תכנות יישומון קטן

MTKOL

New member
תכנות יישומון קטן

שלום רב, אני רוצה לתכנת יישומון קטן שכולל טופס שיציג בגדול את השעה הנוכחית (עם שניות), וכן מספר כפתורים שכאשר לוחצים עליהם הם פותחים קובץ ששמור במערכת (קובץ קבוע). איך אני יכול לעשות זאת? בתודה מראש!

yyyogev

New member
לגבי השעון..

לגבי השעון, תוסיף לייבל לטופס וטיימר שהמאפיין interval = 1000, ותוסיף את הקוד הבא:
private sub timer1_timer() label1.caption = time() end sub​

MTKOL

New member
תודה ו...

לגבי הכפתורים? אני בסה"כ רוצה שיהיה בטופס כמה כפתורים שכאשר אני לוחץ עליהם - תיפתח אפליקצייה שיש במחשב (הכפתור אמור לשמש מעין קיצור דרך למעשה)

yyyogev

New member
לגבי הכפתורים זה תלוי..

אם אתה רוצה לפתוח אפליקציה (EXE) אז אתה בסה"כ רושם בתוך הקוד של הכפתור ככה:
shell "כתובת הקובץ"​
אבל אם אתה רוצה לפתוח קבצים אחרים תצטרך להשתמש ב shellexecute..

MTKOL

New member
מצוין, אז מה אני עושה

ראשית, באמת חלק מהכפתורים אמורים ליהיות שייכים ל-EXE, אבל חלק אמורים להיות קבצי XLS - כלומר של אקסל, לאמור-ברגע שאני לוחץ על הכפתור נפתח אקסל עם הקובץ הנ"ל. אז מה אני רושם?

yyyogev

New member
כמו שאמרתי, shellexecute..

קודם אתה צריך להצהיר על הפונקציה מחוץ לכל השגרות למעלה.. ככה:
private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long​
ואז אתה פותח את הקובץ ככה:
ShellExecute Me.hwnd, vbNullString, FileName, vbNullString, FolderName​
כאשר אתה מחליף את Filename בשם של הקובץ עצמו כמו new excel document.xls ואת ה FolderName אתה מחליף בשם של התיקיה שהקובץ נמצא בה כמו c:\files

MTKOL

New member
ושאלה נוספת קטנה...

איך אני גורם לטופס שאני יוצר - ליישומון הנ"ל, להיות ALWAYS ON TOP, כלומר שלא משנה היכן נלחץ על המסך (מעבר לתכנה עצמה, למשל בחלון אחר), התכנית לא תעלם, אלא תמיד תוצג לפנינו, אלא אם כן נמזער אותה?

למעלה