תיאום מס

AdiGoldman

New member
תיאום מס

אני עובדת במשרה מלאה במשרד מסויים ובו אני מקבלת משהו כמו 3800 ש"ח בחודש. אני לא משלמת מס הכנסה. אני לא יודעת עד כמה צריך להרוויח בשביל לשלם אבל קיבלתי החזר מס על החודש הראשון שבו הורידו לי מס הכנסה כי אני לא מרוויחה מספיק. עכשיו השגתי עבודה כמלצרית בערבים ואני מתארת לעצמי שאם אני יעבוד כמו שצריך ויעשה הרבה משמרות, אני ירוויח נגיד בערך את אותו הסכום. המלצרות זאת גם עבודה שאני מקבלת בה תלוש והכל כך שהבנתי שאני צריכה לעשות תיאום מס. מישהו יכול להסביר לי מה זה ואיך אני עושה את זה? ו.. מכיוון שהמשכורת החודשית תסתכם בערך ב8000 שקלים, כמה מזה יורידו לי אחרי התיאום מס? אמרו לי שבלי תיאום מס מורידים 50%. תודה מראש עדי

שתי אופציות

פונים להנהלת חשבונות בעבודה הנוכחית שלך ומבקשים מהם שיבצעו את זה עבורך. משיגים את הח.פ של המסעדה ושל העבודה הנוכחית (רשום לפעמים על התלוש משכורת) ואת התלוש האחרון ממקום העבודה הנוכחי ומגיעים למס הכנסה לפקיד שומה שמתעסק בתיאום מס. הוא יעשה את זה. בנוגע לסכום מס הכנסה זה משתנה בהתאם לסכום ובהתאם לזכאות בנקודות מס לכן אי אפשר להגיד בדיוק.

פתרון

אם את עובדת בשתי עבודות(איך את מצליחה),חובה עליך לעשות תיאום מס,על מנת שלא ירד לך 50 אחוז מס מן ההכנסה המשנית. לכי למס הכנסה,מחלקת גבייה משכירים. תביא תלוש משכורת אחרון מכל מקום עבודה בו עבדת בשנה האחרונה. הביאי את מספר תיק הניכויים מן העבודה החדשה והישנה. את יכולה לשאול מה המספר,וגם הוא רשום על תלוש המשכורת. לגבי העבודה החדשה, תשאלי

Oיון

New member
לגבי מס הכנסה חשוב לכולם!!

כל התשובות נכונות לשבועות האחרונים.. (על לפני חודשיים הבעלול עבד בשתי עבודות). אם את מרוויחה במקום אחד עד 4100 שהיא תקרת המינימום למס הכנסה, יקחו מהמשכורת השניה 19% מס. אם מעבר, זה יכול לנוע בין 30 ל40% בהתאם לנקודות הזכות שלך, שמי לב, את יכולה לצבור נקודות זכות בצורה הבאה: 1. חייל משוחרר בשנתיים הראשונות - לא יגבה ממנו מס הכנסה גם בתיאום מס. 2. נקודות הטבה: (שמורידות את הסכום שמס הכנסה יגבה) : מי שסיים תואר ראשון זכאי לנקודות זכות, מי שנשוי, זכאי לנקודות זכות, תושבים בגליל או בדרום (דימונה ודרומה) זכאים לנקודות זכות. חיילים משוחררים בין שנתיים לחמש שנים שלומדים במקביל לעבודה, בהנחה שהם לא עוברים את המינימום לשתי עבודות. מקווה שעושה קצת סדר.

מותר לי

New member
שאלה לגבי חייל משוחרר...

האם שנתיים זה שנתיים מהשיחרור או שנתיים בשנת מס? שנה זה מינואר עד ינואר או מאפריל עד אפריל? אני השתחררתי בפברואר 2005... שנה אחת זה עד פב' 2006? ינואר 2006? או אפריל 2005?

Oיון

New member
שנתיים מיום השחרור,

כלומר השתחררת בפבואר 2005 עד פבואר 2007...

../images/Emo31.gif

חייל משוחרר מוגדר שתי שנות מס ראשונות. כלומר במקרה שלה זה 2005 ו2006 בלבד.

כשאני ביררתי אמרו לי ככה

מעבר לעובדה שתלושי המשכורת שלי מינואר 2006 הם ראייה כואבת לכך.

Black Star

New member
ממש לא

ותלושי המשכורת שלי הם ההוכחה. השתחררתי (מסדיר.. כמה עצוב שקבע לא נחשב לצורך העניין) באוגוסט 2004, ועד אוגוסט 2006 (כולל) לא לקחו ממני מס - אלא אם עברתי גם את המדרגה יחד עם נק' הזיכוי של חיילת משוחררת.

במקרה שלך

יכול להיות שעברת את סף הזיכוי ממס? אני יודעת שהוא לא ממש גבוה...

גם בחודשים שלא עברתי זה היה ככה

מעבר לעובדה שאמור להופיע לך פירוט של זכאות המס שלך בצד התלוש

Black Star

New member
כמו שציינתי -

גם אני עברתי את סף הזיכוי, אבל אז רואים שמה שהורידו מתייחס רק לסכום שמעבר למדרגה. חוץ מזה, הכי פשוט - לא להיכנס לכל החישובים האלה, בתחתית התלוש מופיעות כל נק' הזיכוי שיש לך באותו חודש..

למעלה