תמיד הייתי כזה אז נמשיך....

youvall

New member
תמיד הייתי כזה אז נמשיך....

איך שהו נראה לי שהולכים לעשות עלי עליהום אחרי ההודעה הזאת אבל תקשיבו... תלבושת אחידה-כן או לא? אישית אני חושב שכן ואני אסביר... המון תלמידים אומרים שרעיון התלבושת האחידה(החולצה האחידה) מבטל את רעיון האינדיבידואליזים וגורם לכך שלתלמיד יש פחות ופחות יכולת ביטוי עצמי. אני לעומת זאת חושב שרעיון האינדיבידואליזים יכול לבוא גם בצורות שונות: *התנדבות בארגון זה או אחר(מד"א/פתחון לב/צער בעלי חיים/וכו') *התנדבות למען החברה(בי"ח/מועדוניות/בתי קשישים/וכו') *לאלה מאיתנו שאין כ"כ הרבה זמן,תיהיו שונים בזכות הכישרון שלכם(בין אם זה ציור או לעצבן,להרים פרוייקטים גדולים בבי"ס או לכתוב לעיתון הבי"ס)... הרבה אומרים שעיניין החולצה לא יגרום לאדם עני להרגיש שווה לאדם עשיר. אני אומר שלא זה תפקידה של החולצה! מלבד העבודה שהיא כן עוזרת ליצור איזשהו שיוויון בין טחונים לנטחנים ובת'כלס,כמה פעמים יצא לכם להסתכל על המכנס של מישהו אחר(לא כולל סקירה כוללת ובסוף להגיד ואיי איזה שווה הוא/היא). החולצה נועדה בין היתר לעזור להורים! היום,הורה יאלץ לשלם עבור חולצות לילדיו לבית הספר קרוב ל500-600 שקל בספטמבר(תיראו את המחירים בפוקס/TNT/CASTRO/ וכו') ורק תחשבו על זה שהיוםבגלל המצב בכלכלי הקשה(הערה פוליטית:שביבי לא רק שלא עוזר אלא מחריף) להרבה הורים אין את ה500-600 שקל האלה להוציא על 3-4ילדיהם! לעומת זאת החולצה האחידה מורידה את מחירי הביגוד לבי"ס לאזור ה200-300 שקל לארבעה ילדים(כבר יותר סביר וחיסכון עצום!) ככה שהחולצה האחידה עוזרת גם,אם לא בעיקר להורים!!! הרבה אנשים אומרים שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית ובי"ס ומערכת החינוך לא יכולים להכריח אותי ללבוש משהו שאני לא רוצה! באמת??? ומערכת הביטחון לא יכולה להכריח אותך ללבוש ירוק במשך 3/2 שנים? מדינה דמוקרטית כן,אבל בי"ס זו מערכת הירכית שבה הבוס הגדול קובע ולא הרוב!! ולכן,כן! בי"ס יכול להכריח אותך לבוא בלבוש מסויים!!! ההצעה לתת קווים מנחים ללבוש היא גם לא מתאימה לדעתי.למה? מלבד העובדה שלא משנה מה זה עדיין עולה לקנות(גם חולצה חלקה) ואז ההורים שוב נפגעים קיים חשש לחולצות לא בדיוק מתאימות למערכת החינוך,במיוחד בימים כאלה(ואני מדבר על חולצות עם הדפסים):בימים אלה משרד החינוך החליט שנגע הסמים יהפוך לבעיה הכי מרכזית בתיכונית ובחטיבות-נשים שבאים עם הדפסים של עלי מריחואנה או שבאים עם תמונות של אנשים בהיי כי הם על סמים,חולצותיהם לא מתאימות לתכניי המערכת ולכן,במקום לגרום לאדם ללכת לקנות חולצה ב50 שקל של סמים ואז לאסור עליו להגיע איתה לבי"ס פשוט אומרים לו שיש חולצה אחת בלבד שמתקבלת בבי"ס והיא עולה 18 ש"ח(אותו דבר לגבי חולצות של שיכורים/בירה/זנות/וכו')... בנוסף לכל אלה מדובר באיזושהי משמעת,משמעת שאומרת שבנות לא ידיעו בחולצת בטן שאלוהים יודע למה הן שילמו כי אין בד בגרוש(לא שאני לא אוהב חולצות כאלה אבל בבי"ס יש גבול) מה גם שיש מקרים שכאלה שממש לא אמורות ללבוש את זה לובשות! משמעת שאומרת שבחור לא יבוא בגופייה לחשוף את גופו החסון והשרירי ואחרי שיעור ספורט כל הכיתה תסריח בגלל שאם הוא ישים דאודורנט יראו את הלבן בבית שחי! לפיכך,אני אומר שתלבושת אחידה היא דבר נכון ומתאים לתקופתינו והגיע הזמן שמערכת החינוך תתעורר ותציע את הפיתרון הזה! מחכה לתגובות ולעליהום שלכם...

