תמונות מחיפה מרכז

מצב
הנושא נעול.

raminec

New member
תמונות מחיפה מרכז

תמונות מחיפה מרכז
ביום שישי האחרון 14.5 יצא לי לתפוס רכבת מתחנת חיפה מרכז. מכיוון שאני יודע שדרושות תמונות של תחנות לגלריית הפורום וגם התחנה עברה שיפוץ מסיבי בשנה האחרונה, צילמתי כמה תמונות במקום. צפיה מהנה, Raminec

raminec

New member
הצד המזרחי של הרציף

תמונות מחיפה מרכז
ביום שישי האחרון 14.5 יצא לי לתפוס רכבת מתחנת חיפה מרכז. מכיוון שאני יודע שדרושות תמונות של תחנות לגלריית הפורום וגם התחנה עברה שיפוץ מסיבי בשנה האחרונה, צילמתי כמה תמונות במקום. צפיה מהנה, Raminec
הצד המזרחי של הרציף
העבודות לשידרוג הרציף כמעט והסתיימו, נותר רק ריצוף של המטרים האחרונים.

raminec

New member
מבט מערבה

תמונות מחיפה מרכז
מבט מערבה
על הרציפים לכל אורכם, מהקצה המזרחי. הגשר שעובר מעל שטח התחנה מוביל לנמל.

raminec

New member
פה היה גשר

תמונות מחיפה מרכז
פה היה גשר
בצד שמאל זהו המבנה הדו קומתי ממנו יצא הגשר שחיבר בין הרציפים.

raminec

New member
הסככות החדשות

תמונות מחיפה מרכז
הסככות החדשות
אפשר לראות פה את הסככות החדשות שהקימו על הרציפים. מתחתיהן הוסיפו גם כמות נדיבה של ספסלים.

fireman

New member
רמי, תגיד באיזה מצלמה אתה מצלם?

הסככות החדשות
אפשר לראות פה את הסככות החדשות שהקימו על הרציפים. מתחתיהן הוסיפו גם כמות נדיבה של ספסלים.
רמי, תגיד באיזה מצלמה אתה מצלם?

fireman

New member
כן, קארל צייס...

מרשים ביותר!
עדשות של קרל צייס? לצערי התקציב שלי לצילום לא מרשה משהו יקר כזה.
כן, קארל צייס...
יש גם פילטרים....במקרה הנ"ל היה רק UV לצערי המקטב הכחול נשאר בבית... אחרת התמונה הזאת -> הייתה יוצאת עם שמיים הרבה הרבה יותר טובים.

ארזS

New member
ברור

כן, קארל צייס...
יש גם פילטרים....במקרה הנ"ל היה רק UV לצערי המקטב הכחול נשאר בבית... אחרת התמונה הזאת -> הייתה יוצאת עם שמיים הרבה הרבה יותר טובים.
ברור
אבל אני אישית דווקא אוהב את השמיים האלה .

fireman

New member
ארז...לעניות דעתי

Canon Powershot A10 1.3MP
מה שמוכיח שגם עם רזולוציה נמוכה אפשר להשיג תוצאות טובות.
ארז...לעניות דעתי
עם מצלמה פשוטה יותר, הצלם החובבני ביותר יצליח להוציא תמונות הרבה יותר טובות מצלם חובב עם מצלמה מקצועית ולכן אני חושב שאני במרבית התמונות מוציא תוצאות על הפנים ככל שהמצלמה טובה יותר ובעלת אפשרויות איכות וברירה גדולות יותר המתקרבות לצילום במצלמת ריפלקס מבחינת טווח האפשרויות, הצלם חייב להיות מיומן יותר ובקיא יותר ברזי הצילום החובבני-מקצועי (לא מקצועי-מקצועי) כי המצלמה באיכות גבוהה "רואה" מה שמצלמה פשוטה לא רואה.... אם הייתי מצלם אתמול את התמונות שאני צילמתי עם מצלמה פשוטה יותר, התמונות במצלמה הפשוטה יותר היו הרבה יותר טובות בעוד המצלמה שלי ידעה להבחין גם באובך הקטסטרופלי ששרר באותו יום, שלדעתי הרס את התמונות באזור העבודות בסמוך לתחנת השלום, בתמונות המקור, האובך אף בולט הרבה יותר. אני עם המצלמה שלי שעלתה עם הציוד הנלווה שלה קרוב ל5000 שקל לדעתי מוציא עדיין חרא של תמונות במצבים מסויימים כי עדיין לא "למדתי אותה" כמו שצריך ולכן שאני הולך לצלם אני לוחץ על ה"שאטר" בלי סוף... לפי המספור תבינו שצילמתי כבר 2500 תמונות כמעט ואני עדיין לומד... החוכמה היא לא להחזיק כמה אלפי שקלים ביד אלא לדעת להפעיל אותם כמו שצריך... אני עדיין מתעקש ללמוד ולא מוכן לתת למצלמה ללמוד במקומי באפשרויות האוטומטיות שלה.

