תחנת הרכבת הטורקית בבאר שבע

מצב
הנושא נעול.

shapira meir

New member

התחנה חריגה מאוד מאחרות בכך שיש בה שני בניינים דו-קומתיים (חוץ מחיפה, למי עוד?), והמענין שהבנין הראשי הוא בן 2 מרפסות, ודווקא המרפסת מעל הרציף היא זו הבנויה על החלק שנראה חריג בבנין או מאוחר יותר.

shapira meir

New member
ושם התחנה

התחנה חריגה מאוד מאחרות בכך שיש בה שני בניינים דו-קומתיים (חוץ מחיפה, למי עוד?), והמענין שהבנין הראשי הוא בן 2 מרפסות, ודווקא המרפסת מעל הרציף היא זו הבנויה על החלק שנראה חריג בבנין או מאוחר יותר.
ושם התחנה
הוא "ביר-אל-סבע" (לא שבע בארות, אלא הבאר השביעית.....)

shapira meir

New member
ופה אני חייב סיפור

ושם התחנה
ופה אני חייב סיפור
הדרכתי פעם טיול לגימלאים, וכאשר הגענו לבאר שבע אמרתי להם ששם העיר "בר-שיבה" בה בגלל מציאת שתילי הצמח שיבה ליד באר אברהם. וכמובן שאחר כך הבהרתי שמדובר באגדה אמיתית..... והנה כעבור זמן, הדרכתי טיול בית-ספר וכאשר מתקרבים לבאר שבע ואני שואל את הילדים מי יודע מדוע היא נקראת כך, קפץ ילד ואמר שעל שום צמח השיבה. שאלתי מהיכן הוא יודע, ענה שזה מסבא שלו שהיה בטיול והמדריך אמר להם. וכאן הפסיק כי התיאור שהתחיל לתאר את המדריך היה...שלי. שאלתי אם המדריך לא אמר שזו אגדה? הילד אמר שהמדריך אמר להם שזו אגדה, ובאמת אגדה יפה.....

איליה.

New member
סיפור נחמד ../images/Emo13.gif

ופה אני חייב סיפור
הדרכתי פעם טיול לגימלאים, וכאשר הגענו לבאר שבע אמרתי להם ששם העיר "בר-שיבה" בה בגלל מציאת שתילי הצמח שיבה ליד באר אברהם. וכמובן שאחר כך הבהרתי שמדובר באגדה אמיתית..... והנה כעבור זמן, הדרכתי טיול בית-ספר וכאשר מתקרבים לבאר שבע ואני שואל את הילדים מי יודע מדוע היא נקראת כך, קפץ ילד ואמר שעל שום צמח השיבה. שאלתי מהיכן הוא יודע, ענה שזה מסבא שלו שהיה בטיול והמדריך אמר להם. וכאן הפסיק כי התיאור שהתחיל לתאר את המדריך היה...שלי. שאלתי אם המדריך לא אמר שזו אגדה? הילד אמר שהמדריך אמר להם שזו אגדה, ובאמת אגדה יפה.....
סיפור נחמד

omer landau

New member
איזה קטע...../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

ופה אני חייב סיפור
איזה קטע...

סיפור נחמד וגם התמונות

ענק!!! ממש עולם קטנטן

ופה אני חייב סיפור
ענק!!! ממש עולם קטנטן
אגב מאיר, האם אתה דובר רומנית?

shapira meir

New member
בקושי

ענק!!! ממש עולם קטנטן
אגב מאיר, האם אתה דובר רומנית?
בקושי
אבל אין לי ספר ששבועיים ברומניה היו מחוללים פלאים, כי בקטנותי דיברתי עם הסבתא-רבא, אותו דבר קרה לי עם גרמנית בגלל הסבתא-רבא השניה. הייתי במשלחת רשמית שבועיים בגרמניה (משלחת עבודה) וכעבור כעשרה ימים התחלתי קצת לדבר גרמנית מה שזכרתי מהבית.

למה שאלתי?

בקושי
אבל אין לי ספר ששבועיים ברומניה היו מחוללים פלאים, כי בקטנותי דיברתי עם הסבתא-רבא, אותו דבר קרה לי עם גרמנית בגלל הסבתא-רבא השניה. הייתי במשלחת רשמית שבועיים בגרמניה (משלחת עבודה) וכעבור כעשרה ימים התחלתי קצת לדבר גרמנית מה שזכרתי מהבית.
למה שאלתי?
כי גם אני ממוצא רומני (אבל מלא)

shapira meir

New member
אף אחד לא מושלם......./images/Emo9.gif

למה שאלתי?
כי גם אני ממוצא רומני (אבל מלא)
אף אחד לא מושלם.....

אבל מה שבטוח, שהרומנים הם עם שמח, כל מה שרואה ורוצה,לוקח, ואם לא לקח, סימן ששכח. רומנשטיי יה ג'לוזיי פופולר צ'ה ודה יא שי דאקה נו אלוואט, יה סייאמנה כאאוויטאט.

שם העיר באר שבע

ושם התחנה
שם העיר באר שבע
טכנית, כתוב בשלט "בא'ר אלסבע" - ה-א' קיבלה צורה דומה לזו של י' בגלל שהיא מנוקדת בשווא, אבל זו בהחלט לא יוד אלא א' (אפשר לראות לפי הסימן שמעליה), בעוד שהנקודה מתחת למילה היא של ה-ב'. גם בערבית, השורש של המילה באר הוא ב.א.ר. אם אני זוכר נכון את נושא הסמיכות בערבית, הרי שהוא דומה לזה שבעברית, ולכן "בא'ר אלסבע" יתורגם ל-'באר השבעה' ואילו 'אלבא'ר אלסבע' יתורגם ל-'הבאר השביעית' אבל יכול להיות שאני טועה, ויכול להיות גם שהשם שהתשרש לעיר הוא שיבוש בדיבור לערבית התקנית.

בניין תחנת באר שבע התורכית

קודם כל תודה על התמונה היפה. לגבי מבני התחנה, אלו נבנו בהתאם לצורך, כך שבתחנות הגדולות היות יותר מבנים, יותר גדולים. דוגמא לתחנה גדולה כזו היא תחנת עפולה, וגם תחנת טול כרם. מכיוון שלא עשיתי אף פעם מחקר מעמיק על המבנים שהיו בעבר בתחנות, קשה לי לענות על שאלתך, אבל קח בחשבון שרבים מהם לא שרדו (לדוגמה, בראש העין היה בניין מאוד דומה לזה שבבאר שבע, אולם הוא הוחלף בבניין הבריטי שעדיין נמצא שם היום). תשובות מפורטות יותר תצטרך למצוא לבד בתיקי ארכיון מוזיאון הרכבת.

shapira meir

New member
תודה

קודם כל תודה על התמונה היפה. לגבי מבני התחנה, אלו נבנו בהתאם לצורך, כך שבתחנות הגדולות היות יותר מבנים, יותר גדולים. דוגמא לתחנה גדולה כזו היא תחנת עפולה, וגם תחנת טול כרם. מכיוון שלא עשיתי אף פעם מחקר מעמיק על המבנים שהיו בעבר בתחנות, קשה לי לענות על שאלתך, אבל קח בחשבון שרבים מהם לא שרדו (לדוגמה, בראש העין היה בניין מאוד דומה לזה שבבאר שבע, אולם הוא הוחלף בבניין הבריטי שעדיין נמצא שם היום). תשובות מפורטות יותר תצטרך למצוא לבד בתיקי ארכיון מוזיאון הרכבת.
תודה

מצב
הנושא נעול.
למעלה