תמהילים

תמהילים

בהמשך לדיון שעשינו על דירה להשקעה... מה דעתכם על התמהיל הבא: (וזה מבנק שאליו אני מזרימה משכורת ומנהלת חשבון השקעות) תמהיל א' 20% ל 9 שנים, בריבית קבועה צמודה של 1.4% 60% ל 20 שנה בפריים, P-1%. בתוספת של: 20% ל 15 שנים, בריבית צמודה קבועה של 2.15%. סה"כ החזר התחלתי כ 3,250 ש"ח. תמהיל ב' 20% ל 9 שנים, בריבית קבועה צמודה של 1.4% 60% ל 20 שנה בפריים, P-1%. בתוספת של: 10% ל 20 שנה צמודה לדולר L+0.9 10% ל 20 שנה צמודה ליורו E+1.0 ברור שכרגע במצב הנוכחי עדיף לקחת פריים 100%, אבל מתוך מחשבה שלהשקיע הכל בפריים עלול להיות הימור שגוי, חשבתי לצרף קצת קבועה, או קצת מט"ח. מה דעתכם על התמהילים ועל הריביות? המון תודה לחברי הפורום שמגיבים ועוזרים

../images/Emo82.gifבמצב הנוכחי עדיף לקחת פריים 100%

למה את לא הולכת על מה שברור לך? ההימור שכתבת בא מהבטן ולא מהראש. תוספת המט"ח בהחלט הגיונית הצמודה רק פוגעת מיידית ביתרונות. מבחינתי עדיף תמהיל ב' עם המלצה חמה לותר על הצמודה לטובת המסלולים האחרים 70% ל 20 שנה בפריים, P-1% 15% ל 20 שנה צמודה לדולר L+0.9 15% ל 20 שנה צמודה ליורו E+1.0 וכמובן, מעקב אחת לשנה .

ab1729

New member
אמממ

תמהיל ב' לדעתי מיותר לחלוטין וחסר הגיון. אם הכוונה היא להחזיק את הדירה לטווח ארוך - ודאי שתמהיל א' עדיף. אם הכוונה היא לקנות וברגע שהפריים עולה מעבר לגבול לחתוך הפסדים ולמכור את הדירה - הרי שצריך לקחת 100% פריים. תמהיל א' מבטיח לך גם סילוק הקרן וגם גידור מסוים בתנודות ההחזר החודשי תמהיל של 100% פריים מבטיח סילוק מקסימלי של הקרן, במחיר של חשיפה לעליה משמעותית בהחזר החודשי (ומצב עתידי בו התשואה על הדירה נמוכה מעלות המשכנתא ומצריכה מכירתה).

ab1729

New member
אמממ

הריביות שקיבלתם טובות מאוד. כמובן שלפרמטרים - אחוז המימון - הכנסה נטו - גובה המשכנתא - מידת אטרקטיביות לבנק ישנה השפעה מסויימת, אך נראה שהריביות מספיק טובות ואני בספק אם תוכלו לשפר (וגם אם צתליחו, תצטרכו להעביר את חשבון העו"ש ותיק ההשקעות איתכם)

mariamar

New member
אפשר בבקשה לשאול באיזה בנק?

הכי טוב שהציעו לנו זה P-0.9

פריים

זה בבנק הפועלים. אני מציעה לך לקחת הצעה כתובה של 0.9 וללכת איתה לבנק אחר, הוא יתן לך 0.95, ואז להמשיך הלאה עד שלא יציעו לך יותר...

mariamar

New member
דיסקונט

המשכורת שלי כבר בדיסקונט..אנסה ללחוץ אותם ל1.2.... תודה

ריביות מ-ע-ו-ל-ו-ת

ובלי קשר לדיוננו הקודם, הייתי מעדיף את תמהיל א' על ב' הוא הרבה יותר מאוזן ואני מניח שתמחזרי אחרי 9 שנים ותקצרי את הפריים.

altern

New member
לא רואה טעם לפזר בתקופות של הקבועות

אחרי שהקבועה הראשונה תסתיים אחרי 9 שנים, ככל הנראה תצטרכו למחזר ולא תנצלו את הריבית הנמוכה (ב-6 שנים הנותרות) בקבועה השניה. יוצא שהקבועה שנלקחת ל-15 שנה תהיה בפועל ל-9 שנים במחיר 2.15% (יקר יחסית למה שאתם יכולים לקבל).

למעלה