ארזS

New member
ערן אתה צודק בכל מילה

ארז...לעניות דעתי
עם מצלמה פשוטה יותר, הצלם החובבני ביותר יצליח להוציא תמונות הרבה יותר טובות מצלם חובב עם מצלמה מקצועית ולכן אני חושב שאני במרבית התמונות מוציא תוצאות על הפנים ככל שהמצלמה טובה יותר ובעלת אפשרויות איכות וברירה גדולות יותר המתקרבות לצילום במצלמת ריפלקס מבחינת טווח האפשרויות, הצלם חייב להיות מיומן יותר ובקיא יותר ברזי הצילום החובבני-מקצועי (לא מקצועי-מקצועי) כי המצלמה באיכות גבוהה "רואה" מה שמצלמה פשוטה לא רואה.... אם הייתי מצלם אתמול את התמונות שאני צילמתי עם מצלמה פשוטה יותר, התמונות במצלמה הפשוטה יותר היו הרבה יותר טובות בעוד המצלמה שלי ידעה להבחין גם באובך הקטסטרופלי ששרר באותו יום, שלדעתי הרס את התמונות באזור העבודות בסמוך לתחנת השלום, בתמונות המקור, האובך אף בולט הרבה יותר. אני עם המצלמה שלי שעלתה עם הציוד הנלווה שלה קרוב ל5000 שקל לדעתי מוציא עדיין חרא של תמונות במצבים מסויימים כי עדיין לא "למדתי אותה" כמו שצריך ולכן שאני הולך לצלם אני לוחץ על ה"שאטר" בלי סוף... לפי המספור תבינו שצילמתי כבר 2500 תמונות כמעט ואני עדיין לומד... החוכמה היא לא להחזיק כמה אלפי שקלים ביד אלא לדעת להפעיל אותם כמו שצריך... אני עדיין מתעקש ללמוד ולא מוכן לתת למצלמה ללמוד במקומי באפשרויות האוטומטיות שלה.
ערן אתה צודק בכל מילה
גם אני עדיין לומד או ליתר דיוק מנסה ללמוד...

raminec

New member
מסכים איתך

ארז...לעניות דעתי
מסכים איתך
יש לי גם מצלמת רפלקס אנלוגית איתה אני הצלחתי להגיע לצילומים מרשימים למדי. אין ספק שצילום במצלמת פוקט הוא פשוט וקל הרבה יותר, אבל היכולות של מצלמות רפלקס הן פשוט כ"כ הרבה יותר גבוהות שאפילו אין בסיס להשוואה (שלך זו מצלמת prosumer, תחשוב מה אפשר לעשות עם DSLR...). ועדיין, עם כל הצניעות ואף לא טיפה של רצון להעליב, גם לגורם האנושי שמאחורי העינית יש תפקיד מאוד חשוב ובד"כ הוא זה שמכריע בתוצאה הסופית. אם זו החלטה על זווית הצילום, שימוש או אי שימוש בפלש, סוג התאורה האידיאלי לצילום (כשיש באפשרותך לחכות לתנאי תאורה טובים יותר), שיקולי צמצם מול מהירות תריס, מה כן ומה לא לכלול בתמונה, סוג הפילם במצלמות אנלוגיות ואפילו ההחלטה על לנסות תמונות שהסיכוי להצלחתן הוא קלוש אבל התוצאה יכולה להיות מאוד מעניינת. כמובן שיש עוד המון אפשרויות שקיימות במצלמות מתקדמות ורק את חלקן הקטן אני מכיר.חלקן של האפשרויות קיים אפילו במצלמות פוקט שיוצרו בשנים האחרונות ומאפשר לך להגיע לתמונות סבירות למדי. Raminec

ארזS

New member
מדויק.

