תסלחו לי אבל אם יש מקום להתלונן בו:

מצב
הנושא נעול.

על תחבורה ציבורית אז אני רוצה להתלונן: התחבורה הציבורית בארץ שווה לרמה של מדינות העולם השלישי (עוד דבר דפוק במדינה שלנו) . בתוך גוש דן בבוקר לוקח להגיע יותר משעה ממקום למקום. השירות של האוטובוסים גרוע, עד שהם זזים, עד שהם מתפקדים. אם היתה רכבת תחתית כמו באירופה המצב היה נראה לגמרי אחרת, היינו מגיעים תוך דקות ממקום למקום, זה היה פותר את הבעייה של הפקקים ואז גם יותר אנשים היו נוסעים ברכבת במקום במכוניות. ואז כבר זה גם משפר את המצב של זיהום האויר. אבל כנראה שאלו שאחראים על הדברים האלו בכנסת או בממשלה או במשרד התחבורה עסוקים יותר בלחמם את הכסא ולשמור על התחת והמקום שלהם טוב, שלא יעיפו אותם מהמשכורות שהם מקבלים לשווא.

תציצי כמה דפים אחורה

על תחבורה ציבורית אז אני רוצה להתלונן: התחבורה הציבורית בארץ שווה לרמה של מדינות העולם השלישי (עוד דבר דפוק במדינה שלנו) . בתוך גוש דן בבוקר לוקח להגיע יותר משעה ממקום למקום. השירות של האוטובוסים גרוע, עד שהם זזים, עד שהם מתפקדים. אם היתה רכבת תחתית כמו באירופה המצב היה נראה לגמרי אחרת, היינו מגיעים תוך דקות ממקום למקום, זה היה פותר את הבעייה של הפקקים ואז גם יותר אנשים היו נוסעים ברכבת במקום במכוניות. ואז כבר זה גם משפר את המצב של זיהום האויר. אבל כנראה שאלו שאחראים על הדברים האלו בכנסת או בממשלה או במשרד התחבורה עסוקים יותר בלחמם את הכסא ולשמור על התחת והמקום שלהם טוב, שלא יעיפו אותם מהמשכורות שהם מקבלים לשווא.
תציצי כמה דפים אחורה
לפני שבוע היה מישהו שכתב בדיוק את אותם דברים כמוך (שמו היה "כפר סבאי") וקיבל תשובות על רוב הטענות הלא בדוקות שהעלה. ובכלל, הייתי מציע קודם כל לערוך סקירה מקיפה של המצב בארץ, כולל בדיקות זמן ומתן שירות והשוואה למדינות אחרות ואז לבוא ולהתלונן.

טוארג

New member
מאפיין את רוב הישראלים ../images/Emo32.gif

תציצי כמה דפים אחורה
לפני שבוע היה מישהו שכתב בדיוק את אותם דברים כמוך (שמו היה "כפר סבאי") וקיבל תשובות על רוב הטענות הלא בדוקות שהעלה. ובכלל, הייתי מציע קודם כל לערוך סקירה מקיפה של המצב בארץ, כולל בדיקות זמן ומתן שירות והשוואה למדינות אחרות ואז לבוא ולהתלונן.
מאפיין את רוב הישראלים

