תנאי בעל פה מוזר

• פותח הנושא Moud
  • פורסם בתאריך

Moud

New member
תנאי בעל פה מוזר

בעלת הדירה משכירה לי חדר אצלה בבית וביקשה כתנאי שלא אתן לחבר שלי לישון שמה יותר מפעם בשבוע... מסמפטיה למצבה ובגלל שממש אהבתי את הדירה הסכמתי, אבל זה ממש לא נשמע לי...
מעניין מה יקרה כשהיא תמצא בחור...

אקסיומה

New member
רגע...

לא הבנתי... זה חדר בתוך דירה פרטית? כלומר, יש חיכוך עם בני הבית/ בעלת הבית? כי אם כן, אז מצד אחד אפשר להבין את דרישת בעלת הבית שלך... מן הסתם, זה עלול ליצור מצב לא נוח בשבילה, אם היא תיאלץ להיתקל בביתה שלה בבחור זר שיסתובב שם. אחרי הכול, אני בטוחה שגם לה חשובה הפרטיות שלה. אם זה חדר שהכניסה שלו היא נפרדת ולא עוברת דרך הבית עצמו, אני לא רואה שום סיבה שהיא תדרוש ממך דבר כזה.

Moud

New member
כן...

הבנת נכון, החדר הוא חלק מהדירה ככה שהבחור יאלץ לעבור דרך הבית עצמו... ונכון, גם אני מבינה וממש לא תכננתי מראש שישן שם כל לילה אבל לבקש תנאי נוקשה כל כך... פשוט נותן לי תחושה לא נעימה... ומעולם לא שמעתי על תנאי שכזה...

אקסיומה

New member
אני אגיד לך את האמת...

לדרוש ממך שהבחור יבוא לבקר רק פעם בשבוע נשמע אמנם לא לעניין, אבל זה לגיטימי, לאור העובדה שהיא בעלת הבית ושהסכמת לגור אצלה. מן הסתם, אם הייתי משכירה חדר בבית שלי לאדם זר, גם אני הייתי מצפה ממנו שהחברים שלו לא יהיו בסביבה בתדירות כ"כ גבוהה, כך שגם הפרטיות שלי תישמר, ושאני לא ארגיש לא בנוח בבית שלי. תחשבי על זה רגע... הרי מבחינתה, את וחבריך- זרים. לדעתי, אם התנאי הזה כ"כ קשה בעיניך, אולי כדאי שתחפשי דירה, ולא חדר בתוך בית...

Moud

New member
../images/Emo13.gif

צודקת, זו הסיבה שהסכמתי בסוף... אני כן מבינה אותה שלא יהיה לה נוח ולכן הסכמתי... הלוואי ויכולתי לחפש דירה! אם היה לי הרבה יותר כסף ממזמן הייתי עושה את זה... אני אישיות מאוד גמישה ואם משהו לא מתאים לה אני ישר אשתדל לשנות אז העניין מבחינתי זה שמפחיד אותי לגור איתה ושתתחיל לקבוע לי עוד ועוד תנאים אישיים...

אקסיומה

New member
תראי...

יש הרבה מאוד אפשרויות שעומדות לרשותך. בעיקרון, אם את סטודנטית, בעיר מגוריך ודאי יש מעונות לסטודנטים, שהמחירים של מגורים בהם לשנה קצת יותר נמוכים ממחיר של השכרת דירה. את יכולה גם לעבור לגור עם חברים או שותפים... (זה מקזז משמעותית את ההוצאות...) ויש מקומות עבודה שאפילו מעניקים מגורים. לדוגמא, במשטרה אני יודעת שיש את 'בית השוטר', שמשמש מגורים לשוטרים, בדומה לבית החייל. יש גם מלונות שמעניקים מגורים לעובדים שלהם. בקיצור, יהיה בסדר...
את הרי לא הולכת לגור אצלה עד סוף ימי חייך...

Moud

New member
../images/Emo140.gif

תודה על האופציות... חלק מהחשש שלי קשור לעובדה שאני חתומה על 3 חודשים עם החובה להודיע שאני עוזבת בכתב 90 יום לפני המעבר שלי... כלומר, אני תקועה שם ל3 חודשים (לטוב ולרע) בלי האפשרות לשנות את דעתי

אקסיומה

New member
אוי, אני מכירה את זה...

אני הייתי חתומה לשנה במקום העבודה הקודם שלי, ונאלצתי לעזוב את הדירה שגרתי בה במרכז, כך שמחוסר ברירה גרמתי להם לפטר אותי...
אבל 3 חודשים זה לא ממש הרבה... זה יעבור לך מהר. יהיה טוב.

Moud

New member
תודה

נקווה לטוב... ואם לא- לפחות יהיה לי מה לרשום פה בפורום

למעלה