תנאי עבודה

מצב
הנושא נעול.

gal2gal

New member
תנאי עבודה

תנאי עבודה
שלום, יש לי מס' שאלות: 1. האם מותר לתת קנס על איחור (הסעיף מופיע בחוזה) ובכך לפגוע בשכר שהובטח לשעה? האם זו לא הרעה בתנאי ההעסקה? 2. האם יש מינימום לתשלום בגין החזר הוצאות נסיעה פר קילומטר? לי משלמים רק 0.70 אג' לק"מ, האם זה חוקי? 3. האם חברה יכולה לא לשלם לי שעות נוספות בעוד שהיא מחייבת אותי לעיתים להיות מעל 9 שעות בעבודה, יש לציין שאני עובדת לפי שכר לשעה. אודה על תגובה מהירה

תשובות מסויימות (לא מהירוֹת).

תנאי עבודה
שלום, יש לי מס' שאלות: 1. האם מותר לתת קנס על איחור (הסעיף מופיע בחוזה) ובכך לפגוע בשכר שהובטח לשעה? האם זו לא הרעה בתנאי ההעסקה? 2. האם יש מינימום לתשלום בגין החזר הוצאות נסיעה פר קילומטר? לי משלמים רק 0.70 אג' לק"מ, האם זה חוקי? 3. האם חברה יכולה לא לשלם לי שעות נוספות בעוד שהיא מחייבת אותי לעיתים להיות מעל 9 שעות בעבודה, יש לציין שאני עובדת לפי שכר לשעה. אודה על תגובה מהירה
תשובות מסויימות (לא מהירוֹת).
1. לדעתי - אסור. קנס (ביחסי עבודה) אפשר להטיל רק לפי הוראות של הסכם קיבוצי או חוק (ובהוראות אלה - זה תמיד אחרי איזה הליך משמעתי מסודר ולא בהחלטה חד-צדדית של המעביד). אם זה ככה היה מההתחלה, אז זו לא "הרעה" אבל בשביל מה את צריכה שזו תהיה "הרעה"? אם זה אסור - זה אסור. 2. תלוי. אם מדובר על הוצאות נסיעה במהלך העבודה ולא מהבית לעבודה ובחזרה - אז בטוח שזה חוקי ואין שום מינימום אחר. אם מדובר על נסיעות מהבית לעבודה ובחזרה - אז תלוי. אם סך כל הנסיעות שמשולמות לך הם לפי החזר ההוצאות שנקבע בצו ההרחבה (כלומר - לפי המחיר הזול ביותר שאפשרי בתחבורה ציבורית - עד מקסימום של כ-22 ש"ח ליום) - אז זה חוקי. אם לא - אז צריך להשלים עד למה שנקבע בצו ההרחבה. 3. חברה יכולה לא לשלם על שעות נוספות, אבל אם חל עליך חוק שעות עבודה ומנוחה - אז אסור לה לא לשלם על שעות נוספות.

שיר ורד

New member
תשובות

תנאי עבודה
תשובות
1. אם מדובר בהסכם קיבוצי, אז כן. אם לא, אז מותר לנכות את זמן האחור משעות העבודה. 2.לא, אין בחוק חובה להחזר הוצאות נסיעה, למעט נסיעה נהבית לעבודה וחזרה לפי תעריף אוטובוס ציבורי. 3. בעקרון לא, אלא אם כן תוכיח החברה שחוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליך.

gal2gal

New member
המון תודה../images/Emo20.gif

תשובות
1. אם מדובר בהסכם קיבוצי, אז כן. אם לא, אז מותר לנכות את זמן האחור משעות העבודה. 2.לא, אין בחוק חובה להחזר הוצאות נסיעה, למעט נסיעה נהבית לעבודה וחזרה לפי תעריף אוטובוס ציבורי. 3. בעקרון לא, אלא אם כן תוכיח החברה שחוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליך.
המון תודה

מצב
הנושא נעול.
למעלה