תעסוקה נתמכת

irisss

New member
תעסוקה נתמכת

פרוייקט תעסוקה נתמכת של עמותת "אנוש" מסייע בשילוב עובדים המתמודדים עם מחלה נפשית במקומות עבודה בקהילה. העובדים הם בעלי מוטיבציה גבוהה ויכולת לעבוד בתחומים שונים (נעשית התאמה למקום העבודה עפ"י רצונותיו, כישוריו והשכלתו של העובד), העסקת העובדים מהווה תרומה לקהילה, וגם מאפשרת חיסכון כלכלי לעסק. העובדים מקבלים הדרכה מאיש מקצוע לאורך כל תקופת העסקתם. לפרטים לגבי הפרוייקט באיזור הצפון - 04-8236489. פרטים נוספים בנספח.

itaym02

New member
../images/Emo70.gif נראה לי שאתה מאוד לא סגור על עצ

עצמך. תראה מה אתה עשית, ואם לא - שב בשקט. את הזכות לבקר עמותות כאלו צריך להרויח. היא לא מולדת.

גור42

New member
שנתיים עשקו אותי בכפייה - מספיק לך?

הייתי עובד כמו חמור, ומקבל בקושי 2 שקלים לשעה. וגם לא היתה לי שום אפשרות להתפטר, כי העבודה הזו נכפתה עליי מטעמם של כל מיני נשמות טובות שתפקידם היה להחליט מה טוב בשבילי ומה לא... אז אני דווקא חושב, שאת הזכות לבקר את אלו שמנצלים את הנכים, דווקא הרווחתי ביושר. ואתה - מה אתה חווית על בשרך, שנותן לך את הזכות להטיף לי מוסר?

irisss

New member
העובדים אינם יכולים לעבור

את גובה הקצבה שלהם (בממוצע 1,800 ש"ח). קיים חוק מינימום מופחת המאפשר מתן שכר נמוך משכר המינימום לעובדים דרך פרוייקט זה (אך לא מחייב).

בולשיט!

אפשר לעבוד פחות שעות, ועדיין להרוויח כמו הקצבה. ותאמין לי, שלא לפירוט כאן בפורום, אני מכירה את הנושא מקרוב מאוד. מי שבאמת רוצה לעזור- שיתן שכר מלא ויעביד פחות שעות ולא ינצל חוקים שמטרתם לעזור למעסיקים להשיג כוח אדם זול. וסליחה על ה"קללה" בכותרת, הייתי חייבת.

irisss

New member
בעולם מושלם

אנשים עם מגבלות בכלל ובעיות נפשיות בפרט לא היו נזקקים לשרותי העמותה כדי להשתלב בשוק העבודה, אולם - כיוון שדעות קדומות מרובות בעולמנו, יש את עמותת "אנוש" (ודומות לה), שכצעד ראשון פועלת לשילוב האנשים במקומות העבודה, ואז השילוב שלהם יכול להיות במחיר נמוך משכר מינימום, אך בשלב שני ולאחר שהמעסיק נוכח לגלות את חיוניותו של העובד, אזי הם הופכים לעובדים לכל דבר ועניין.

לא אמרתי שהם לא צריכים עזרה להשתלב

אמרתי רק שאפשר לשלב אותם בלי לנצל אותם ולתת להם שכר מלא עם מספר שעות עבודה שיתאים לקיצבה. *סולדת מכל מקום שמנסה לנצל כוח אדם "זול" במסווה של עזרה לזולת*

ליאת +

New member
במרבית המקומות האלה העובדים

אינם מתקרבים בתפוקתם לתפוקה של עבודה רגיל. לא כולם- תמיד יש אחד או שניים מצטיינים שעובדים נהדר, אבל הרוב עובדים מאוד מאוד לאט, או זקוקים להפסקות רבות, או שיש לם קושי לשבת זמן ארוך. זה חלק מהמחלה ולעיתים גם תופעות לוואי של התרופות הפסכיאטריות. המפעלים האלה הם כלל וכלל לא רווחים . המטרה שלהם היא לתת לאנשים תחושה של ערך ומטרה וכן הרגלי עבודה- מיעוט קטן מהעובדים נקלט אחר כך בשוק העבודה הרגיל. הדרישה לתת שכר הוגן היא לא מתאימה כאן. אם את מתענינת בתחום אז כדאי לך לדעת שיש מועדונים תעסוקתיים שבהם הרמה היא כפי שתיארתי כאן, ויש מפעלים מוגנים שבהם הרמה היא גבוהה יותר ושם אולי יש מקום לדרוש שכר הוגן. אנוש, ככלהידוע לי, מפעילה את הסוג הראשון- מפעלים מוגנים. ואנוש (הגוף שפירסם את ההודעה) הינה עמותה ללא מטרות רווח שהוקמה על ידי בני משפחה של נפגעי נפש. על אילו רווחים בדיוק את מדברת? המקומות האלה עושים עבודה מבורכת ואפילו לא מצליחים להחזיק את עצמם, בשל הבעיות שתיארתי, ובשל העובדה שניתן לקנות היום הכל בסין ובזול יותר. אז כן- כל מי שיוכל להפנות אליהם עבודה- יבורך.

