תסלחו לי אבל אם יש מקום להתלונן בו:

מצב
הנושא נעול.
באמת כדאי שתעברי לגור בצפת או

תסלחו לי אבל אם יש מקום להתלונן בו:
על תחבורה ציבורית אז אני רוצה להתלונן: התחבורה הציבורית בארץ שווה לרמה של מדינות העולם השלישי (עוד דבר דפוק במדינה שלנו) . בתוך גוש דן בבוקר לוקח להגיע יותר משעה ממקום למקום. השירות של האוטובוסים גרוע, עד שהם זזים, עד שהם מתפקדים. אם היתה רכבת תחתית כמו באירופה המצב היה נראה לגמרי אחרת, היינו מגיעים תוך דקות ממקום למקום, זה היה פותר את הבעייה של הפקקים ואז גם יותר אנשים היו נוסעים ברכבת במקום במכוניות. ואז כבר זה גם משפר את המצב של זיהום האויר. אבל כנראה שאלו שאחראים על הדברים האלו בכנסת או בממשלה או במשרד התחבורה עסוקים יותר בלחמם את הכסא ולשמור על התחת והמקום שלהם טוב, שלא יעיפו אותם מהמשכורות שהם מקבלים לשווא.
במצפה בגליל או במעלה-אדומים. סוף-סוף תוכלי לחוש איכות חיים מדהימה שלא קיימת באזור שלך הצפוף והלח, המזוהם ועוד עם קירות טיח מתקלפים בכל רחוב... אפילו בעיר שלי - ירושלים: מתחיל להיות בלתי נסבל לגור. יותר קשה למצוא פה חניה לאוטו מאשר בתל-אביב. אבל, לפחות פה יש לי אויר קריר, נעים ויבש. אין לי טיח מול הפרצוף אלא יערות עם בתי אבן ציוריים מולי. ויש לנו בירושלים את חנויות התקליטים והספרים הטובות ביותר בישראל. כל טוב מיידעל'ה: האוטובוסים בישראל הם מהטובים בעולם ! הרכבת שלנו מתפתחת בטירוף ויחסית לכל מדינה אחרת במערב, אנחנו מתקדמים מהר יותר מאנגליה ומגרמניה בנושא הרכבות. צפי לכך שבעוד 4 שנים, רכבת-ישראל תהיה מבין הרכבות המתקדמות והמובילות בעולם המערבי.

JayZed

New member
כל מלה בסלע.

במצפה בגליל או במעלה-אדומים. סוף-סוף תוכלי לחוש איכות חיים מדהימה שלא קיימת באזור שלך הצפוף והלח, המזוהם ועוד עם קירות טיח מתקלפים בכל רחוב... אפילו בעיר שלי - ירושלים: מתחיל להיות בלתי נסבל לגור. יותר קשה למצוא פה חניה לאוטו מאשר בתל-אביב. אבל, לפחות פה יש לי אויר קריר, נעים ויבש. אין לי טיח מול הפרצוף אלא יערות עם בתי אבן ציוריים מולי. ויש לנו בירושלים את חנויות התקליטים והספרים הטובות ביותר בישראל. כל טוב מיידעל'ה: האוטובוסים בישראל הם מהטובים בעולם ! הרכבת שלנו מתפתחת בטירוף ויחסית לכל מדינה אחרת במערב, אנחנו מתקדמים מהר יותר מאנגליה ומגרמניה בנושא הרכבות. צפי לכך שבעוד 4 שנים, רכבת-ישראל תהיה מבין הרכבות המתקדמות והמובילות בעולם המערבי.
כל מלה בסלע.
אני שונא כשאנשים מתחילים להתלונן אל מה שאין להם מושג בו. מדברת כאילו שהיא באמת יודעת איך תחבורה בארצות אחרות עובדת... כשגרתי בבוסטון היה לוקח לי 1:30 להגיע מ-Lynn למרכז העיר, שזה מרחק של 20 דקות נסיעה. למה? כי גם הרכבת התחתית היעילה והנוחה, לצערי, לא מגיעה לכל מקום (אלא רק לכ-11% משטח העיר!) וכדי להגיע לרכבת התחתית הייתי צריך לקחת אוטובוס. ושם אוטובוס = אסון, הם היו רוצים שיהיה להם עשירית מהשרות והנוחות של אגד ודן. הדבר היחיד בארץ שמעצבן אותי מאד זה התכונה הזו של ישראלים - שכולם חושבים שהם יודעים הכל הכי טוב. כל אחד פה הוא ראש ממשלה, כלכלן ומהנדס עירוני בשילוב. אם רק תשאל, כל אחד יסביר לך איך הוא היה תוך שניה פותר פה את כל הבעיות, אם רק היו נותנים לו הזדמנות, ויתן לך הסבר מפורט על למה הכל דפוק ומי אשם. אבל ללכת ברגל למכולת הם לא מוכנים, הם יקחו את האוטו. שלא לדבר על חלילה לחכות 8 דקות לאוטובוס. ("עזוב, עד שהוא בא...")

אביתר, אתה מגזים...

אביתר, אתה מגזים...
אולי ברכבות הרגילות אנחנו מתפתחים בקצב טיל יחסית למה שהיה פה, אבל אין מה להשוות את מערכת הרכבות שתהיה אפילו בכל הארץ כולל אילת ורכבת העמק וכל מקום שלא יהיה - ל UnderGround של לונדון. המערכת עובדת בצורה מושלמת לגמרי ואין מה להשוות. אני כמובן לא חושב כמו מי שהתלונן, אבל גם אתה לא צריך להגזים..

לא הבנת כלום. אין להשוות רכבת

אביתר, אתה מגזים...
אולי ברכבות הרגילות אנחנו מתפתחים בקצב טיל יחסית למה שהיה פה, אבל אין מה להשוות את מערכת הרכבות שתהיה אפילו בכל הארץ כולל אילת ורכבת העמק וכל מקום שלא יהיה - ל UnderGround של לונדון. המערכת עובדת בצורה מושלמת לגמרי ואין מה להשוות. אני כמובן לא חושב כמו מי שהתלונן, אבל גם אתה לא צריך להגזים..
לא הבנת כלום. אין להשוות רכבת
תחתית עם רכבת רגילה. התחתית הלונדונית עתירת תקלות ואיחורים.

אביתר, אתה מגזים...

אביתר, אתה מגזים...

מצב
הנושא נעול.
למעלה