תעוזה ראשונה בגילי המופלג

ברכה40

New member
תעוזה ראשונה בגילי המופלג

ואולי מתוך היאוש, צומחו ניצנים ראשונים של העזה.... ואם כבדה המועקה, איתכם הסליחה. : יש חיים אחרים, אך אין לדעת אם יהיו, יש שמים בהירים , אך אצלי- הם נתקדרו סביבי ניעורו לתחייה,בכמיהה ונהייה ואני- בדד שוקעת, נתונה בתוך בועה ילדה קטנה של החיים, שעון החול דוחק עוד לא חוויתי נעורים, ואיך אפשר שיימחק? זה הפגם –עכור, כעור,הותיר בי חור פעור, לא הופכת זה הבור מקור של יציאה לאור, מיותרת וכנועה, ננטשת מאחור. זה הפצע לא טופל, לא יגליד הוא מעצמו מלבדי, איש לא יגאל- אך נשאבת לתהומו. ומה אם אברח ולא יהא מנוח? ומה אם אדעך, וייתם בי הכוח? ומה אם אחדל ולא אספיק לשמוח? כמעט ארבעים, עוד מחפשת תשובה, מתאווה לדעת כי יש דרך, יש תקווה, אל עולם האהבה. כאן -כולם נסקו כנפיים, נטשו את הפצועים הם בשניים, ואני- באפסים יש להם שמיים, ויש את אלוהים..... אך אצלי נמוגו, כל הסיכויים. כחיה פצועה, אין בי שמץ של אדם בשולי הדרך, שותתת דם. בודדה,חלושה ונואשת, אחיזתי- קלושה, רופסת, גאות ושפל, שמים ואדמה, נפשי נחבטת, חבולה מיוסרת והומה. ריבון היקומים, בשם כל הכאבים, בשם המפלות, הכישלונות, הכזבונות, האכזבים כואב לי עכשיו מעבר ליכולתי, אתה- הקרוי אלוהים- התשמע סוף סוף זעקתי? הן בלילות סיבלות ובעתה, אף לא אתה, שומר את נפשי מתהום רגשי, שרק אניח מעט את ראשי .... הכל חונק, משתק, מסורבל, מבולבל מבקשת אחיזה ולו גם בזלזל מנתיב חיי, הרצוץ, הפתלתל.

aiziq

New member
אכן כבדה המועקה ../images/Emo13.gif

ברכה, ברוכה הבאה לסדנא
אני מאחל לך השתלבות נעימה ומקווה שנוכל בעזרת העיסוק בתחביב המשותף להקל מעט על התחושה הקשה. אם כי חשוב לי להבהיר כי אנו עוסקים בעיקר בצד הטכני של הכתיבה, בהיבט האמנותי ופחות בתמיכה אישית. לגבי השיר הזה, לדעתי הוא ארוך מדי וניתן לצמצמו - לזקק את הכאב, את הבדידות למספר מלים מצומצם- אך רב עוצמה. בהצלחה בהשתלבותך
איציק.

קסנדרה*

New member
ברכה כל הכבוד על התעוזה לפרסום ../images/Emo13.gif

ולגבי גיל המופלג, הרשי לי לחייך, את עדיין צעירונת
לגבי מה שכתבת, יש לך כאן אוסף גדול של מלים ושורות יפות, אבל למעשה כל הקטע הארוך הזה מביע את אותו הדבר, אין התפתחות רעיונית, אין עלילה כלשהי, או אין רעיון פילוסופי, או "סיפור", כך שאחרי כמה שורות הקורא מתייגע, בבחיננת "הבנתי, ומה הלאה?" שירה היא אמנות שהמלים הן חומר הגלם ממנה אנו יוצרים, אז חומר גלם יש לך, רצון לכתוב אני מניחה גם יש, אז עכשיו כל שנותר הוא להתחיל ללמוד לעסוק באמנות הזו. במידה ואת מעוניינת, בפורום הזה מתקיימת הכוונה, יש מאמרים שניתן להיעזר בהם, מילון מונחים שמסייע אף הוא להבין תהליכים, תרגילים מפעם לפעם מהם ניתן ללמוד ועוד. קסנדרה

למעלה