skopy

New member
אל תדאג נתייחס אליך יפה../images/Emo6.gif

אתה צודק אבל זה לא בסדר. אני צריך ללבוש מה שאני רוצה ולא להיות מולבש ע"י בית ספר. זה בלעעעעעעעע מגעיל... וכן בנות מגיעות כמו פק"צות(סליחה על המילה)וכן רואים להם את כל העולם וכן יש גם בנים כאלה שהתחילו להגיע עם מכנסיים שיורדים להם מתחת "לקו השיפוע" וכן המורות רוצחות את כל אלה. אבל דוגרי זה בית ספר זה צבעים אם כולם יהיו באותם בגדים זה יהיה עולם שחור ועכשיו הוא צבעוני,זה גם יפגע ביצירתיות של האנשים... חוץ מזה הטיעונים שאמרת מעניינים ביותר ולי היום התגלה שלא יהיו לי שעות אפס,שאני לא לומד ביום שישי,ושיש לי תלבושת אחידה שמחכה לי כשאני אתחיל את השנה. זה דיי מעצבן אותי בקשר לכל הדברים האלה שמפעילים דיקטטורה ולא שואלים את התלמידים בנושא... סהר

לסהר

אתה נמצא בית הספר חצי יום.. וכמו שאתה בא לעבודה שלך ( לפחות אני) מסודר עם בגדים נורמלים ולא זנותיים וזולים ולא עם כפכפים כאילו אתה הולך לים או משהו... אז בחצי הראשון של היום תתנהג ותתלבש בהתאם למקום שבו אתה נמצא... ובחצי השני של היום (כלומר מ3 או 4 כל אחר והשעות שלו) תתלבש איך שאתה רוצה ולאף אחד אין זכות להגיד לך איך להתלבש!! תאמין לי שזה לא יפגע "ביצירתיות" של אף אחד! ואם כן.. אני מחכה להוכחה

baby girl 15

New member
לסהר......

אני נמצאת בבית ספרי 12 שעות ביום.... וכל היום אני צריכה ללכת בחולצה המגעילה והדוחה הזאת שקוראים לה תלבושת..... סלח לי אבל מה אם אין לי תחביבים בהם אני אוכל להתבטא ואם החיים שלי ריקים מתוכן, איך אני אוכל להתבלט אז??? ואם לימור לבנת הכונפעה כ"כ תומכת בתלבושת שתלך כל יום עם החולצות המסריחות האלה, ואז גם כל השרים בכנסת ילבשו תלבושת וגם הם יהיו שווים וצנועים......... לימור לבנת ה"
" ביבי נתניהו ה-

baby girl 15

New member
אני לומדת בהדסה נעורים.......

במגמת סיעוד ולמה לי לפרוש אם אני יוצאת מבי"ס עם תעודת בגרות ומקצוע ביד (אחות מעשית), וחוץ מזה זה לא רק לימודים זה גם כל מיני פרוייקטים (ברנקו וייס ומיכא"ל) אני התכוונתי שאני נמצאת בשטח בי"ס 12 שעות ביום ואין לי אפשרות ללכת הבייתה להחליף בגדים כי אף אחד לא יביא הסעה לילדה אחת הבייתה ולחזור...... לימור לבנת ה-"
" ביבי נתניהו ה-

BaReTa

New member
נו אז מה ?

חולצה מגעילה ודוחה ? זה חולצה פשוטה טי שירט כמו שבטח יש לך בארון כמה כאלה פשוט עם סמל של בית הספר... ואני מתערב איתך שבכל חולצה שתהיי איתה 12 שעות רצוף זה לא יהיה נעים.....

danna8

New member
בעיה קטנה...

