תמונות מאיזור נתב"ג

מצב
הנושא נעול.

A r i e T

New member
תמונות מאיזור נתב"ג

תמונות מאיזור נתב"ג
(ארז, תשרשר את התמונות שלך לכאן) מטוס של Bulgarian air charter לפני נחיתה על מסלול 12. יותר מזה לא צילמתי תודה רבה לארזS על היום הנפלא שעבר עלי במרדף אחרי המטוסים הנוחתים \ ממריאים

ארזS

New member
אז ככה..(ואיך מרפי מתקשר לסיפור)...

תמונות מאיזור נתב"ג
(ארז, תשרשר את התמונות שלך לכאן) מטוס של Bulgarian air charter לפני נחיתה על מסלול 12. יותר מזה לא צילמתי תודה רבה לארזS על היום הנפלא שעבר עלי במרדף אחרי המטוסים הנוחתים \ ממריאים
אז ככה..(ואיך מרפי מתקשר לסיפור)...
קודם כל תיקון אריה : הטופולב הזה נוחת על מסלול 30 ולא על 12 ... וכעת לסיפור : כבר הרבה זמן שאריה שואל אותי מתי ניסע ביחד לאזור נתב''ג כדי שהוא יצפה במטוסים (שזה התחביב שלו) ואני אצלם מטוסים (שזה התחביב שלי). והנה אתמול אחה''צ זה התגשם. נפגשנו באמצע הדרך ונסענו במכוניתו של אריה (בעצם המכונית של הוריו) לאזור נתב''ג. עכשיו שתבינו משהו. כשנוסעים לשם צריכים להחליט "על מה הולכים". (המראות, נחיתות, מאיפה לאיפה...). ולמה זה ככה ? כי תלוי על איזה מסלול (מאיזה כיוון לאיזה כיוון) מתבצעות ההמראות והנחיתות באותה השעה, ויש בדרך כלל שתי אפשרויות : ההמראות - כמעט תמיד (למעט מקרים נדירים) הן על אותו המסלול שנקרא מסלול 26. הנחיתות יכולות להיות (ברוב המקרים למעט מקרים נדירים) על מסלול 12 או על מסלול 30 (ובמקרים נדירים גם על מסלול 26). אז נסענו לכיוון נתב''ג וכבר מרחוק ראינו מטוסים שמתקרבים לנחיתה על מסלול 30 ולפי זה כיוונו את עצמנו. תפסנו עמדה ועוד לפני שהספקתי להוציא את המצלמה : אכזבה ראשונה שלי
מעל ראשנו חלף טופולב 154M יפהפה של חברת "בלקן הולידייס". ושתבינו למה האכזבה: זהו מטוס משופץ הצבוע בצבעים יפים וכבר זמן רב שאני מנסה "לתפוס" אותו אבל מפספס. נו, לא נורא...שאלה יהיו הצרות הכי גדולות... ואז הם מתחילים להגיע אחד אחרי השני. ומה שמעניין זה שכשאני בקושי רואה את המטוס כשהוא עדיין רחוק, אריה כבר מזהה לי את המטוס הזה ! מה אגיד לכם? אריה הזה הוא אינציקלופדיה למטוסים ! אינני מתכוון לפרסם כאן מבול של תמונות אלא רק כמה אחדות והפעם אני מספר קצת יותר על התחביב וה"שריטה"... ככה צפינו (אריה) וצילמנו (אני) כמה וכמה מטוסים עד שלפתע : אין מטוסים. חולפות 15 דקות, 20 דקות ואני מבין שאם אין כאן מטוסים אז זה סימן שהם "הולכים" לנחיתה על מסלול 12 שזה בכיוון ההפוך. עכשיו עוד הסבר: אם מצלמים נחיתות על 30 אז אי אפשר לצלם המראות שכן זה בכיוון ההפוך ורחוק אחד מהשני. ואז החלטנו לנסוע ל"עמדה" השניה שבה אפשר לנסות לצלם גם המראות על 26 וגם נחיתות על 12. זה אמנם קצת קשה בגלל כיוון השמש בשעות האלה, אבל אפשרי עם קצת מאמצים... וכאן מרפי הידוע נכנס לפעולה... בעוד אנחנו נוסעים למקום השני התחילו פקקי תנועה אדירים שעיכבו את נסיעתנו, וכשכבר הגענו למקום השני (ובדרך אנחנו רואים את המטוסים שנוחתים על 12 אך לא יכולים לצלם) - מרפי החליט לשגע אותנו והנחיתות עברו שוב למסלול 30 ! לא נורא... אם אנחנו כבר כאן אז נשאר כאן ולפחות אריה יצפה ואני אצלם המראות על 26... והנה עוד בטרם ראינו את המטוס הראשון אריה אומר לי : "אוטובוס נטוש". מה אגיד לכם? עיני נץ יש לבחור... (על האוטובוס הזה שנמצא באור יהודה ליד הכביש ראו בשירשור אחר עם מפה שאריה העלה). וככה נשארנו לנו עוד שעה קלה במקום הזה כשאריה צופה ואני מצלם... בהזדמנות זאת תודה גם לך אריה על הטרמפ... עוד מעט התמונות.