להתלונן ואז לבדוק על מה בעצם מתלוננים. ת"ז מר ישראל ישראלי (סורי אם יש מישהו כזה): גיל - כל גיל מין - בעיקר זכרים, אבל גם נקבות מה לובש - חולצה לבנה של "מאסטרו"/"וויזל"/"מי קופר"/"קוקס" או כל חיקוי אחר למותג כלשהו, ג'ינס משופשפים שקטנים ב-3 מידות על הכרס שפיתח בשנים האחרונות, משקפי שמש של BOLLE על הראש, טבעת מזהב על אחת האצבעות של יד שמאל, אוחז סיגריה דולקת באחיזה מוזרה, כפכפים שנקנו בבאסטה איפשהו בדרך לאילת או נעלי ספורט לבנות של "מייק"/"ביבוק"/"ממברלנד" או כל בכאילו-מותג אחר. מאפיינים - מקטר על כלום, בוכה שבקנדה החיים יותר טובים, מקלל בנהיגה, מרמה במס, שונא את המדינה, רוצה לגור באמריקה אבל לעולם לא יעזוב את ישראל. קורא לאשתו "פרנקו בומבנה" כדי להישמע יותר אקזוטי הגלגלים של לפחות סובארו אחת עברו תחת ידיו, בדרך כלל היא תהיה 1.6 לבנה. רוצה לנסוע לחו"ל למקום שלא יהיו בו ישראלים. אם מישהו מצא הקבלה, אפילו קטנטנה, בינו לבין מר ישראל ישראלי זה אומר ש... אל תנסו להתחמק מזה... כן כן..... אתם ישראלים..... גם אתכם אפשר לזהות בחו"ל... משעמם לי, יום מחלה בבית... אז אני נהיה יצירתי... (עכשיו לצחוק כדי שאני לא אעלב)

oren*

New member
אתה צודק כמעט בכל מה שכתבת,

אתה צודק כמעט בכל מה שכתבת,
אולם הטענות צריכות להיות מופנות כלפי משרד התחבורה, מע"צ והאחראים על התשתיות במדינה ולא כלפי חברות התחבורה הציבורית שמשתמשות בתשתית הקיימת (אוטובוסים של אגד נוסעים בדיוק על אותם כבישים כמוך, אין להם כבישים באוויר או מתחת לאדמה). העיקר שתולים שלט ענק מעל לה-גארדיה שמבהיר שעקב העבודות להוספת המפלס, יהיו שיבושי תנועה קשים - לפני שהתחילו העבודות לא היו שם שיבושי תנועה?

fireman

New member
עם כל הכבוד

עם כל הכבוד
בכותרת של הפורום לא כתוב "פורום תחבורה ציבורית - הכתובת שלך לתלונות ופריקת זעם" אם את רוצה להתלונן יש לך את משרד התחבורה, אנחנו לא משרד התחבורה. ההודעה שלך מאוד הרגיזה אותי, את גרה באזור המרכז הדחוס כמו לא יודע מה ואת חושבת שרכבת תחתית תפתור לכם את הבעיה, את וכל מי שחושב ככה חי באשליה... זה לא ישחרר את הפקקים, זה לא יוריד את העומס בכבישים ותצאי מהאשליה הזאת.... התחבורה במדינת ישראל מצויינת, הן מבחינת האוטובוסים והן מבחינת הרכבות בהשוואה להרבה מדינות. מישהו הכריח אותך לגור בגוש דן? את גרה שם מרצונך החופשי, תעברי לצפון או לנגב את תחצי ערים בגודל של תל אביב ברבע מהזמן גם בשעות השיא.... לא רכבת ולא חלליות יפתרו את בעיות התחבורה של גוש דן ואת בעיות זיהום האויר.... במקום שהאוטובוס יזהם התחנת כוח ברידינג תזהם...מה ההבדל?

../images/Emo45.gif כל הכבוד איש אש!

עם כל הכבוד
בכותרת של הפורום לא כתוב "פורום תחבורה ציבורית - הכתובת שלך לתלונות ופריקת זעם" אם את רוצה להתלונן יש לך את משרד התחבורה, אנחנו לא משרד התחבורה. ההודעה שלך מאוד הרגיזה אותי, את גרה באזור המרכז הדחוס כמו לא יודע מה ואת חושבת שרכבת תחתית תפתור לכם את הבעיה, את וכל מי שחושב ככה חי באשליה... זה לא ישחרר את הפקקים, זה לא יוריד את העומס בכבישים ותצאי מהאשליה הזאת.... התחבורה במדינת ישראל מצויינת, הן מבחינת האוטובוסים והן מבחינת הרכבות בהשוואה להרבה מדינות. מישהו הכריח אותך לגור בגוש דן? את גרה שם מרצונך החופשי, תעברי לצפון או לנגב את תחצי ערים בגודל של תל אביב ברבע מהזמן גם בשעות השיא.... לא רכבת ולא חלליות יפתרו את בעיות התחבורה של גוש דן ואת בעיות זיהום האויר.... במקום שהאוטובוס יזהם התחנת כוח ברידינג תזהם...מה ההבדל?
כל הכבוד איש אש!
אגב - לי לקח במשך שש שנים להגיע מיפו לרמת אביב (מדרום ת"א לצפון ת"א) רק חצי שעה בבוקר! מעניין למה הגברת מתלוננת. במקום שהיא וכל המשפחה שלה וכל החברים שלה יסעו באוטו, שתעבור לאוטובוסים ואז הם יראו פתאום כמה הכבישים ריקים וכמה שהאוטובוס מגיע מהר...

