תיאוריית החור השחור

שזלונג

New member
לי זה הזכיר את מגוון החיות והיצורים שהחזיקו

את העולם על פי מיתולוגיות שונות: אצל הייונים זהו אטלס, אצל בבל זה היה פיל או צב (אני לא בטוח).

Snir2121

New member
המוח שלנו יודע לדמיין רק דברים שמוכרים לו.

ניסוי: תנסו לחשוב על צבע שעוד לא קיים. תמציאו צבע בראש! (אני ניסיתי בערך בכל גיל 3
) אי אפשר לחשוב על משהו שהמוח לא מכיר. קשה להבין מה זה "איזור" שאיננו מרחב, או מה יש מחוץ למרחב, או איך זה שהיקום סופי אבל אין לו גבולות, ושאר הדברים המוזרים האלה. חשוב לזכור שזה שמשהו קשה לתפיסה, לא אומר שהוא לא נכון. זה אומר שהוא קשה לתפיסה
.

tweeg

New member
טסרק,אין זמן בלי חומר וכו'

"איך זה שהיקום סופי אבל אין לו גבולות" הוא מוגבל לכדור החומר(הגלקסיות,והמרחב בינהם) אבל אין לו גבולות כי ברגע שאני אצא מהכדור אני אגדיל את המרחב אז הוא סופי,וחסר גבולות,זה לא קשה לתפוס מה זה איזור שאינו מרחב?

Snir2121

New member
דווקא לא קל לתפוס בכלל

עצם העובדה שבדיוק כמו במשחק סנייק, כשתגיע לקיר אחד, תישלף פתאום מהצד השני - זה מוזר. כל זאת והיקום הוא סופי בגודלו. "אין לו גבולות כי ברגע שאני אצא מהכדור אני אגדיל את המרחב" - לא הבנתי את הנימוק, ואיך הכדור נכנס לפה
. "איזור" שאינו מרחב - יכול להיות שבעתיד יגלו שיש עוד יקומים, או איזור מסויים שמפריד בין היקומים. האיזורים האלה בטח לא יהיו מורכבים מאותם שלושה מימדים מרחביים המוכרים לנו. באופן כללי - בלתי אפשרי מבחינתינו לדמיין מקום מחוץ ליקום שלנו, שאיננו מרחבי. אפילו לא כזה רחוק - לדמיין מימד אחד, או שניים, או עשרים ושישה (אחד ושניים זה נשמע נורא פשוט, אבל אני מתכוון ליקום שבנוי ככה. שבו כל המרכיבים הם נקודות, קווים, או משטחים חסרי תודעה)

tweeg

New member
אוף

מישהו יכול להגדיר לי מרחב,ומה יכול לגרום להתרחבותו? "עצם העובדה שבדיוק כמו במשחק סנייק, כשתגיע לקיר אחד, תישלף פתאום מהצד השני - זה מוזר" זה התאוריה המדעית?שאם אני אצא מצד אחד אני אופיע מצד שני? אם יש לי אזור שמפריחד בין שתי יקומים,אז האזור ושתי היקומים לא הופכים ליקום אחד גדול?
כ"כ הייתי צריך לקחת פיזיקה בתיכון

שזלונג

New member
זה לא מדויק. הסיבה שהיקום סופי אך ללא גבולות

נובעת מהעובדה שהמרחב מעוקם לצורה של מעטפת של כדור, ולכן, אם תתחיל לנסוע לכיוון אחד בחלל, בסופו של דבר תגיע לנקודת ההתחלה, כמו בכדור הארץ. חומר לכשעצמו לא ייצור עוד מרחב.

שזלונג

New member
זה בסדר, קראתי כבר על המפץ הגדול הרבה.

