תכונה טובה/גרועה

תכונה טובה/גרועה

מה הייתם מציינים בתור תכונה שלילית שלכם בראיון עבודה? (או כפי שניסחה זאת מישהי שראיינה אותי לא מזמן: "במה היית פחות טובה במקום עבודתך הקודם?") ברור שלכל אחד מכם יש תכונה שלילית אחרת, אבל מה "מותר" להגיד בראיון על מנת שכן תתקבלו בסוף??? (בראיון ההוא אמרתי שלא הסתדרתי בעבר עם חלק מהאנשים עימם עבדתי. Big mistake! Huge!)

AlexH26

New member
תכונה שלילית שלא קשורה לעבודה בהכרח

חסר חוש הומור, למשל.
חשדן, ביקורתי כלפי עצמי. תובעני, דורש מעצמי 100% הצלחה (פרפקציוניסט), חייב להחזיק בקבוק מים לידי, אוכל מעט/יותר מדי, מתקשה לקום בבוקר ולכן שמח שפה עובדים מ-9 עד... ולא מ5 בבוקר... דברים בסגנון הזה. אתה צריך להכיר את התרבות במקום העבודה ולפי זה לתת תכונות שלא יפגעו במועמדות שלך. תעשה לעצמך רשימה של התכונות החיוביות שלך ובצד רשימה של התכונות השליליות.

AlexH26

New member
אגב, מה שהזכרת אכן טעות

אם אתה עקשן, לחוץ ולא מסתדר עם כולם אז להסתיר את המידע הזה כמובן. אנחנו בהייטק צריכים לעבוד עם עוד מלא אנשים מסביב.

user32

Well-known member
מנהל
הנה קלף מנצח שאני משתמש בו

המראיינים לפעמים מתעקשים על תכונה ש"משפיעה על העבודה". תשובות כמו "אני דורש שלמות" נפסלות כיוון שלא נחשבות לחסרון תשובות כמו "אני לא אוהב לאכול אפרסקים" נפסלות בגלל חוסר רלוונטיות לעבודה. תשובות כמו "אני לא מסתדר עם אנשים בצוות" או "אני לא אוהב שבוסים לא מוכשרים אומרים לי מה לעשות" הם תשובות כנות וטובות. הבעיה: זה בדיוק מסוג הדברים שהמראיין מחפש להפיל עליהם. אני תמיד אומר שיש לי חוש גרוע בכיוונים ונוטה ללכת לאיבוד כשאני מנווט בכבישים לא מוכרים. פעם איחרתי ללקוח בגלל שטעיתי ביציאה מאיילון והסתבכתי חצי שעה ברמת גן. זה מסוג החסרונות שלא יפסלו (בטח לא איש הי-טק שיושב רוב היום באותו משרד) אבל הוא חסרון אמיתי. חסרון נוסף: שתי ידיים שמאליות כשמדובר בהתעסקות עם חומרה. אני יודע לתכנת מעולה, לדבאג ולתכנן יופי של אפליקציות. אבל כשהמחשב מתקלקל אני מתקשר לטכנאי. פעם לימדתי קורס תיכנות במכללה והרשת קרסה. לא היה לי מושג איך להחזיר אותה לחיים ונאלצתי לחכות שעה לטכנאי מטעם המכללה עד שהחיבור חזר. הסתבר בסוף שזה היה בעיה קטנה בהגדרות אבל זה דברים שאני גרוע בהם. שוב פעם: זה חיסרון ממשי אבל משפיע במידה מועטה על העבודה (בהנחה שאתה מתמודד לתפקיד מתכנת). בכל חברת הי-טק יש מחלקת IT מכובדת שיודעת לטפל בבעיות כאלה ולא מצפים מהמתכנת שיפתור תקלות חומרה.

amirxbox

New member
לגבי הרשת ויכולות הטכנאות זה לא תמיד טוב

שהתראינתי בצאק פוינט היה חשוב להם להעסיק מישהו עם מידע עם ידע בטכנאות , מבנה המחשב וכו. הבנתי שהסיבה היא לראות שאתה לא בתכנות רק בגלל הכסף אלא מישהו שתמיד אהב להתעסק עם מחשבים.

0 אור 0

New member
כן אבל אם הוא באמת בעל ידיים שמאליות וזו לא

תכונה שממציאים לצורך הראיון, אז על אחת כמה וכמה שרצוי שהוא לא יגיע למשרה שבה הוא יחשב לא מוצלח למרות שהוא מתכנת מעולה (נניח - אני לא מכירה אותו) ד"א אף פעם לא חשבתי להשתמש בתכונה הזאת כתכונה שלילית - למרות שאכן גם אני די סובלת ממנה, דוקא אין לי בעיה עם הגדרות או התקנות, אבל בתקופה שהייתי צריכה מדי פעם להחליף דיסק קשיח או לתקוע זכרון במקום, די הזעתי מסביב לענייני הברגים וכו'. ואצלי, בגלל שאני בתפקיד ניהולי, אז יצא לי לא פעם להגיע למישהו חשוב מאד לישיבה, ואז פתאום הוא נזכר שיש לו בעיה עם המודם, שהוא מצפה ממך כאיש מחשבים שתפתור לו בשתי דקות, ואז אני עם הג'קט ומיטב המחלצות צריכה להתחיל לזחול לו מתחת לשולחן כדי לסדר את החוט שזז או כל מיני שטויות כאלה, או כשבישיבות או כנסים שפתאום הברקו לא מסתדר עם המחשב, ממי בדיוק מצפים שיגיע לסדר את כל הבעיות?

למעלה