ליאת +

New member
תיקון טעות

צ"ל- "אנוש מפעילה מועדונים תעסוקתיים " ולא כפי שכתבתי.

irisss

New member
ליאת,

עמותת "אנוש" מפעילה בתחום התעסוקה (בנוסף לשרותים בתחום הדיור והחברה) גם מועדונים תעסוקתיים וגם פרוייקט תעסוקה נתמכת - שזה הפרוייקט שניסיתי לשווק פה (אני מרכזת את הפרוייקט באיזור חיפה). תודה על הסינגור
איריס.

ליאת +

New member
נכון בקריאה חוזרת גיליתי את זה

אני מקווה באמת שאתם שואפים לכך שהם יקבלו שכר מינימום. ועם זאת מודעת לקשיים ולמגבלות הכרוכים בעבודה הזו. בהצלחה!

גור42

New member
בולשיט!

גם לי יש הכירות *מאוד* קרובה עם הנושא הזה, אז תסלח לי שאני לא קונה לרגע את מה שאתה אומר. וזה שהעולם לא מושלם, זו לא סיבה לנצל אנשים מוגבלים. וזה שרוב המעסיקים טורקים לך את הדלת בפרצוף ברגע שהם שומעים שאתה "מוגבל", זה לא אומר שמי שפותח את הדלת ומשלם לחבר'ה האלה שכר רעב הוא צדיק גדול. רוצה באמת ובתמים לעזור לנכים? תעזור להם למצוא עבודה בשכר הולם, במקום "לעזור" להם למצוא מישהו שיועיל בטובו לנצל אותם. אחרי הכל, הם יכולים לעשות את העבודה לא פחות טוב מכל אחד אחר.

ליאת +

New member
מציעה גם לך לקרוא את התגובה

שלי. אני עסקתי בתחום תקופה ארוכה. לא מדובר בניצול. חבל שאתם קופצים בלי לדעת במה מדובר (אבל הבנתי כבר שזה אופייני מאוד לפורום הזה
).

irisss

New member
לגור ולטרמפיסטית

הלוואי וכל המעסיקים היו חושבים כמוכם והיו מוכנים לקלוט עובדים עם מוגבלות ככל האנשים ולהעניק להם את מלוא הזכויות - אני בעד!!! המצב כיום הוא שונה. שלא כמו בארה"ב ובמדינות אירופה, בישראל לא קיימת חקיקה המחייבת העסקת עובדים עם מוגבלות בבתי עסק. האלטרנטיבות הקיימות בארץ לאנשים המתמודדים עם בעיה נפשית הן מצומצמות. כפי שפירטה ליאת - יש את המועדונים התעסוקתיים ואת המפעלים המוגנים הפועלים לרוב ללא מטרות רווח. שם, עוברים העובדים תהליך שיקום ומקבלים עבור כך שכר נמוך מאוד (נע בין 3-10 ש"ח בשעה). השיקום האמיתי הוא בשילוב העובדים בשוק העבודה החופשי,וחלק נרחב מהעובדים במפעלים מסוגלים לכך. כמובן שהשאיפה היא לשכר עבודה מלא לזכויות עובד מהמניין. אכן, יש בתי עסק שקלטו עובדים של "אנוש" והעניקו להם את הזכויות המלאות. אך גם אם זה במחיר של שכר עבודה מופחת (שהוא גבוה מהשכר במפעלים מוגנים), עדיין הערך המוסף של העבודה בשוק החופשי הוא גבוה. הקושי העיקרי עמו אני מתמודדת כיום כרכזת פרוייקט תעסוקה נתמכת באיזור חיפה, הוא באיתור בתי עסק המוכנים לקלוט עובדים עם בעיה נפשית. זו הסיבה שסיפרתי על הפרוייקט בפורום. למען הסר ספק - עמותת אנוש אינה "גוזרת קופון" מהמעסיק או מהעובד על השילוב בעבודה. הפרוייקט מסובסד על ידי משרד הבריאות, במסגרת סל שיקום. מקווה שהדברים ברורים יותר עכשיו, ואשמח לענות על שאלות.

גור42

New member
"לרוב" ללא ממטרות רווח?!

מספיק מפעל אחד ויחיד עם מטרות רווח שבו שאתם נותנים לעובדים שכר שהוא מתחת לשכר מינימום, כדי להפוך את כל העניין לפסול. אבל מהדברים שאת אומרת, עולה בעייה הרבה יותר חמורה. כל הפילוסופיה שלכם, כך נדמה, מבוססת על זה שההשתלבות בשוק העבודה זה איזו טובה שעושים לנכה. אולי זה מקל עליכם לדבר עם המעסיקים, אבל גם הנכים עצמם קולטים את הגישה הזאת והם מאמינים לכל מילה. אני אומר לך את זה מניסיון. גם אני הייתי בתוך המערכת הזאת, וגם אני חשבתי שהדרך הנכונה היא להתחנן לאנשים שיעשו לי טובה ויעסיקו אותי. לא עלה בדעתי שאני שווה משהו כבן-אדם וכעובד, ושייתכן מצב שבו מישהו ירצה להעסיק אותי מרצונו... עם יד על הלב, נכון שאדם שחושב כך על עצמו זה דבר מזעזע? בידיכם הכוח לשנות את המצב הקיים. "אנוש" הוא גוף גדול ומוכר. אם תיקחו על עצמכם להפוך את הנכים לאנשים שמאמינים בערך עצמם, ותיקחו על עצמכם להיאבק עד חורמה בעסקים שמפלים נכים לרעה על סמך שיקולים שאינם קשורים לעבודה, אין לי ספק שתצליחו במשימתכם.

למעלה