fireman

New member
מה אני אגיד לך אנדי

כל הכבוד איש אש!
אגב - לי לקח במשך שש שנים להגיע מיפו לרמת אביב (מדרום ת"א לצפון ת"א) רק חצי שעה בבוקר! מעניין למה הגברת מתלוננת. במקום שהיא וכל המשפחה שלה וכל החברים שלה יסעו באוטו, שתעבור לאוטובוסים ואז הם יראו פתאום כמה הכבישים ריקים וכמה שהאוטובוס מגיע מהר...
מה אני אגיד לך אנדי
אני לפעמים משתגע מהאנשים.... הם רוצים שתהיה רכבת תחתית בשביל שאנשים יסעו ברכבת תחתית אבל אני מבטיח לך שמרביתם מקווים שהרכבת תחתית תאפשר להם קצת יותר מקום בכביש בכדי שאולי יוכלו להגיע מהר יותר כשהם נוסעים באוטו!

טוארג

New member
אתה לגמרי צודק...!!

מה אני אגיד לך אנדי
אני לפעמים משתגע מהאנשים.... הם רוצים שתהיה רכבת תחתית בשביל שאנשים יסעו ברכבת תחתית אבל אני מבטיח לך שמרביתם מקווים שהרכבת תחתית תאפשר להם קצת יותר מקום בכביש בכדי שאולי יוכלו להגיע מהר יותר כשהם נוסעים באוטו!
אתה לגמרי צודק...!!

../images/Emo6.gifחכה שיתחילו לבנות את הרכבת הקלה

מה אני אגיד לך אנדי
חכה שיתחילו לבנות את הרכבת הקלה
אף אחד הרי לא ירצה שהיא תעבור מתחת לבית שלו... ולא משנה שהיא על חשמל, לא משהמת ולא מרעישה בגרוש.

fireman

New member
זה ברור כשמש...עם ישראל, המומחה

חכה שיתחילו לבנות את הרכבת הקלה
אף אחד הרי לא ירצה שהיא תעבור מתחת לבית שלו... ולא משנה שהיא על חשמל, לא משהמת ולא מרעישה בגרוש.
להגשת תביעות פיצויים והתנגדויות.

הרגתם אותי../images/Emo122.gif עם התגובות שלכם...

להגשת תביעות פיצויים והתנגדויות.
הרגתם אותי
עם התגובות שלכם...
ודרך אגב, ל-fireman מבחינת תביעות ופיצויים, פה בארץ יש בקושי לעומת מה שהולך בארה"ב, כי שם יש גם את מי לתבוע.

55מוטי

New member
הרגו אותך בצדק

הרגתם אותי
עם התגובות שלכם...
ודרך אגב, ל-fireman מבחינת תביעות ופיצויים, פה בארץ יש בקושי לעומת מה שהולך בארה"ב, כי שם יש גם את מי לתבוע.
הרגו אותך בצדק
כי נכון שיש מה לשפר כאן בתחבורה הציבורית אבל זה שאת נוסעת שעה בתוך העיר זה בגלל שאני (שהייתי נהג דן) נאלצתי להתעכב את השעה הזאת בגלל הפקקים שנגרמו ע''י המשפחה והחברים הסנובים שלך שלא מוכנים לוותר על הפרייבט שלהם כדי לקפוץ למכולת ואז הם עיכבו אותי ואותך. יש מבינה?

