תפוחים מצופים על מקל . .

תפוחים מצופים על מקל . .

מישהו יודע איך עושים את התפוחים המצופים על מקל שהיינו אוכלים בילדותינו . . . אני רוצה לעשות את זה לילדים הקטנים שמגיעים לארוחת החג וגם. . . לילדים הגדולים. שאלה נוספת - אכלנו היום בצהריים כדורי עוף חמוץ-מתוק, אלו כדורים שמכילים חתיכת עוף עטוף בבצק מטוגן, מישהו יודע איך עושים את הבצק ? תודה מראש, איילת
"שיפה ושונה תהה השנה אשר מתחילה לה היום..."
 

Springy

New member
ראיתי כמה מתכונים אמריקאיים...

אבל כולם כוללים מוצר שנקרא light corn syrup. אף פעם לא ראיתי בארץ, אבל אולי זה בגלל שלא חיפשתי. אם יש לך דרך להשיג את המוצר, יש לי מתכון.
 

shlomits

New member
יש להשיג בארץ סירופ תירס

בסופרמרקטים מרשת סופר סל. זה מרכיב פופולרי בהרבה מתוכנים אמריקאיים- למשל פאי פקאן, וכל דבר שכולל פאדג´
 
מתכון: תפוחים בציפוי קרמל אדום

מתכון: תפוחים בציפוי קרמל אדום רכיבים: 2 כוסות סוכר 1/2 כוס מים חמים המון צבע מאכל אדום שיפוד עץ (או מקלוני אכילה סינים) תפוחי עץ אופן הכנה: ממיסים 2 כוסות סוכר ו 1/2 כוס מים חמים בסיר קטן על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ צלול. מערבבים מדי פעם אם צריך ונזהרים לא לשרוף את הקרמל. מוסיפים המון צבע מאכל אדום. ומבשלים עוד 5-7 דקות על להבה נמוכה. נועצים שיפוד בתפוח, טבלים בקרמל ומניחים על נייר אפייה משומן. מחכים שהקרמל יתקרר ויתקשה ואוכלים. הערות: מקור המתכון: www.ynet.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

fairy_mi

New member
עוד מתכון לתפוחים עם ציפוי אדום

תפוחים עם ציפוי אדום מצרכים: 15 תפוחי עץ אדומים קטנים 4 כוסות סוכר 1 כוס מים 1/2 כפית קרם טרטר 3 כפיות צבע מאכל אדום אופן ההכנה: מפרדים תבנית תנור בגודל 32X28 ס``מ בנייר אלומיניום. מברישים את נייר האלומיניום במרגרינה מומסת או בשמן. מנגבים היטב את התפוחים במגבת נקייה ויבשה. מכניסים מקל ארטיק מעץ או שיפוד עבה לליבה של כל תפוח. מערבבים סוכר ומים בסיר גדול עם תחתית עבה. בוחשים על אש בינונית מבלי להביא לרתיחה עד שהסוכר נמס לחלוטין. מברישים את הגבישים מדפנות הסיר בעזרת מברשת בצק רטובה. מוסיפים קרם טרטר וצבע מאכל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש מעט, ומרתיחים מבלי לבחוש במשך כ- 15 דקות. מסירים מהאש מיד. מגלגלים את התפוחים, אחד בכל פעם, בתוך הסירופ עד שהם מצופים. מסננים ומניחים בתבנית. משאירים להתייצב בטמפרטורת החדר. עוטפים בצלופן וקושרים בסרט. התפוחים מחזיקים מעמד יומיים בלבד! מקור המתכון: אריאלה ב
 
מתכון: בלילת טיגון

המתכון הזה משמש אותי לציפוי ירקות, עוף ובשר, אם את שומרת כשרות, אז להחליף את החלב בבירה לבנה. מתכון: בלילת טיגון רכיבים: 1 כוס חלב 1 כוס קמח 2 ביצים אופן הכנה: לערבל הכל לבלילה סמיכה הערות: אפשר להוסיף תיבול בהתאם למה שמכינים עם הבלילה מקור המתכון: טליה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שושkה

New member
לגבי התפוחים. הכנתי מתכון דומה

ליום ההולדת של הבת שלי ויש כמה נקודות חשובות שכדאי לדעת: 1. לשים לב שהטמפרטורה של הסוכר לא תהיה גבוהה מדי ולא תשרף. 2. התוצר מחזיק יום-יומיים ולא יותר. כנראה החום הורס את התפוחים. אחר כך זה נרקב. 3. מומלץ להניח את התוצרת על נייר אפיה משומן. כל דבר אחר פשוט נדבק. 4. לחפש תפוחים קטנטנים!!!! אחרת המנה ענקית. 5. אם נשארת תערובת סוכר אפשר לזלף למים קרים מאוד ולקבל סוכריות בצורות מוזרות ולהגיש גם את זה. הילדים מתים על זה!!!
 

yaron1

New member
במקום צבע מאכל אדום השתמש

בסירופ פטל ויטמינצ´יק.
 

avitalst

New member
טליה מספרד את ../images/Emo47.gif

אני כ"כ נהנית לראות את התשובות המהירות שלך! ולכל שאלה- יש לך מתכון! איזה כיף לילדים שלך..(ואם עוד אין- אז אלה שיבואו)
 
למעלה