תיקון נזקי בלאי בדירה בזמן שהחוזה בתוקף

bananasplit27

New member
תיקון נזקי בלאי בדירה בזמן שהחוזה בתוקף

החוזה שלי בדירה מסתיים בעוד כחודש ולא אחדש אותו.

במהלך השהות שלי בדירה נוצרו כמה נזקים בדירה, שלא אני יצרתי - החליפו מזגן ישן בחדש ובמקום שבו עמד המזגן הישן נותרו חורים וסדקים בקיר אותם יש למלא. בנוסף, מתחת לחלון באחד החדרים ולאורכו נוצר סדק גדול, ככל הנראה כתוצאה מהגשמים.

בעל הדירה ירצה לתקן זאת לפני כניסת הדייר החדש. שאלתי היא - האם הוא יכול לדרוש ממני לאפשר לו לבצע את התיקונים האלה במהלך שהותי בדירה או שעליו לעשות זאת אחרי שאעזוב? מדובר בעבודת שיפוץ, לא צביעה בלבד, שכרוכה, בין היתר, בהרבה אבק. בזמנו הוא אמר לי (בחוצפתו) שאשהה אצל אמא שלי מספר ימים במהלך התיקון...

avvv

New member
בעקרון בלאי טבעי זה באחריות המשכיר

האחריות על הנזק שנוצר מהחלפת המזגן תלויה במי שהתקין אותו. בעל הדירה רכש את המזגן או אתה?
לגבי הגשמים, אלא אם כן יש לך חוזה מקפח במיוחד, זה נשמע כמו בלאי טבעי שבאחריות המשכיר, אולם אם ידעת על זה ולא דיווחת לו במשך זמן רב שהחמיר את הבעיה אז הוא יכול לבוא אליך בטענות.

bananasplit27

New member
בעל הדירה יודע על הנזקים האלה

ויודע שהוא זה שאחראי לתיקונם. שאלתי היא האם הוא יכול לדרוש לתקן אותם לפני תום החוזה, בזמן שאני עדיין בדירה, כאשר מדובר בתיקון שהוא במהותו סוג של שיפוץ.

זה תלוי בעיקר בהיקף העבודה

אם אכן מדובר בהיקף של שיפוץ, מהסוג שישפיע על אורח המגורים הסביר בדירה, אין לו שום עילה לדרוש לבצע את התיקונים בזמן שאתה עדיין בדירה, אם אתה לא מסכים לכך, ולפי מה שתיארת מצב בו תידרש עבודה של כמה ימים עם הרבה אבק ובעל הדירה מודע לאפשרות שתצטרך להיעדר מהדירה, זה לא תקין ולא מקובל, אלא אם בעל הדירה יציע לך פיצוי הולם - הפחתה משכ"ד או כיסוי הוצאות מלון (מה שאני בספק שיעשה). אתה משלם שכ"ד מלא על הדירה, וכל עוד אתה משלם אין לבעל הדירה אפשרות לדרוש ממך שתפנה את הדירה לפרק זמן שכזה.
&nbsp
&nbsp

למעלה