ארזS

New member
וכעת תמונות. ונתחיל במס' 2 כי מס' 1

תמונות מאיזור נתב"ג
וכעת תמונות. ונתחיל במס' 2 כי מס' 1
כבר תפוס ע''י אריה... וזהו בואינג 757-200 של ישראייר.

ארזS

New member
==3===

תמונות מאיזור נתב"ג
==3===
איירבס 320 של איבריה שהגיע ממדריד דרך ברצלונה.

ארזS

New member
===4===

תמונות מאיזור נתב"ג
===4===
ג'מבו 747-400 של לופטהנזה מגיע מפרנקפורט.

ה דרומי

New member
../images/Emo51.gif לכם על ההסבר "השריטה\חריש

===4===
ג'מבו 747-400 של לופטהנזה מגיע מפרנקפורט.
לכם על ההסבר "השריטה\חריש
שלכם ד.א באותה השעה אני והיורש ראינו את ה
הזה או אחד אחר כאשר הוא בא לנחות. מה אנחנו עושים יוצאים למרפסת ורואים את כולה
ים כאשר הם באים לנחות הם עברים מעל השכונה כאן. והיורש איזה התרגשות יש לו.
לכם על התמונות. מנצ"לש ו
מיוחדת
לך ארזsתודה אתה יודע למה

ארזS

New member
===5===

תמונות מאיזור נתב"ג
===5===
MD82 של "פרי בירד" מגיע מאנטליה שבטורקיה באיחור של יותר משעתיים. כמעט כל הנחיתות אתמול מטורקיה היו באיחורים. טוב, מה לעשות? הישראלים חוזרים הביתה...

ארזS

New member
===6===

תמונות מאיזור נתב"ג
===6===
בואינג 757-200 של ארקיע שהגיע מאילת.

ארזS

New member
===7===

תמונות מאיזור נתב"ג
===7===
היו עוד כמה תמונות במקום הזה אבל אני לא רוצה להפציץ... ואז עברנו למקום השני כפי שסיפרתי בסיפור הארוך... (מישהו קרא בכלל? )... והנה בואינג 767-300 של "בריטיש איירוויס" בדרכו ללונדון.

ארזS

New member
===8===

תמונות מאיזור נתב"ג
===8===
זוכרים את הג'מבו של לפופטהנזה שהגיע מקודם ? הנה הוא כבר בדרכו חזרה לפרנקפורט.

ארזS

New member
===9=== [תמונה אחרונה]

תמונות מאיזור נתב"ג
===9=== [תמונה אחרונה]
ג'מבו 747-200 ישן של אל-על בדרכו לחו''ל. ו...זהו. מקווה שנהניתם מהסיפור ומהתמונות.

kennedy

New member
גמני הלכתי אתמול לצלם מטוסים

===9=== [תמונה אחרונה]
ג'מבו 747-200 ישן של אל-על בדרכו לחו''ל. ו...זהו. מקווה שנהניתם מהסיפור ומהתמונות.
כי אני חושב שהפורום מלא ברכבות ואוטובוסים,ומעט מדי מטוסים,שהם התחב"צ בעולם שיכול להיות בכלל.. ותראו מה עבר מולי כשהייתי מתחת לגשר במחלף שפירים

ארזS

New member
חחחחחחחח ../images/Emo6.gif

כי אני חושב שהפורום מלא ברכבות ואוטובוסים,ומעט מדי מטוסים,שהם התחב"צ בעולם שיכול להיות בכלל.. ותראו מה עבר מולי כשהייתי מתחת לגשר במחלף שפירים
חחחחחחחח

זה מה שקורה כשמישהו שפעם עזר לך לצלם בתוך נתב''ג לא רוצה יותר לעזור לך. אז הולכים לעשות מרדפים אחרי המטוסים מחוץ לנתב''ג... אבל מצד שני בכל חסרון יש גם יתרון, כי ככה יש צילומים של מטוסים טסים ולא סתם מטוסים על הקרקע.

ה דרומי

New member
אפורפו מטיסים לצביקוש23

חחחחחחחח

זה מה שקורה כשמישהו שפעם עזר לך לצלם בתוך נתב''ג לא רוצה יותר לעזור לך. אז הולכים לעשות מרדפים אחרי המטוסים מחוץ לנתב''ג... אבל מצד שני בכל חסרון יש גם יתרון, כי ככה יש צילומים של מטוסים טסים ולא סתם מטוסים על הקרקע.
אפורפו מטיסים לצביקוש23
מצורף לינק לויקוח שהיה לנו .

ארזS

New member
יהיה בסדר !

קשה קשה אין
לזה עכשיו ממתין
שיעברו מעל הצ'כונה המטוסים שבאם לנחות והיורש היה מאושר עד הגג|קוקפיט|
יהיה בסדר !
ותרגיל את השקדון הקטנצ'יק כבר מעכשיו למטוסים האלה. מי יודע ? אולי הוא יהיה טייס המתוק הזה ?
דרך אגב, משהו מעניין : תשים לב לחתימה של סמיש בהודעות שלו. ממש כמו שכתבתי לך בתגובה הקודמת "סע וטייל במרחבי ישראל". איזה טלפתיה...

מצב
הנושא נעול.
למעלה