תפקיד הסבא והסבתא בחיינו

simonapelleg

New member
תפקיד הסבא והסבתא בחיינו

שלום לכם, כשבנותי הגדולות נולדו ידעתי שעזרה מצד הסבתות והסבים משני הצדדים לא תיהיה לי. על לחשוב איך אני מתמודדת עם המקצוע החדש שנכנסתי אליו. מה דעתכם: האם עלינו לדרוש עזרה מהסבים והסבתות? כמה עזרה לדעתכם צריכה להיות מצידם? האם במתן העזרה אנו צריכים לקבל גם דעותיהם לגבי חינוך ילדינו? בברכה סימונה

דינהלה1

New member
אצלנו:

יש שתי סבתות מבוגרות, אימא שלי גרה בדרום הארץ כך שעזרה פיזית בלתי אפשרית ולכן עזרה במתנות כספיות נדיבות. לאחרונה היא חלתה והרופאים אסרו עליה לנהוג לכן נתנה לי את הרכב שלה לבינתיים שמאוד עוזר לי עם הילדים. היא לא טיפוס שתלטן ומעולם לא ניסתה לחפות עלינו את דעתה. לגבי חמותי. היא הצליחה לעזור לנו קצת בשנתיים הראשונות אחרי שהגדולה שלנו נולדה. מעט בייביסיטר. הייתה מזמינה לארוחת ערב או מביאה אוכל מידי פעם. ועזרה לנו כספית בקניית הדירה. קרה פעם או פעמים שניסתה להתערב אבל בסופו של דבר בעזרת היגיון בריא זה הסתדר. אני מרגישה שהמציאות היא כזאת שהורים לילדים צריכים עזרה מסבים וסבתות כמו אויר לנשימה. יש גבול עד כמה אפשר להביא עזרה בתשלום וגם לא תמיד בנימצא. אנחנו למשל בהורות מאוחרת ממש אוכלים אותה בקטע הזה. למזלי הרב היכרתי חברה ושכנה כשגרתי בדירה הקודמת שעזרה לי מאוד עם הגדולה ובכל פעם שנתקעתי היא עזרה לי. מעבר לזה הילדים פוגשים את חמותי אחת לשבועיים ולעתים רחוקות יותר את אימא שלי בגלל המרחק. בשבת האחרונה נסענו אליה דרומה. לקחתי אליה אוכל שבישלתי מראש ואפיתי עוגת שוקולד טעימה, לקחנו גם כלים חד פעמיים כדי לא להטריח אותה. הילדים והיא שמחו להיפגש. היום אופק אומר לי אימא אני רוצה שניסע עוד פעם לסבתא, שנקבל ממנה מתנות ונאכל את האוכל הטעים שלה

ר ע נ נ ה

New member
עזרה מסבא וסבתא

אפשר לדרוש/לבקש עזרה - אבל צריך לדעת שזה בגבולות הנוחות שלהם. אני מאמינה שכל אחת יודעת מה וכמה אמא שלה או אבא שלה יכולים או מוכנים לתת. כמה עזרה הם צריכים לתת? וואו, טוב אני חושבת שנכדים זו הזדמנות נהדרת להנות וגם קצת להוריד עול מההורים העייפים. הייתי רוצה שהוריי יקחו מידיי פעם את הילדים מהגן (אף פעם לא קרה), מידיי פעם יקחו אותם אליהם הביתה או סתם ליום כיף במהלך החופש (בלעדיי), יעזרו לנו כשהילדים או אנחנו חולים, אך גם זה לא קרה מעולם. לגביי דעות חינוכיות אני מוכנה לקבל את כל הדעות החינוכיות שלהם כמעט, רק שיעזרו לי
. הוריי לא מבוגרים, לא חולים, היחסים בינינו תמיד היו טובים אם כי מעט מרוחקים ובכל זאת אין הם ממלאים את התפקיד הקלאסי של סבא וסבתא שמוכנים לבוא בכיף להיות עם הנכדים פעם בשבוע או שבועיים. פעם בחודש כמה שעות יחד עם כל המשפחה, זה מספיק להם. אני צריכה להשלים עם זה לטובת ילדיי

שמחה111

New member
נושא חשוב ומשמעותי

אמא שלי ז"ל אמרה לי כל השנים גם כשלא הייתי נשואה: "תביאי ילדים כדי שאני אוכל לטפל בהם ולעזור". היא היתה עקרת בית לתפארת- חרוצה וזריזה מאוד. עזרה לאבא שלי שהיה עצמאי והבית היה תמיד מצוחצח ומבריק. תמיד היו אורחים בבית ובחגים כל מי שרק רצה הגיע. היא היתה עושה קניות לבד מהשוק, מנקה ומבשלת כמויות ללא עזרה. מעולם לא שמעתי אותה אומרת אני עייפה/לא הספקתי והיא גדלה ילדים לבד כי המשפחה הקרובה נשארה בחו"ל. כאשר הילדים נולדו מצד בעלי היה רק סבא ומהצד שלי רק אמא שכבר היתה מבוגרת ודי חולה. השמחה היתה רבה ובשנה הראשונה לחייהם היינו מתארחים אצלה והיא היתה מגיעה אלינו (היתה פיליפינית). בשנה השנייה המצב הלך והחמיר והיא הרגישה לא כל כך טוב ובכל זאת היו מפגשים רבים כמובן שגם הייתי צריכה לטפל ולעזור לה. היא אהבה את הילדים מאוד וקנתה להם הרבה מתנות וגם תמכה בי כשיכלה. לפני גיל שנתיים של הילדים אבדנו אותה והיה לנו קשה מאוד. הילדים עדיין זוכרים את הדמות שלה ומדי פעם מזכירים אותה. לאחר מותה היה לי צער גדול שהילדים לא יגדלו עם סבא וסבתא שהיו מאוד מיוחדים באישיות שלהם. דברתי על זה מדי פעם וגם הבעתי משאלה שהייתי רוצה מאוד להכיר אנשים מבוגרים שישמשו כסבא וסבתא- חיבוק אוהב, טיול קטן, מתנה קטנה לחג וכו'. ה' שמע אותי ומצאנו זוג אנשים מדהים לתפקיד הזה. הם מדי פעם לוקחים ילד אחד ומפנקים אותו ואפילו בחגים יש הפתעות. הילדים אוהבים אותם ונוצרו יחסים מאוד טובים איתם. לאחר שנתיים של קשר נולדה לבנם הבכור בת אחרי שנים רבות שלא הצליחו (גם הורות מאוחרת). השמחה של כולם היתה רבה. מהצד של בעלי הסבא זקן- מדי פעם מבקרים אותו והוא נותן להם ממתקים והפתעות מהכל בשקל. הוא לא יכול לעזור לנו מעבר לא פיסית ולא כלכלית. הם גם אותו מאוד אוהבים ואני מסתפקת בכך. כאשר אני שומעת על קיטורים "קטנוניים" על הסבים והסבתות אני אומרת הלוואי והילדים שלי היו זוכים לסבא ולסבתא יהיו אשר יהיו. הרבה שמחה לכולם ותגדלו את ילדיכם בנחת לתורה לחופה ולמעשים טובים.

למעלה