yoyosan
תראה, אולי יש פה אנשים ופורום נענע שמתבכיינים. לא אגיד שלא נתקלתי בזה. הייתי באירוע של ההורים המאמצים של חיילים פגועי ראש ובארוע פגשתי כמה נכים שבאמת עושים הצגות (הודו באוזניי) ויעצו לי לעשות גם, לוותר על השיקום והתקדמות בחיים בשביל עוד כמה גרושים. זה דבר שאני לא יעשה. אבל ראבק, עם כל הכבוד להם, אני באמת צריכה עזרה! כן, זה שעיכבו לי את השיקום- מותר לי לבכות על זה. מותר לי לבכות על היכולות שהלכו ולא ישובו לעולם. מותר לי לבכות כשאני רואה את החברים שלי מתקדמים בחיים ואני לא מסוגלת. מותר לי לבכות כשחברים שלי נוטשים אותי. מותר לי ומותר לי. מותר לי לבכות כשמשרד הביטחון מחליט לא לשלם לי על לימודים כי לא בטוח שאני ברת שיקום. ההבדל ביננו הוא שהפגיעה שלך חיצונית אבל שלי פנימית ואני ממש צריכה להילחם על כל גרוש. בעבר הייתי בפיגוע. לא נפצעתי אבל אם הייתי רוצה הייתי יכולה להמציא משהו ולחלוב מהביטוח הלאומי. יכולתי לנצל את זה, לספר סיפור ולהתחמק משירות. במקום זה התגייסתי ליחידה שנלחמתי להגיע אליה, נתתי לצבא בגרושים דבר שקיבלתי עליו הרבה כסף לפני הצבא. אני לא חושבת שצריך להגיד לי תודה אבל לפי הדברים הללו אי אפשר להגיד שאני עושה הצגות, כי יכולתי לעשות אותן עוד הרבה קודם כשהייתה לי ההזדמנות. במקום לנסוע לאילת לפני הצבא עסקתי בעבודה ולימודים אקדמיים. בקיצור, אני אדם שעובד וקורע את התחת. וכן, עכשיו קיבלתי מכתב ולא בטוח שישלמו לי על שיקום אקדמאי. בקיצור כן, מישרד הבטחון עד עכשיו לא ממש עסק בשיקום שלי אלא יותר באיך להוריד אותי מהגב שלו. אני, שהתגייסתי עם שיא המוטיבציה להוציא החוצה סיפורים כדי שלחיילים יהיה טוב יותר, כדי שנפשית יוכלו לבצע את תפקידם כראוי ולעמוד בלחצים שהם עומדים בהם, כדי שחיילים מיעוטי יכולת יוכלו לקבל את מה שמגיע להם, אני הפכתי בעצמי לסיפור שכזה ולא בגלל התאונה, אלא בגלל שאני בעצמי צריכה להילחם מול משרד הביטחון על מה שמגיע לי ועל כן מותר לי לבכות, מותר לי להרגיש שדופקים אותי, כי מה לעשות? באמת דופקים אותי ואם הם לא ישקמו אותי (כמו שהם עושים עד עכשיו) אני באמת אצטרך לחיות על קיצבה- תגמול נצרך כל החיים כי לא אוכל להתפרנס.. ואז אני באמת אשב להם על הצוואר. קיצר, הם לא עושים את העבודה שלהם ואני חושבת שכתבות כמו זו שנעשתה ושודרה ביום ראשון- ראויות לציון. ראוי שיהיו עוד כמה כאלה. מי כמוני יודע כוחה של תקשורת ועד כמה היא יכולה לעזור במקרים שכאלה...