תקופת יחום אצל נקבות מי שמכיר תופעה שיכנס

חנוש24

New member
תקופת יחום אצל נקבות מי שמכיר תופעה שיכנס

שלום לכולם אמי לקה חתולה גורה לפני כמה חודשים. לוסי. מהממת. היא בערך בת 5 חודשים והיא לא סירסה אותה, ועכשיו יש לה כנראה יחום. היא ממש סובלת. זה אמור להיות כמו צירים? הוט' אמר שאי אפשר לעשות כלום כרגע...שאלה שלי כמה זמן זה אמור להמשך....כי זה כבר בערך שבועיים ...הייתה רגיעה לכמה ימים וזה חזר. כמה זמן זה אמור להיות? ועוד משהו. יש לה ריח ממש רע מהפה. מה אפשר לעשות? מישהו נתקל בתופעה?

GrimBoy

New member
היי...

בזמן שהייחום עצמו לא בדיוק "נעים", אין צורך לדאוג או להיבהל, החתולה לא סובלת ממנו. סתם מחפשת "אהבה", אם נשים את זה במילים יפות. הייחום נמשך כמה ימים, מפסיק ואז חוזר לעוד כמה... זה יכול להימשך ככה כמה שבועות אך בסופו של דבר מסתיים ואז אפשר לעקר... לגבי הריח הרע מהפה, אני לא יודע עד כמה חמור המצב ומניח שהתייעצות עם וט' תעזור לך.

חנוש24

New member
היי

זה נראה שהיא ממש סובלת...ממש רואים אצלה את הצירים! והיא מיילת יללות מתייסרות כאלה .חשבתי אולי יש איזה משכחי כאבים. ניסיתי להתייעץ איתו בפון והוא אמר להביא אותה, עעשיו להוציא 120 שקל ביקור רק בגלל ריח רע...זה מעצבן. אז באתי להתייעץ כאן אולי מישהו מכיר את התופעה, כי ככה החתולה בריאה לגמרי (טפו טפו טפו)

smartblonda

New member
בתקופת הייחום החתולה לא סובלת

פיזית מכאבים אלא היא מתפתלת ומייללת באופן כזה שזכר יגיע ויפרה אותה. מאחר וזה עניין שבטבע אין לך שליטה על ההתנהגות האופינית הזו. לגבי הריח את צריכה ללכת לוט' ,יכול להיות שיש לה דלקת בחניכיים,או סתם אבן על השיניים,שצריך להוריד. יכול להיות גם בעיית עיכול כלשהי ,לכן לא הייתי מחכה ופונה לוט'.

GrimBoy

New member
../images/Emo45.gif

"צירים" יש בהמלטה/לידה... לא בזמן ייחום... בזמן ייחום יש פעילות הורמונלית מוגבלת שמביאה את החתולה "לבטא" את עצמה באופן יותר בוטה. זה הכל.

וטרינר טוב ומנוסה

יכול לעקר גם בהפוגות בין הייחומים. החתולה לא ממש סובלת, פשוט נמצאת במצב הורמונלי "עמוס" לגבי הריח הרע - יש סיכוי שהיא עדיין מחליפה חלק מהשיניים. חכי עוד קצת. אם היא אוכלת מזון המבוסס על טעם דגים, נסי להחליף לעוף. הרבה פעמים זה עוזר. יש חתולים שמזון דגים לא "מסתדר" אצלם. היא צעירה מדי בשביל בעיות שיניים. זאת בד"כ לא הבעיה בגיל שלה.

וטרינר מיומן יכול לעקר בזמן יחום

ממליצה להתיעץ עם וטרינר אחר ריח רע בפה זה יכול להיות כי מתחלפות לה השיניים

NoniB

New member
לגבי העיקור כבר קיבלת תשובה

לא חייבים אפילו לחכות להפוגה שבין הייחומים. אפשר לעקר גם באמצע הייחום עצמו. החתולה לא סובלת פיזית, למרות שאני מבינה אותך - זה בהחלט נראה כך, אבל המצב הזה בהחלט לא נעים לה (וגם לא לבני הבית שלא ממש מצליחים לישון בלילות). אני מליצה בחום לגשת לוטרינר אחר שיידע לעקר אותה במהלך הייחום כיוון שזאת יכולה להיות תקופה לא קצרה (עם הפוגות). לגבי הריח הרע - גם אני קיבלתי מהוטרינר תשובה לקונית "מתחלפות לה השיניים". זאת נשמעה לי תשובה מתחמקת מדי בלי להסתכל אפילו על הפה, ולכן שאלתי וטרינר נוסף. אכן, לאחר הסתכלות בתוך הפה הוטרינר מצא כי יש לחתולה סוג של דלקת חניכיים. הוא זיהה את זה ע"פ כתמים ורודים במפגש האחורי שבין הלסתות. זוהי מחלה מוכרת אך לא מאוד שכיחה אצל חתולים והטיפול בה די מסובך. כל עוד החתולה אוכלת זה בסדר. בכל אופן - שווה להתייעץ עם וטרינר שיבדוק את העניין יותר לעומק.

B0NB0N

New member
לא מומלץ, אבל אם זה מאד מפריע יש אפשרויות

של: זריקה חד פעמית נגד ייחום ולאחר חודש לעקר (וטרינר בפורום חיות מחמד ייעץ זאת) אפשר גם לעקר כשהיא מיוחמת, אם כי זה יותר מסוכן, כי כלי הדם של החתולה מורחבים, כמו אצל חתולה בהריון ויש סיכון. וטרינרים לא אוהבים לעקר בתקופה הזו, אבל יש ניסיון עם זה עם חתולות החצר שלי, והכל עבר בשלום. צריך רק להקפיד ללכת לוטרינר טוב, זה הכי חשוב. הצעתי את זה כי יש חתולות שנכנסות מייחום לייחום וזה עלול לקחת כמה שבועות.

למעלה