55מוטי

New member
אפשר לחטוף קריזה איך שהם לא מבינים

הרגו אותך בצדק
כי נכון שיש מה לשפר כאן בתחבורה הציבורית אבל זה שאת נוסעת שעה בתוך העיר זה בגלל שאני (שהייתי נהג דן) נאלצתי להתעכב את השעה הזאת בגלל הפקקים שנגרמו ע''י המשפחה והחברים הסנובים שלך שלא מוכנים לוותר על הפרייבט שלהם כדי לקפוץ למכולת ואז הם עיכבו אותי ואותך. יש מבינה?
על מה שהם מדברים. לכי תהיי נהגת אוטובוס ותראי מה זה הסיוט הזה.

אוהד11

New member
תשובות כדורבנות, כל הכבוד למגיבים

על מה שהם מדברים. לכי תהיי נהגת אוטובוס ותראי מה זה הסיוט הזה.
הוצאתם לי את המילים מהפה.

F15eagle2

New member
אני לא מבין את זה

הוצאתם לי את המילים מהפה.
אני לא מבין את זה
איך אנשים שנוסעים בכבישים עם רכב פרטי אומרים שמה שיוצר את הפקקים זה התחבורה הציבורית כשאני נמצא באזור של קינון אילון בימי שישי שזה אזור עם 3 חניונים די גדולים של דן 90% מכלי הרכב שאני רואה זה מכונית פרטיות וה10% זה אוטובוסים אז איך בידיוק האוטובוסים יוצרים את הפקק?

fireman

New member
יש אנשים שדרך המחשבה

אני לא מבין את זה
איך אנשים שנוסעים בכבישים עם רכב פרטי אומרים שמה שיוצר את הפקקים זה התחבורה הציבורית כשאני נמצא באזור של קינון אילון בימי שישי שזה אזור עם 3 חניונים די גדולים של דן 90% מכלי הרכב שאני רואה זה מכונית פרטיות וה10% זה אוטובוסים אז איך בידיוק האוטובוסים יוצרים את הפקק?
יש אנשים שדרך המחשבה
שלהם מעוותת.... כשהם רואים כלי רכב גדול ממתין איתם ברמזור הם חושבים שהוא זה שגורם לפקקים כי הוא איטי והוא בקושי זז.... אני לפני חודש רדפתי עם האוטו שלי אחרי אוטובוס עירוני....למה הייתי צריך לרדוף? כי לא הצלחתי להגיע למצב שהוא ירדוף אחריי, הוא פשוט טס. הם לא חושבים על זה שאוטובוס אחד יכול לחסוך 150 מכוניות כשמדובר במפרקית מלאה למשל.... הם חושבים על השטח כביש ובתרגום ישיר משהו כמו 24 מ"ר של חתיכת אספלט ששתי מכוניות יכלו לעמוד שם במקומו.... יש אנשים שרוצים רכבות תחתיות\קלות או לא יודע מה בשביל להפחית את כמות האוטובוסים בשביל שיהיה להם יותר מקום בכביש בשביל שהם ימשיכו לנסוע באוטו שלהם.... אתם רוצים לתרום לאיכות הסביבה? רוצים לשחרר את הפקקים? תשאירו את האוטו בחניה של הבית וסעו בתחבורה ציבורית אם אחד יוותר על האוטו שלו, לא נרגיש, אבל אם 100 אלף יוותרו על הרכב שלהם, זה בהחלט יורגש.... אבל אנחנו ישראלים, אנחנו דופקים את עצמנו ומקללים שאנחנו דופקים את עצמנו וממשיכים לדפוק את עצמנו....מן כרוניקה מטומטמת ביותר. כשאני נמצא בעיר מגוריי, אני משאיר את הרכב המון פעמים בחניה ועולה על האוטובוס של מטרודן, יש לי תחנה 10 מטר מהבית, לוקח אותי לאן שאני צריך....למה האוטו? לחפש חניה ולשלם עליה? להסתכן בתאונה? לשרוף דלק? ליצור עוד עומס בכבישים? לבזבז המון כסף?