אחרי החצי יום שאנחנו בביה"ס נשאר חצי יום שאמור להספיק להכנת שעורי בית, למידה למבחנים, שינה, ארגון הבית וכן גם קצת לעצמנו. אז בעצם הלימודים די משתלטים עלינו. ואחרי כל זה איפה נשאר זמן ליצרתיות שלנו?

אל תהיה קטנוני!

תאמין לי שמי שרוצה ימצא את הזמן! ועוד לא הבנתי במה זה פוגע ביצירתיות שלנו?!?!?! אני ,ברוך השם,יצירתית(מבלי להשתחצן= אני יכולה לספר לך באיסי) ואני כבר 4 שנים עם תלבושת אחידה והיצירתיות שלי רק גוברת! ובדרך כלל הולכית לקניון אחרי הצהרים ... לחברים.... ותאמין לי ששיעורי הבית לא תמיד תופסים את כל שאר היום!

לdanna8

בקשר להודעה האחונה שלי....אני חשבתי שסהר כתב אותה ולכן כתבתי על האיסי וכתבתי גם בלשון זכר.... מתנצלת!

sacrament

New member
בחור נכבד,

תלמידים לא מתלבשים רק לבית הספר... ואני לא מדברת בציניות. טוב, אני כן... אבל יש כאן אלמנט רציני. הורים, כידוע קונים בגדים לילדיהם גם כשיוצאים מהבית, ולא רק לבית ספר, אם זה בגדי ערב או אם זה סתם בגדים להסתובב עם החברה. אז מה יעשה הילד לאחר שעות בית הספר, כשכל חבריו לא הולכים עם תלבושת? מה הוא יעשה במסיבות כיתה? מה הוא יעשה בפורים, הרי אין לו כסף לתחפושת? וזה מוביל לשאלות הבאות: האם צריך לאסור על תלמידים להיפגש לאחר שעות בית הספר? האם צריך לבטל לאלתר מסיבות כיתה בגלל שלאנשים אין כסף לבגדי ערב? האם צריך לבטל את פורים כי לאנשים אין כסף לתחפושת? תלבושת היא לא דרך למחוק עוני. תקלטו את זה! וגם אם לא ילבשו חולצות של קלווין קליין- יהיו תחרויות בדברים אחרים: למי יש את השעון הכי יקר, למי יש את הבושם הכי שווה, למי יש מחברות מדליקות, קלמר, נעליי נייק וניובאלאנס, כובע, ג'ינס של ליוויס/דיזל, תיק של לי קופר או ג'נספורט וזו רק התחלת הרשימה. ילדים הם תחרותיים! עובדה, אי אפשר להתווכח על זה. הם תמיד ימצאו דרך להתחרות ולהראות שהם עשירים יותר מחבריהם או שווים יותר. ובקשר ללבוש לא הולם- שיעשו חוקים מגבילים של לבוש, עם זה אין בעיה. בית ספר הוא מקום מכובד, סבבה- לא חולצות בטן, לא מחשופים, לא נעלי בית אבל עד פה!

youvall

New member
בחור/ה נכבד/ת....

תסכים איתי שהרבה יותר זול לקנות 4 חולצות לערב וליציאות מאשר לקנות 8 או 10 חולצות כל אחת במחיר של 50 שקל? נכון??? אז אם אפשר להקל על ההורה,גם אם זה לא מוריד ממנו את העול לחלוטין זה עוזר...

