תלושי קנייה

מצב
הנושא נעול.
תלושי קנייה

תלושי קנייה
שלום רב! אני עובדת חברת כ"א. לכבוד החג קיבלתי תלושי קנייה, אולם גיליתי לתדהמתי שאותו סכום שאותו קיבלתי בתלושים ירד לי מהמשכורת. כך שהתלושים לא רק שלא מהווים עבורי מתנה, אלא מעין עונש, כי בעצם לקחו ממני חלק מהמשכורת ואילצו אותי לנצל אותו במקומות מסויימים. בנוסף אני גם נאלצת לשלם מס ארגון (חשבתי שזה נועד למימון התלושים בין השאר). שאלתי היא האם זה חוקי ונורמלי והוריד לי מהמשכורת את תלושי הקנייה. תודה.

שיר ורד

New member
נראה לי שלא הבנת את תלוש המשכורת

תלושי קנייה
שלום רב! אני עובדת חברת כ"א. לכבוד החג קיבלתי תלושי קנייה, אולם גיליתי לתדהמתי שאותו סכום שאותו קיבלתי בתלושים ירד לי מהמשכורת. כך שהתלושים לא רק שלא מהווים עבורי מתנה, אלא מעין עונש, כי בעצם לקחו ממני חלק מהמשכורת ואילצו אותי לנצל אותו במקומות מסויימים. בנוסף אני גם נאלצת לשלם מס ארגון (חשבתי שזה נועד למימון התלושים בין השאר). שאלתי היא האם זה חוקי ונורמלי והוריד לי מהמשכורת את תלושי הקנייה. תודה.
נראה לי שלא הבנת את תלוש המשכורת
המעביד מחויב לגבות מס הכנסה וביטוח לאומי בגין המתנות לחגים. ישנן שתי שיטות חשבונאיות אפשריות לגבית המס. האחת קרויה כנסה זקופה, כלומר סכום המתנה מצטרף לשכר ברוטו לצורכי חישוב המס אך לא מצטרף לשכר ברוטו עצמו. השיטה השניה היא לוהסיף את שווי המתנה לשכר ברוטו הרגיל ולהפחית מהשכר נטו את שווי המתנה. בשתי השיטות מגיעים בסופו של דבר לאותה משכורת נטו, שהיא המשכורת שהיית אמורה לקבל ללא המתנה כשמופחתים ממנה המיסים בגין המתנה. בדרך כלל מס ארגון לא מיועד לרכישת המתנות , אלא מועבר להסתדרות . במקרה של עובדי חברות כח אדם מדובר בתרגיל מבריק של עמיר פרץ, אשר דחף ויזם את חוק העסקת עובדים ע"י חברות כח אדם. על פי חוק זה , זכאים העובדים בחברות הללו למלוא התנאים אצל המעסיק בפועל, אלא אם כן נחתם הסכם קיבוצי בין חברת כח האדם לבין ההסתדרות הקובע את תנאי עבודתם וההטבות הסוציאליות המגיעות להם. רוב חברות כח האדם חתמו על הסכמים מול ההסתדרות שהם פחות טובים לעובד מאשר לו היו מקבלים את התנאים המגיעים לעובדי המעסיק בפועל. במסגרת אותם הסכמים קיבוציים, מופעל חוק אחר, המאפשר לארגוןהעובדים שחתום על ההסכם, לקבל אחוז מסוים משכרם של העובדים בגין התנאים המשופרים שהשיג כביכול לעובדים במסגרת ההסכם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה