תעלומה בבלייד ריינג'ר

משקיע88

Well-known member
החברה הקטנטונת (25 מיליון ש"ח) הודיעה על מכירת חברת בת בבעלות מלאה לספאק שנסחר בנאסד"ק. מועד העסקה נקבע למחר. אין לחברת האם חובות. התעלומה נובעת משווי העסקה שאמור לשקף 10.1% ממניות הרוכשת בשער מינימלי 12$ למניה, או 160$ מיליון שווי מוערך לרוכשת VWAV.
שווי המניות הללו עומד אם כן על כ15 מיליון $ או בשקלים 48 מיליון. אז איך קונים ב 21 מיליון ש"ח (לקחתי בחשבון כסף בקופה של בלייד) מניות ב 48 מיליון? למי יש פתרון לתעלומה?

נערך לאחרונה ב:

THE_ENDLESS

Active member
לחברה יש גרעון בהון העצמי והיא שורפת כסף, כמו כן ההגנה שהם קיבלו למניות היא עד לרישום שלהם ואחכ יש lock up ל180 יום.

דיסקאונט מוצדק, לא יודע מה יהיה מחיר המניות עוד חצי שנה + לא ברור מה היכולת של בלייד ריינג'ר בכלל לממש אותם בלי להפיל את המניה.

משקיע88

Well-known member
לחברה יש גרעון בהון העצמי והיא שורפת כסף, כמו כן ההגנה שהם קיבלו למניות היא עד לרישום שלהם ואחכ יש lock up ל180 יום.

דיסקאונט מוצדק, לא יודע מה יהיה מחיר המניות עוד חצי שנה + לא ברור מה היכולת של בלייד ריינג'ר בכלל לממש אותם בלי להפיל את המניה.
לבלייד יש הון עצמי חיובי לפי דיווחיה אבל רואי החשבון נתנו הערת עסק חי. למועד הדוחות החצי שנתיים אין לה חובות. לא ברור לי איך בלייד תפיל את מניות ווייב שכן יהיו לה רק 10%.

THE_ENDLESS

Active member
לבלייד יש הון עצמי חיובי לפי דיווחיה אבל רואי החשבון נתנו הערת עסק חי. למועד הדוחות החצי שנתיים אין לה חובות. לא ברור לי איך בלייד תפיל את מניות ווייב שכן יהיו לה רק 10%.
אני מדבר על ההון העצמי של ווייב, קראת את הדוחות שלהם?
תסתכל גם על המחזורים שם, אני בספק אם השוק שם יוכל לבלוע את הסכום בלי להוריד מחירים.

משקיע88

Well-known member
אני מדבר על ההון העצמי של ווייב, קראת את הדוחות שלהם?
תסתכל גם על המחזורים שם, אני בספק אם השוק שם יוכל לבלוע את הסכום בלי להוריד מחירים.
ההון העצמי 148 מיליון $. מדובר כאן ב SPAC ואין לה שום פעילות בעבר. הרכישה הנדונה היא הראשונה שלהם, ובמידה ולא יתבצעו רכישות הכסף חוזר למשקיעים, אז למה שיהיו מחזורים?

THE_ENDLESS

Active member
ההון העצמי 148 מיליון $. מדובר כאן ב SPAC ואין לה שום פעילות בעבר. הרכישה הנדונה היא הראשונה שלהם, ובמידה ולא יתבצעו רכישות הכסף חוזר למשקיעים, אז למה שיהיו מחזורים?
הם הוציאו דוח בנובמבר על החצי הראשון של בשנת 25 ויש שם גרעון בהון העצמי של כמעט 7 מיליון דולר.

משקיע88

Well-known member
https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives/edgar/data/0002038439/000173112225001469/e6936_10qa.htm

לדעתי אם היה להם מזומן הם היו רוכשים מבלייד במזומן בשווי נמוך יותר, ניכר שהם הביאו יותר במניות כי פשוט לא היה להם.
יש בחברה פיקדון מותנה. אם היא לא עומדת בתנאי הספאק הוא מפורק והמשקיעים זכאים לכסף. זה מופיע בהערות. אכן בדרך כלל ספאקים מבצעים מיזוג לחברות המטרה בהקצאת מניות.

בורסה 2008

Well-known member
לא בקי בפרטים במקרה הזה עד הסוף, אבל כן זכורים לי מקרים כאלה בעבר ואני לא זוכר מקרה שהפער נסגר לכיוון מעלה. תמיד הגיעה סגירה בחו"ל כלפי מטה. יש מקרים שהשוק מטומטם, בסיטואציות האלה אני פחות מאמין בזה.

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
לא בקי בפרטים במקרה הזה עד הסוף, אבל כן זכורים לי מקרים כאלה בעבר ואני לא זוכר מקרה שהפער נסגר לכיוון מעלה. תמיד הגיע סגירה בחו"ל כלפי מטה. יש מקרים שהשוק מטומטם, בסיטואציות האלה אני פחות מאמין בזה.
צודק. לי דווקא זכור המקרה של ארקו שהניב רווח נאה למי שמימש לספאק ומכר מייד, כמוני למשל.

משקיע88

Well-known member
אז מי יודע, אולי זה המצב גם עכשיו. אני פחות אוהב את ההימורים האלה כשסיכוי טוב שהשוק מאותת לך שיש משהו שאתה לא מבין.
במקרה הנוכחי אני נוטה להעריך כישלון, כי החברה קיקיונית מלכתחילה ומנסה לתמרן בהשקעות שונות ומשונות. אולי היא תעבור ללכידת נחשים...

בורסה 2008

Well-known member
במקרה הנוכחי אני נוטה להעריך כישלון, כי החברה קיקיונית מלכתחילה ומנסה לתמרן בהשקעות שונות ומשונות. אולי היא תעבור ללכידת נחשים...
זו לא התקופה ללכידת נחשים. עוד חצי שנה. בינתיים יכולים להפוך את הרחפנים שלהם למטריות ניידות

THE_ENDLESS

Active member
צודק. לי דווקא זכור המקרה של ארקו שהניב רווח נאה למי שמימש לספאק ומכר מייד, כמוני למשל.
לי היה את זה בהאב סקיוריטי, קניתי בארץ מכרתי בפרימרקט של היום הפתיחה ברווח של איזה 35% בפוזיציה יחסית גדולה אבל כבר בסוף היום מסחר המחזיקים היו בהפסד על המעבר.

למעלה