות מוסמכות יתקבלו בברכה

שיר ורד

New member
תגובה

תקופת ניסיון
בחוזה עבודה שאני אמורה לחתום עליו רשום ש"העובד יועסק לתקופת ניסיון של 4 חודשים" סעיף אחריו רשום: בתום תק' הנסיון...יועלה השכר... וכו 1. למה מציינים תקופת ניסיון? 2. מה זה אומר מבחינת החוק? 3. מה האינטרס של המעביד לרשום זאת כך אם בכל מקרה יכול לפטר מתי שרוצה. 4. והאם 4 חודשים לא נחשבת תקופה קצרה מדי לנסיון? תשובות מוסמכות יתקבלו בברכה
תגובה
1. לא חייבים לציין תקופת ניסיון, אך זה נהוג במקומות רבים. 2. שום דבר. 3. אין אינטרס כלכלי אמיתי. 4. אין לזה משמעות. מה שחשוב בכל הסיפור הוא, אלו תנאים מקבל העובד במהלך תקופת הניסיון ולאחריה. אלו תנאים (אם בכלל) נדרשים כדי להמשיך לעבוד בתום תקופת הנסיון. הכל צריך להיות כתוב בחוזה, או בהסכם קיבוצי החל על העובד והמעסיק.

טליה37

New member
תודה ו...

תגובה
1. לא חייבים לציין תקופת ניסיון, אך זה נהוג במקומות רבים. 2. שום דבר. 3. אין אינטרס כלכלי אמיתי. 4. אין לזה משמעות. מה שחשוב בכל הסיפור הוא, אלו תנאים מקבל העובד במהלך תקופת הניסיון ולאחריה. אלו תנאים (אם בכלל) נדרשים כדי להמשיך לעבוד בתום תקופת הנסיון. הכל צריך להיות כתוב בחוזה, או בהסכם קיבוצי החל על העובד והמעסיק.
תודה ו...
אפשר לשלוח לעיונך חוזה?

טליה37

New member
לגבי אש"ל

תקופת ניסיון
לגבי אש"ל
האם יש סכום קבוע בחוק לאש"ל במידה ויום העבודה נמצא מחוץ למשרד באופן קבוע

שיר ורד

New member
לא, החוק לא מגדיר חובה של המעסיק

לגבי אש"ל
האם יש סכום קבוע בחוק לאש"ל במידה ויום העבודה נמצא מחוץ למשרד באופן קבוע
לא, החוק לא מגדיר חובה של המעסיק
ללשלם אש"ל לעובד. בחוקי מס הכנסה ישנן תקרות לאש"ל פטור ממס (תקרה עם קבלות ותקרה נוספת ללא קבלות) וחלק מהמעסיקים משלמים בהתאם לחוקי המס. זה נושא שצריך להסדיר אותו במהלך חתימת החוזה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה