תנ"ך

Karin917

New member
תנ"ך../images/Emo210.gif../images/Emo182.gif

מתוך "זכרון המים" אכן, לא תרד פעמיים לאותו הנהר, כי זה שירד הוא כבר לא זה שירד. גם היונה לא חזרה אל נח עם רדת המים כי חזרה ולא היה זה נח שהיה תמים כך כמו אז בטרם שראה במו עיניו ראשי הרים ומדרונם ללא ערים ללא כפרים, יקום שלם ללא כל רוח חוץ מרוח אלוהים הנוראה בטרם הבדילה בין מים למים ואחר כך הפך לאיש אחר עירום וערמומי- לשוא ניסו בניו לכסותו- רובץ בתוך קיאו מיין כרמו אשר עשה במו ידיו כפר תבת קנים והי בטרם שכפר רובץ בתוך קיאו ולו בלבד למחות מזכרונו את כל אשר נמחה סביבו. ולו במים זכרונו. 1.נח עבר שינוי. מהו, עפ"י השיר? הוכיחו! האם עבר נח את השינוי גם עפ"H הכתוב בתנ"ך? נמקו! כתבתי שהוא הפך מאדם תמים לאדם עירום וערמומי אבל זה לא מספיק ואני לא יודעת מה עוד להוסיף ואיך לפרט ולהוכיח. 2. התנ"ך לא מסביר מדוע בחר נח להשתכר ומדוע "הגיע" לו המעשה הנורא שנעשה בו. מהו הסברו של השיר להידרדרות נוראה זו? התשובה היא בגלל שהוא ניסה למחוק מזכרונו את מה שהוא ראה? 3. בחרו בשלושה אמצעים אומנותיים בשיר, והסבירו כיצד הם מעצימים את משמעותו. בחרתי במילים חוזרות-כפר וירד אבל אין לי מושג איך זה מעצים את המשעמות של השיר. וגם אין לי עוד שני אמצעים אומנותיים. זה חלק מעבודה שאני צריכה להגיש למחר ואני ממש לא יודעת איך לענות על שלושת השאלות האלו. אני אשמח אם תעזרו לי לפחות בחלק מהן...

למעלה