sacrament

New member
אני בת...זה קודם כל

בקשר לתגובתך- לא מדובר על 4 חולצות וליציאות כיתה, והסתובות עם החברה בדרך כלל מתלבשים יותר יפה ויותר מותגי. התחרות תעבור לשעות אחרי בית הספר- מה שאומר שעדיין תהיה תחרות ועדיין ילדים שאין להם ירגישו רע, ועדיין הורים יאלצו כן לקנות להם בגדים יפים ואופנתיים. דבר שני- כשמגיעים הבייתה מורידים את התלבושת, ונחש מה לובשים...בגדים! בהחלט! אפילו חולצה! שהיא לא תלבושת אחידה! ואז יוצאים אל הרחוב... עם חולצה! עובר יום...שוב חוזרים מבית ספר. לובשים חולצה שהיא לא תלבושת והיא גם לא החולצה של אתמול, כי החולצה של אתמול בכביסה והרי לא לובשים חולצה שלבשת אתמול כי אז יצחקו עלייך. עובר עוד יום...חולצה אחרת, וחוזר הלאה. אני מניחה שהבנת את הרעיון. מה זה אומר? שלאנשים אין רק 4 חולצות בארון. בנוסף לתלבושת, הורי התלמיד יצטרכו לקנות לו עוד חולצות ליציאה רגילה מהבית (לווא דווקא מסיבה). הכל כרגיל. אולי אפילו יצטרכו לקנות לו שעון חדש או קלמר עם 4 תאים כדי שלא ירגיש רע שלאחרים יש, כי כשלא תהיה תחרות של חולצות תהיה תחרות בדברים אחרים. כפי שכתבתי מקודם, תלבושת לא מקלה על ההורים. היא מקלה על משרד החינוך שרוצה לעשות לנו שטיפות מוח ורוצה משמעת- ותלבושת היא בהחלט דרך להשיג את זה. כל כך הרבה שנים נלחמו בני הנוער בהוצאת התלבושת ממערכת החינוך , עד שפתאום באו כל מיני עסקנים שרוצים להחזיר את כולנו 60 שנה אחורה, עם כל מיני תירוצים של מיתון וכלכלה. בית ספר סתם רוצה להיות מכונה שמייצרת תלמידים שכולם אותו דבר ונראים אותו דבר (כמו בסין שגוזרים לכולם את השיער באותה צורה). אבל זה מטופש- כל אדם הוא אינדיבידואלי לעצמו! בנוסף, התלבושת רק יוצרת אשליה של שיוויון- עניים לא יפסיקו להיות עניים בגללה ותלמידים לא יסבלו פחות מהטרדות של חבריהם לספסל הלימודים. במקום לחפש את הפיתרון הקל של לפשפש בעבר והוציא משם פתרונות, עדיף שמשרד החינוך יביט לעתיד, יהיה טיפ טיפה יצירתי ויביא פיתרון מכובד לבעיה של תלמידים עניים בארץ.

../images/Emo66.gif

"דבר שני- כשמגיעים הבייתה מורידים את התלבושת, ונחש מה לובשים...בגדים! בהחלט! אפילו חולצה! שהיא לא תלבושת אחידה!" אני מכירה הרבה ילדים, שהמצב הכלכלי שלהם לא בקרשים, להיפך, והם בבית לא מורידים את התלבושת אלא נשארים איתה, וגם אם הם יורדים למטה או לסופר לא מחליפים בגדים. "עניים לא יפסיקו להיות עניים בגללה" לא, הם לא, אבל פחות ישימו
להבדלים ביניהם.

sacrament

New member
אם זה מה שאת כותבת...

כנראה שלא קראת עד הסוף ואני מכירה אנשים מאוד מאוד עשירים (אני חיה ברמת השרון...
) שלובשים בגדים הכי זולים בעולם ולא תראי עליהם בחיים מותג יוקרתי. זה באמת לא קשור למי את מכירה...יש כל מיני סוגי אנשים. אני דיברתי על הרב.

קראתי עד הסוף ../images/Emo66.gif

לא מזלזלת במה שאת אומרת. אבל בגדים שיוצאים מהבית, זה לא קשור לבית ספר, ולא כל יום יוצאים מהבית.

youvall

New member
תגובה לך ולדרדסית שחורה

תגידו לי,כשאתן באות הבייתה,אתן מחליפות חולצה? כשאתן יורדות לסופר,אתן מחליפות חולצה? כשאתן הולכת לקניון או לשחק כדורגל עם חברים,אתן מחליפות חולצה? כי אני לא,ולא נראה לי שבנאדם יחליף חולצה כל 5 שניות... מה גם שתאמיני לי,אלה שהחולצה האחידה באה לעזור להם יודעים שהם לא במצב כזה מזהיר והם לא יבקשו מההורים שלהם חולצות חדשות לאחרי בי"ס ולמסיבות! תסכימי איתי שקלמר בן 4 תאים(20 שקל באופיס דיפו) או שעון חדש(150 שקל של קאסיו-שעון טוב! 80 לפשוט) טיפה יותר זולים מלקנות 4 חולצות של פוקס(55 שקל לחולצה).... מישהו גם הגיב בקשר לצבא ולזה שלשתי המערכת יש מטרה שונה-אז אני בא ואומר לך שממש לא!!! מערכת החינוך בנויה,כמו בצבא עם שלוש מטרות ברורות-הנהגת משמעת לתלמיד,הקניית ידע כללי וידע ספציפי והבאת התלמיד למצב שבו הוא יוכל להמשיך ללימודים גבוהים. שלוש מטרות האלה הם המטרות של מערכת החינוך כאשר במשמעת ובחינוך לידע כללי נכנס ההכנה לחיים,אבל תסכים איתי שאתה לא תגיע לבית משפט בחולצת הוואי אלא בחליפה ורופא לא ילך למרפאה עם מכנסיים קצרים וגופייה,כי יש קוד לבוש... רוב,אם לא כל בתי הספר ניסו להכניס לתקנון שלהם את קוד הלבוש אך התלמידים שמו פס והתעלמו מההוראה... לא הלך בנועם ילך בכוח! לא יזיק לתלמידי ישראל טיפה יותר משמעת בתחומי בי"ס!!!

