תמונות מאימון קנדו-ג´ודו-איידו

תמונות מאימון קנדו-ג´ודו-איידו

שבוע טוב... כמה תמונות מהאימון שהיה השבת. פרט לקבוצת הקנדו, הגיעו גם אורחים, שזה תמיד נעים. את רב האימון העביר אבי נרדיה, שעוזב בקרוב לארה"ב (הסיבה המקורית לאימון השבת - לוודא שהוא עוזב...). בסה"כ היה אימון קליל, קולח וממצה, בהתחשב שחלק מהמשתתפים היו חדשים לתחום. נשמח לשמוע תגובות מאורחים וחברי פורום שהשתתפו (לא כולל תגובות על סגנון הדיבור של אבי
). איל.

למה לא רואים אותי? ../images/Emo10.gif

אני הגעתי רק לחלק השני של האימון שכלל ג´ודו ואיידו. לכן לא רואים אותי בתמונות שהן מהחלק הראשון שכלל קנדו. מה עם תמונות מהחלק השני אייל? אני אישית נורא נהניתי, גם מהאימון עצמו, וגם מההסברים המעניינים של אבי ואייל (אם לא נתייחס כרגע לסגנון הדיבור המאוד ציורי של אבי
, שכמובן גרם להרבה חיוכים, לפחות לי). כמו כן, אחרי שנים של נסיונות כושלים, סוף סוף הצלחתי לפגוש את תומר, הלו הוא בודוקא מהפורום, שאיבד את השינאי שלו במפגש...
אבל מצא לו תחליף (הולם)
החלק של הג´ודו לא היה בדיוק מה שציפיתי - אלו היו יותר טכניקות של ג´יוג´וטסו מאשר של ג´ודו, והזכירו נורא טכניקות שאני מכיר מאייקידו - איקאג´ו, ניקאג´ו, סנקאג´ו, שיהונאגא, אודה גרמה ועוד. בכל מקרה, זה היה ממש כיף. אחרי זה הגיע החלק של האיידו שממנו קצת התאכזבתי, כי לא יכולתי לשבת בסיזה בגלל הקרסול שלי, ולכן עשיתי את הטכניקות בעמידה, וגם זה היה קצת קשה. לסיכומו של דבר, היה נחמד מאוד, והרבה בזכות אבי
כן נזכה לעוד מפגשים כאלה! לורנס

ואחת ממש נחמדה...

תמונה של שייאי - קרב קנדו. בתמונה, בגלל מהירות המכה, כמעט לא רואים את השיניי (חרב במבוק) של הקנדוקה השמאלי (מרקו אדרי, מדריך קבוצת הקנדו), שבדיוק פוגעת בראשו של היריב. נקודה קלאסית.

אמון ג´ודו - עבודת מקל

בתמונה אבי מדגים עבודת בריחים בסיסית עם ג´ו.

בוקן - חלק מאימון ג´ודו

חלק מאימון בג´ו הוא עם בוקן - חרב עץ. בתמונה סיום תרגיל בו התוקף מנסה למשוך/לשלוך את חרב המגן, וזה (זו) מבצע בריח בעזרת ידית החרב, הפלה וריתוק, כל עוד החרב עדיין בחגורה.

לסיום - אימון איידו

תחילת אימון - תרגול תנועות בסיסיות. האימון הסתיים עם מספר מועט יחסית של פצועים
.

budoka

New member
נו, עכשיו יש לי גם תמונות בהאקאמה

למרות שוייס כנראה מעדיף לחסוך מהקוראים את ה-"אטרף" הקנדואי שיש לי בעיניים.
נהניתי, למרות השעה המוטרפת שבה נאלצתי לצאת מהמיטה, שלא לדבר על המפגש סוף-סוף עם לורנס. תודה לאבי, מרקו ואייל על העדכון בפורום ועל ההדרכה!

ואחרונה. לא נעיק על שרתי הפורום...

מדריך עלום שם (יש שמועות שהוא דופק על ברזלים) מדגים אפליקציה של קאטה MAE .

