תיקון בחוק חופשת הלידה

דניאל5000

New member
תיקון בחוק חופשת הלידה

חבל שצריך אבל לפחות אם כבר קרה האובדן שיהיו לנו את התנאים הסוציאליות על פי חוק. אז עבר התיקון בחוק חופשת הלידה והחל משבוע 22 במקרה של לידה שקטה תיהיה זכאית לחופשת לידה וכסף מביטוח לאומי ולא משבוע 26 מה שהיה עד כה , מה שמקל את ההתאוששות הפיזית והנפשית עם מעט שקט בפן הכלכלי . ממה שקראתי נכנס החוק לתוקפו החל מהראשון לחודש. לא הצלחתי להבין אם מהראשון למרץ או אפריל . בכל מקרה בנות מי שלצערנו מצטרפת כאן לפורום אנא דעו זכויותיכן.

שירהד1

Member
מנהל
תודה על העדכון

החוק הזה מעצבן

אני עברתי לידה שקטה בשבוע 21, ואני בטוחה שאני לא היחידה.
הייתי חודש וחצי בבית, מתוכם כשלושה שבועות כחופשה ללא תשלום (במקום לנצל את כל ימי המחלה והחופשה שיש לי).
צריך לפתוח את הגבולות וללכת לקראת כל מי שעוברת כזה דבר או לפחות להתאים אותו למה שקורה "בשטח".

שירהד1

Member
מנהל
נכון, את צודקת- זה משהו שאני מתארת לעצמי

שנקבע באופן די שרירותי...גם לא ברור האם מדובר רק על אלו שעוברות לידה שקטה או גם גרידה מאוחרת...
לא יודעת. זה נורא מורכב כאשר מתחילים לעשות איפה ואיפה. מי קבע מהם הגבולות, ומה היו השיקולים? אני לא מספיק בקיאה בנושא החוקתי שנוגע לנושא הכאוב של אובדן הריון.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

דניאל5000

New member
ממה שקראתי

הבנתי שזה אובדן משבוע 22 לאו דווקא בלידה שקטה . אכן זה מעצבן אבל עדיין חשה שיש התקדמות ובטוחה שאולי כן יסייע לבנות ... עצם ההכרה בנושא והדיון הפתוח זה משהו שאינו מובן מאליו ! שלא נצטרך

למעלה