תמהיל משכנתא

לIגית

New member
תמהיל משכנתא

ההודעה המקורית כבר לא קופצת, אז אני מעתיקה את התכתובת האחרונה עם אבנר: את ה-400 הייתי מחלק פחות או יותר כך, אם כי זה בכפוף לכמה תשובות שלך לשאלות מטה, שלאחריהן אדייק יותר בתמהיל: 33% פריים 17% משתנה כל 5 שנים 25% קבועה צמודה 25% קבועה לא צמודה מבחינת תקופות רצוי לקצר את הקבועות גם במחיר הארכה זמנית של הפריים והמשתנה (אשר תקוצרנה בהמשך הדרך עם סיום הקבועות). זה יכול לחסוך לא מעט כסף. שאלות של אבנר - תשובות שלי מהו כושר ההחזר החודשי המקסימלי שלכם כולל ביטוח?בין 4000 ל5000 האם יש צפי לכניסת סכומים חד פעמיים ב-5 השנים הקרובות?לא ידוע על משהו ספציפי. אבל העיסוק של בעלי יכול לכלול סכומים גדולים שנכנסים אחת לכמה זמן האם הדירה למגורים או להשקעה ואם להשקעה מהן הכנסות השכירות הצפויות?מגורים, אחרי שנבנה. בשנה הראשונה תהיה מושכרת, בזמן שאנחנו נשכור. האם יש צפי למכירת הדירה (נניח עקב שדרוג) ב-7-10 השנים הקרובות להערכתך?בהחלט ייתכן שוב תודה!

המשך..

הייתי מחלק אותם כלדקמן: 50 א' קבועה צמודה ל-4 שנים 50 א' קבועה צמודה ל-15 שנים 100 א' קבועה לא צמודה ל-15 שנה (אם לחוץ לכם מדי ההחזר הכולל אז קחו מרכיב זה ל-20 שנה9 133 א' פריים ל-20 שנה 67 א' משתנה כל 5 שנים ל-20 שנה הרעיון הוא שבתום 4 שנים ראשונות כשהקבועה הצמודה תיפול תקצרו משמעותית את הפריים והמשתנה ומעשית כל המשכנתא הזו תגמר לכל היותר בתוך 15 שנים ומעשית להערכתי אפילו קודם באמצעות קיצורים נוספים ואולי פרעונות מוקדמים שיהיו עוד קודם.

לIגית

New member
ואיך בסכומים הללו מחשבים את סך ההחזר החודשי?

עוד רגע אני גובה תשלום ../images/Emo13.gif

מסלול ק"צ 4 שנים: החזר התחלתי 1,080 ש"ח, החזר מייצג 1,140 ש"ח מסלול ק"צ 15 שנים: החזר התחלתי 340 ש"ח, החזר מייצג 400 ש"ח מסלול קל"צ: החזר התחלתי=החזר מייצג=840 ש"ח מסלול פריים: החזר התחלתי 800 ש"ח, החזר מייצג 900 ש"ח מסלול משתנה: החזר התחלתי 350 ש"ח, החזר מייצג 450 ש"ח\ סה"כ החזר התחלתי של כ: 3,410 ש"ח לעומת החזר מייצג של 3,730 ש"ח לחודש. הנתונים לא כוללים ביטוחים וההחזר ההתחלתי מאוד קרוב לדיוק כפונקציה של הריבית המדוייקת שתקבלו בפועל בהצעות הסופיות.

למעלה