מסכים איתך
יש לי גם מצלמת רפלקס אנלוגית איתה אני הצלחתי להגיע לצילומים מרשימים למדי. אין ספק שצילום במצלמת פוקט הוא פשוט וקל הרבה יותר, אבל היכולות של מצלמות רפלקס הן פשוט כ"כ הרבה יותר גבוהות שאפילו אין בסיס להשוואה (שלך זו מצלמת prosumer, תחשוב מה אפשר לעשות עם DSLR...). ועדיין, עם כל הצניעות ואף לא טיפה של רצון להעליב, גם לגורם האנושי שמאחורי העינית יש תפקיד מאוד חשוב ובד"כ הוא זה שמכריע בתוצאה הסופית. אם זו החלטה על זווית הצילום, שימוש או אי שימוש בפלש, סוג התאורה האידיאלי לצילום (כשיש באפשרותך לחכות לתנאי תאורה טובים יותר), שיקולי צמצם מול מהירות תריס, מה כן ומה לא לכלול בתמונה, סוג הפילם במצלמות אנלוגיות ואפילו ההחלטה על לנסות תמונות שהסיכוי להצלחתן הוא קלוש אבל התוצאה יכולה להיות מאוד מעניינת. כמובן שיש עוד המון אפשרויות שקיימות במצלמות מתקדמות ורק את חלקן הקטן אני מכיר.חלקן של האפשרויות קיים אפילו במצלמות פוקט שיוצרו בשנים האחרונות ומאפשר לך להגיע לתמונות סבירות למדי. Raminec
מדויק.

fireman

New member
לא נעלב בכלל....נהפוכו

מסכים איתך
לא נעלב בכלל....נהפוכו
אתה צודק ואני מצדיק אותך ב1000% אם היית אומר שהתמונות חרא הייתי מסכים איתך ומקבל את דעתך...אני חושב שהתמונה ששלחתי לך במייל גרועה, אפילו גרועה מאוד בגלל האובך, אני כמי שצילם את התמונה לא ידע כל כך איך להתמודד עם זה. אני בטוח שעם DSLR אפשר להוציא תוצאות הרבה יותר טובות מפרוסיומר, אין ספק, אך מהיכרותי עם הF717 אפשר להוציא איתה תמונות הרבה הרבה יותר טובות ממה שהעליתי כאן, בעיקר בחלק של העבודות באיילון, אם תיקח לודגמא את התמונה של שני העזריאלים, תמונה שמבחינה טכנית, היא פשוט מעולה, חדה, תאורה טובה, שמיים כחולים במידה מספקת, לא יותר מזה, זווית נחמדה מאוד ובגדול תמונה מאוד טובה. צילום זה משהו שצריך ללמוד, אני אישית בחרתי ללמוד מניסיון ולשמחתי יש לי מצלמה דיגיטלית שמאפשרת לי את זה, לצלם ולמחוק באופן חופשי בשונה ממצלמת פילם. בטוחני שלאחר שאמצה את יכולותיה של הF717 ואדע לעבוד בצורה טובה עם האפשרויות הידניות קרי בחירת צמצם, מהירות תריס, פיצויי חשיפה וכדומה אין פה שמץ של ספק שאני אשדרג את עצמי לDSLR....גם אם זה יצריך ממני מאמץ כלכלי מסויים.

raminec

New member
רזולוציה נמוכה - איכות גבוהה

Canon Powershot A10 1.3MP
מה שמוכיח שגם עם רזולוציה נמוכה אפשר להשיג תוצאות טובות.
רזולוציה נמוכה - איכות גבוהה
שתי כתבות מאלפות בתחום למי שזה מעניין אותו: Beyond Megapixels - Part I Beyond Megapixels - Part II הכתבה השלישית עוד לא יצאה לאור, אבל אני מצפה לה בכליון עיניים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה