תמונות יצאו ללא צבע - שאלה

sharon shachar

New member
תמונות יצאו ללא צבע - שאלה

שלום, מסרתי מספר פילים לפיתוח ומשנים מהם יצאו תמונות כמעט ללא צבע בערך כמו התמונה המצ"ב. השאלה היא האם יש אפשרות לתיקון התמונה? (יש לי פוטו שופ אבל אני רק מתחילה ללמוד אותה) תודה מראש שרון

michal ma

New member
שרון כמה שאלות

רק ההדפסות נראו כך? איך הנגטיב נראה? האם סרקו לך אותן בחנות? אם כן גם הסריקות יצאו כך? יכול להיות כמה דברים, אולי אחרי יותר מידע אצליח להבין יותר מה הבעיה.

sharon shachar

New member
תשובות

הכל נראה אותו דבר: התמונות הסריקה והנגטיב (סריקה בחנות). השאלה אם אפשר לתקן בפוטו שופ

jshippin

New member
לצערי אין מצב לתקן כזה דבר

אלא אם כן את רוצה לצבוע כל תמונה במשך כמה שעות ואת זוכרת את כל הצבעים... תהפכי את התמונות לשחור לבן לדעתי
צבעוניות הן כבר לא יהיו...

sharon shachar

New member
תודה על התשובות

אכן שני הנסיונות יותר טובים מהמצב הקודם - איך אני יכולה לעשןת את זה בעצמי? כרגע מה שבאמת עשיתי היה להפוך לשחור לבן. תודה שוב לכולכם.

ע"י משחק בפרמטרים של התמונה יש כל מיני דרכים, אבל עדיפה (לדעתי) היא דרך Layer-->New adustment layer והוספה של שכבות התאמה - ניתן לחזור אליהם אחר כך ולשנות את הפרמטרים או להפעיל / להפסיק אותם בחלונית השכבות ולבדוק את התאמתם. במיוחד כדאי לנסות את: Levels: כדי "למתוח" את ההיסטוגרמה על טווח יותר רחב. Brightness/Contrast: בעיקר צריך להוסיף קונטרסט. Hue/Saturation: בעיקר בקונטרול ה Saturation - רווית הצבע - הרי זו התלונה העיקרית, לא? אני מניח שטד השתמש גם ב Hue ובאפשרויות היותר מתקדמות שיש שם (ובקונטרולים אחרים) כדי להוריד קצת מהאדמומיות של התמונה ולהוסיף קצת יותר ירוק. נסי ותהני.

למעלה