תעודת היושר לא הגיעה

rozeshy

New member
תעודת היושר לא הגיעה

אני שבוע וחצי לפני הראיון ורק עכשיו הקונסוליה קיבלה את התיק שלי. אני "מציקה" במייל מדי כל שבועיים בדוק אם התעודה הגיעה והיום קיבלתי סופסוף מייל שלא(!)
יש למישהו עצה לגבי זה, אני נורא מודאגת שכבר אין לי זמן לגשת לתחנת המשטרה ולעשות שוב את תהליך השליחה לקונסוליה (שהיה כבר בנובמבר)

ohadbenja

New member
את יכולה לעשות דרך האינטרנט

ובמקרה הכי גרוע יבקשו שתשלחי את זה אליהם ואז יאשרו לך את הגרין כארד.

rozeshy

New member
והרי טיפ בנוגע לשליחת תעודת יושר לקונסוליה בירושלים

ראשית אציין כי אפשר להגיש את תעודת היושר דרך האינטרנט או תחנת המשטרה מה שאמור לקחת כ-3 שבוועות עד לקבלתה בקונסוליה (או כך אמור להיות).
חותמת הדסטיל המדוברת היא חותמת אשר לה תזדקקו אם תרצו שהתעודה תהיה קבילה בחו"ל, אך לא אם מגישים לקונסוליה ובזה הצורך נגמר (כך שאין צורך בתשלום האגרה שמבקשים).
מה שלי קרה זה שמרוב התלהבות, או מה שזה לא היה, הגשתי בקשה כ-3.5 חודשים לפני הראיון וכיוון שהתיק שלי טרם הגיע מה NVC עד כשבועיים לפני הראיון, לא יכולתי לקבל תשובה מהקונסוליה באם קיבלו את התעודה או לא.
ואכן שבוע וחצי מראש סופסוף ענו לי שלא הגיעה התעודה(!!!???).
לאחר התברברויות טלפוניות למוקד מידע 110 של המשטרה ולמטה הארצי (ללא מענה) וכל זה בלחץ אטומי של שבוע לפני הראיון ואין עוד את התעודה (אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו עיכובים מיותרים עם מתן הויזה- מסיבות אישיות- על אף חוסר הודאות של 100% שהכל ילך חלק) , סופסוף הגעתי לשירה המקסימה ממרשם פלילי במטה בירושלים( א-ה 13:00-15:00 02-5429757 /02-5429998) שהגישה שוב את הבקשה.
מסתבר שיש שליח של הקונסוליה שמגיע פעם-פעמיים בשבוע לאסוף מהם תעודות).
עכשיו רק נותר לי להחזיק אצבעות...
עצתי לכם היא אחרי הגשת הבקשה, פשוט התקשרו כשבועיים אחרי למטה הארצי מדור מרשם פלילי ובקשו לדעת אם הבקשה אכן התקבלה ונאספה ע"י הקונסוליה.

למעלה