וכן, אני מכיר את ההשוואה של היקום המתפשט לבלון מתנפח, אבל זו השוואה רק לשם הסברה לאנשים שמחוץ לתחום, והיא לא אומרת שהיקום הוא בלון הלכה למעשה.

tweeg

New member
תגובה+נצל"ש

מה דעתך על זה?האנושות תתפתח ותלמד את כל חוקי הפיזיקה ואז הם יקחו המון חומר,יכווצו אותו וישלחו אותו חזרה בזמן מה שיוביל למפץ הגדול עכשיו ליקום אין נקודת התחלה,כי הוא מעגל אין סופי ולכן אין שום סתירה (מסע בזמן לא מוגדר כבלתי אפשרי,ונשארת עם פרודקסים שלצ מסע בזמן) (לחילופין זה יכול להיות כל תרבות אחרת,בכל כוכב,בכל יקום) אם אני לוקח חור שחור ושם אותו בריק מוחלט בכל טווח ההשפעה שלו הוא יקרוס?האם בידוד הורס חור שחור? אם אני לוקח כמה פצצות אטום,ומפוצץ אותם במרכז חור שחור האם ההדף יכול להפוך את כיוון המשיכה ולהרוס את החור שחור? (בהנחה שההדף חזק יותר מכוחות המשיכה של החור שחור)

זהו, שאלה טובה

מה יקרה לחור שחור בווקום? התאורייה שלי זה שהוא reיקרוס לתוך עצמו, וכאילו... לוידעת. זה לא חכם על תיאוריות מפגרות כשאתה מת מעיפות |חבוך|

tweeg

New member
לדעתי

חור שחור הוא בעצם הרבה מאוד חומר בצפיפות עצומה ובגלל שיש לו צפיפות גבוה כ"כ אז כוח המשיכה שלו גדול ולכן הכל נשאב אליו(אפילו אור,ולכן הוא שחור) בעקרון עם הוא יהיה בווקום,החומר בפנים יוותר ללא שינוי ולכן הוא צריך להגיע למצב של שיווי משקל ולכן לדעתי אמור לצאת גוש של מאסה בצפיפות מאוד גבוה (אבל זה השערה קלושה,תני לי לילה לישון על זה)

שזלונג

New member
חור שחור אינו "שואב", הוא מפעיל כוח משיכה,

כיוון שהוא מורכב מחומר בעל מסה. הוא כל כך דחוס, שמהירות הבבריחה, או המילוט ממנו גבוהה ממהירות האור.

Snir2121

New member
חור שחור נמצא בוואקום הבין-כוכבי

להזכירכם אין כלום בין הכוכבים (אם נתעלם מאבק, קרח, וסלעים, שלצורך העניין הם זניחים) ככה שאני לא רואה איזושהי השפעה מיוחדת בגלל שיבודדו אותו בצורה משמעותית יותר... לגבי פצצות האטום - לא יקרה. ה-ר-ב-ה לפני שהפצצה בכלל תתקרב למרכז היא תתפרק לאטומים, ואאל"ט גם אלו יתפרקו לחלקיקים אלמנטריים. הפיכת כיוון כח המשיכה - לפי מה שידוע כיום, לא, זה סותר את חוקי הפיזיקה, אבל כמו שכתבתי באחת ההודעות למעלה - אנחנו לא יודעים את הכל על חורים שחורים - יכול להיות שחוקי הפיזיקה משתנים בקרבתם.

כן

אבל החור השחור לא מתרחב או משהו כזה? (אלוהים, אני צריכה לעשות חזרה דחופה על הנושא. cant believe I forgot so much!). בכל מקרה, בוואקום לא יהיה לזה לאן להתרחב.

Snir2121

New member
עד כמה שאני יודע - לא

ולא הבנתי למה הכוונה במשפט השני. החור השחור כבר נמצא בוואקום. בכלל, למה שוואקום ימנע מגופים מסויימים להתרחב? (בלון מלא אוויר בתוך וואקום יתרחב כל כך הרבה עד שהוא כבר יתפוצץ!)

שזלונג

New member
בדיוק! וואקום הוא שום דבר פשוטו כמשמעו.

הוא לא מפעיל כוח. הוא לא באינטראקציה, הוא לא כלום. חור שחור מושך אליו חומר, ולכן אם חומר יהיה מתחת למסלול הקפה של חור שחור, הוא פשוט יימשך אל החור השחור. זה כמו שייפלו מהחלל כל הזמן גופים מהחלל החיצון.

Snir2121

New member
"שום דבר" הוא מושג אסוציאטיבי.

בכיתה א', למשל, 0 = "שום דבר". וואקום מוגדר כנפח בחלל אשר אין בו חומר. לעתים, לצורך הנוחות - מתייחסים לוואקום גם כנפח אשר הלחץ בו ממש אפסי, או שכמעט ואין בו שום חומר. הדבר תלוי כמובן בדיוק הרצוי.

למעלה