טיפ_טיפ

New member
סליחה

יש אנשים שדרך המחשבה
שלהם מעוותת.... כשהם רואים כלי רכב גדול ממתין איתם ברמזור הם חושבים שהוא זה שגורם לפקקים כי הוא איטי והוא בקושי זז.... אני לפני חודש רדפתי עם האוטו שלי אחרי אוטובוס עירוני....למה הייתי צריך לרדוף? כי לא הצלחתי להגיע למצב שהוא ירדוף אחריי, הוא פשוט טס. הם לא חושבים על זה שאוטובוס אחד יכול לחסוך 150 מכוניות כשמדובר במפרקית מלאה למשל.... הם חושבים על השטח כביש ובתרגום ישיר משהו כמו 24 מ"ר של חתיכת אספלט ששתי מכוניות יכלו לעמוד שם במקומו.... יש אנשים שרוצים רכבות תחתיות\קלות או לא יודע מה בשביל להפחית את כמות האוטובוסים בשביל שיהיה להם יותר מקום בכביש בשביל שהם ימשיכו לנסוע באוטו שלהם.... אתם רוצים לתרום לאיכות הסביבה? רוצים לשחרר את הפקקים? תשאירו את האוטו בחניה של הבית וסעו בתחבורה ציבורית אם אחד יוותר על האוטו שלו, לא נרגיש, אבל אם 100 אלף יוותרו על הרכב שלהם, זה בהחלט יורגש.... אבל אנחנו ישראלים, אנחנו דופקים את עצמנו ומקללים שאנחנו דופקים את עצמנו וממשיכים לדפוק את עצמנו....מן כרוניקה מטומטמת ביותר. כשאני נמצא בעיר מגוריי, אני משאיר את הרכב המון פעמים בחניה ועולה על האוטובוס של מטרודן, יש לי תחנה 10 מטר מהבית, לוקח אותי לאן שאני צריך....למה האוטו? לחפש חניה ולשלם עליה? להסתכן בתאונה? לשרוף דלק? ליצור עוד עומס בכבישים? לבזבז המון כסף?
סליחה
סליחה שאני לא הולכת עם הזרם אבל אני דווקא מברכת על ההודעה של דובדבנית. לפי דעתי הבעיה היום היא:שאנשים לא מבינים מה הבעיה עם התח"צ בארץ (ע"ע "הפרייבט" הנכסף שאף אחד לא מוכן לוותר עליו) או במילה אחת: אדישות. דובדבנית כתבה את ההודעה שלה מתוך מודעות שעלתה על הכתב וזה יפה וזה נהדר ומבורך. וכאן נכנס הפורום לתמונה, עם מאמרים ,סטטיסטיקות, כתבות וטגליינים שמסבירים ומפרטים את מקור ושורש הבעיות וגם דרכים אפשריות לפיתרון. אולי עם תתחיל מודעות קודם כל אצל האזרחים זה יחלחל בסופו של דבר גם אל מוסדות השילטון (למרות שאני בספק, כי אם האזרח הקטן שבוי בקונספט הפרייבט, שרינו וח"כינו שבויים בקונספט ה"וולו" שזה אם תשאלו אותי הרבה יותר גרוע)

טוארג

New member
גם אני כמוך לפעמים מעדיף לנסוע

יש אנשים שדרך המחשבה
גם אני כמוך לפעמים מעדיף לנסוע
באוטובוסים ולא בפרייבט, ולי יש פרייבט בחינם בלי הוצאות כמעט. אגב שמעתי שיש חברת הייטק שנותנת לעובדיה מכוניות של אלפא-רומיאו בלבד בגלל שהבעלים של החברה הוא חובב מכוניות איטלקיות או משהו כזה.

9108701

New member
תשימו לב שבפקקים כל אוטו בן אדם אחד

כל הכבוד איש אש!
תשימו לב שבפקקים כל אוטו בן אדם אחד
תאמינו לי 3 מפרקיות לוקחות את כל הפקק בקיצור ולעניין תמיד עדיף תחבורה ציבורית

מצב
הנושא נעול.
למעלה