sacrament

New member
מטרת הצבא

הוא שתספק את צרכיו בין אם זה להיות לוחם ובין אם זה לעשות קפה זוהי המטרה היחידה שלו ביחס לנמצאים בו אז בבקשה...בוא לא נגזים. "לא הלך בנועם, ילך בכוח" ??? אני חוששת שאפילו אתה יודע עד כמה מה שאמרת הוא מטופש...

עלה בדעתך שתלמידים הם בני אדם?

ואולי אי אפשר 'לכפות עליהם משמעת'?ואולי הבעיה היא לא בהם אלא במי שכופה את החוקים?אני לא רואה שום סיבה לציית לחוק שאני לא מבינה את מטרתו,מה גם,שמעולם לא נתנו לי הסבר מתקבל על הדעת לסיבה שבגללה אני צריכה לציית לחוקים האלה. עכשיו,אני לא מחליפה חולצה כל 'חמש שניות',אבל אני בהחלט לא ארצה להסתובב כל היום עם חולצה שאני לא אוהבת. קלמר,שעון וכו' בהחלט יותר זולים מארבע חולצות של פוקס,אבל,וזה בהקשר גם לפיסקה הבאה,מי אמר שחייבים לקנות בפוקס?יש בגדים מאוד יפים במחירים הרבה יותר זולים.ולדעתי אלה שהוריהם במצב כלכלי לא מזהיר בהחלט יכולים לקחת אחריות ולא לקנות מותגים,רק כדי למנוע אי הבנות,הורי לא במצב כלכלי טוב במיוחד,וגם אנחנו חוסכים,ככה שאני בהחלט יכולה לספר לך שבגדים לא חייבים לעלות 500 ש"ח. מטרת הצבא,למיטב ידיעתי,היא הגנה על אזרחי ישראל,ובמקרה זה,אני לא אתווכח על האמצעים שהם נוקטים(לדוגמא,תלבושת אחידה),במטרות מערכת החינוך,כמו שאתה הצגת אותן,אני לא מוצאת שום סיבה לתלבושת אחידה. לגבי קוד הלבוש-בהמשך לפיסקה הראשונה,עלה בדעתך שאולי תלמידים לא מצייתים לקוד הלבוש מסיבה מסויימת?אולי קוד הלבוש לא מתאים לימינו?

youvall

New member
נטע/דרדסית..

כמה דברים: לא תמיד את אמורה להבין את ההיגיון שעומד מאוחרי החוק,אבל את בהחלט חייבת לשמור עליו. מה גם שאם את לא מבינה את ההיגיון מאוחרי הקניית משמעת לתלמידים(שישמשו אותם אחרי זה בצבא ובחיים בכלליות) והקניית המושג הירכיה שבה הבוס הגדול קובע ואת לא עושה כל מה שעולה על דעתך-בעייתך! תאמיני לי,גם אני לא אוהב להסתובב עם חולצה כל היום שאני לא אוהב אבל,מה לעשות שלפעמים בחיים עושים דברים שלא אוהבים??? לאנשים שחסר כסף,תאמיני לי ההורים לא יקנו לילדים חולצות חדשות אם יש תלבושת אחידה.... קוד הלבוש בהחלט מתאים לתקופה הזאת,כי מה לעשות שבנות לא צריכות להראות את הסחורה בבי"ס ובנים לא צריכים לבוא בבוקסר לשיעור ספרות! קוד הלבוש נועד לשמור על צניעות,לשמור על כבוד מינמלי של האדם ולמנוע פגיעה ברגשות אדם אחר(ע"ע דתיים-חרדים)

למעלה