Zeev Foux

New member
היה מאווווווווווווד נחמד

התנסות ראשונה (שלי) בקנדו - ספורט יפני שמפשיט את עקרונות הלחימה הנכונה עד הבסיס, ומשאיר אותך משתאה מול ה... כשם שהגו הוא המשחק המתוחכם ביותר עם הכי פחות חוקים, כך גם הקנדו. מה כבר מבקשים ממך - לשמור על מבנה, לעבוד עם קשב והבנה של קו האמצע שלך/של היריב, להשתמש נכון בזוויות וכדומה - דברים בסיסיים בכל ושיטת אומנות לחימה. אז למה זה כל כך (אוווץ´) מסובך? ************** התנסות ראשונה של בג´ו – ודווקא מתחילים בטווחים הקצרים ביותר (אולי לכבוד אנשי האייקידו שבאו). נראה לי שזהו עוד אחד מאום כלי נשק בהם "מרוב עלים לא רואים את הגזע". כלומר, ריבוי הטכניקות והאפשרויות לעבודה עם כלי מגוון כל כך, עלול לגרום (כפי שגרם לי) לטשטוש זמני ובכך להחמיץ את הגזע, את העקרונות הבסיסיים המאחדים את כל העבודה של הכלי... מזל שהיו סבלניים איתי. ************** דווקא איאיידו ראיתי בעבר. נראה לי שזהו תרגול משלים מעולה לכל עבודת הזוגות שבה התנסינו. בראיה לאחור, אני מבין (קצת) יותר על מה דיבר אבי נרדיה, כשאמר שצריך לראות ולנסות להקיף את כל המכלול על מנת להבין את החרב. ************** תודה לכולם!

frodo1

New member
לאיזה גילאים האימונים האלה?

כי אני מעוניין מאוד ללמוד קצת קנדו.

ללמוד "קצת" קנדו ???

מה זה ללמוד קצת קנדו? קנדו לא לומדים "קצת". אני לא מאמין שאיזשהו מורה לקנדו יקבל גישה כזו. עולם אמנויות הלחימה הוא לא סופר מרקט שבו לוקחים קצת מזה ולוקחים קצת מזה. אמת, לא רע להתנסות בכל מני דברים כדי למצוא את שמתאים לך ביותר. בכל מקרה ההתחלה היא דבר חשוב, ולכן כבר מהתחלה הגישה שלך צריכה להיות של אדם שהחליט ללמוד את האמנות על הצד הטוב ביותר ולא בגישה של "אני רוצה לנסות קצת מזה". סלח/י לי על הגישה הנוקשה.

frodo1

New member
סליחה שהרגזתי אותך

אבל כנראה לא הבנת אותי או שלא הסברתי ברור-התכוונתי שאני רוצה שיהיה לי קצת ניסיון עם חרב, זה הכול.

זה מזכיר לי

לפני שלוש שנים בא בחור - מורה לקרטה שמתפרנס מלימוד קרטה. הוא ביקש ללמוד איקידו. קיבלתי אותו. בשיעור הראשון כשראיתי שהוא לא יודע כיצד להתגלגל וכיצד לבלום את הנפילה ביקשתי ממנו להתאמן על זה. באימון השני הוא ניגש אלי וביקש ממני שאפריד אותו מקבוצת המתחילים ושאאפשר לו להתאמן עם המתקדמים - הרי הוא חגורה שחורה ומורה לקרטה. כמובן שלא איפשרתי לו לעשות זאת. בסיום השיעור הוא ביקש ממני פשוט לאפשר לו ללמוד קצת איקידו ולהתמקד יותר על בריחים ועל הטלות. הסברתי לו יפה שאני לא מלמד כך ובזה נפרדו דרכינו. אז אני לא מאמין שמורה לקנדו יקבל תלמיד שרוצה "קצת" נסיון עם חרב. ולא הרגזת אותי בכלל. סלח לי אם כך זה נראה. בהצלחה בכל מקרה.

crane

New member
אני לא מסכים

אמנם גישתו של הקרטקה הייתה פסולה בעיני (כשאני מתאמן בדוג´ו אחר אני מגיע כמו כל מתחיל בחגורה לבנה), אך אם אני מעונין לטעום קצת מהתנועה ומהתחושה של הקנדו כהעשרה, למה שלא אלמד מס´ חודשים או שנים? כל עוד אני מבין שעלי לעבור את המסלול שעובר כל תלמיד ואני לא אקבל יחס מיוחד בגלל הידע שצברתי במקום אחר, אני לא רואה סיבה למנוע ממני להצטרף לקבוצה. זאב, אתה תמיד בודק את המניעים של המבקשים ללמוד אצלך?

למעלה