תחנת הרכבת ביפו - שימו לב .

מצב
הנושא נעול.
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

9 השלט
על השלט כתוב ברוסית (דומה ליוונית)- "רציף 1 - קהיר-פטרבורג". זה נראה לי חשוד, ואז התברר כי זה נשאר מסרט שהוסרט במקום.

easyn

New member
תיקון טעות

9 השלט
על השלט כתוב ברוסית (דומה ליוונית)- "רציף 1 - קהיר-פטרבורג". זה נראה לי חשוד, ואז התברר כי זה נשאר מסרט שהוסרט במקום.
תיקון טעות
על השלט כתוב: רציף 1 סנט פטרבורג. לא קהיר ולא בגדד.

shapira meir

New member
גם לא חיפה? או רמת-גן?

תיקון טעות
על השלט כתוב: רציף 1 סנט פטרבורג. לא קהיר ולא בגדד.
גם לא חיפה? או רמת-גן?
זה בסדר לתקן טעויות, אני זיהיתי מה שכתוב בשלט מבחינת אותיות ותירגם לי מישהו שהיה במקום. רק שה-"סיפא" היה מיותר. מכל מקום, מדובר בשלט שמסתבר שלא שייך למקום אלא לצוות הסרטה שהפקיר אותו במקום וגם צבע על הקיר שלט שנשאר לדראון עולם, אלא אם כן יצליחו להסירו בלי לגרום נזק לקיר.

shapira meir

New member
זה כנראה מספר הבנין הצבאי

תודה \שוקרן יה'אסטז. המספר 22
זה לא סימון של הרכבת על מיבנים ישנים שלה?.
כשזה היה מחנה צבא. הרי יש רק שני בניינים של הרכבת לפי דעתי . ואיפה הנהלת הרכבת בכל הסיפור? שיחזור תחנת יפו בידיים מקצועיות, יכול להיות משהו מדהים.

מבנים בתחנת יפו

כשזה היה מחנה צבא. הרי יש רק שני בניינים של הרכבת לפי דעתי . ואיפה הנהלת הרכבת בכל הסיפור? שיחזור תחנת יפו בידיים מקצועיות, יכול להיות משהו מדהים.
מבנים בתחנת יפו
בתחנת יפו היו הרבה יותר משני מבנים, לפחות בתקופת המנדט, כפי שמוכיחים עשרות שרטוטי מתווה של התחנה מכל התקופה הנ"ל שנמצאים בארכיון מוזיאון הרכבת. גם מוזיאון צה"ל הפתוח לקהל נמצא על חלק משטח התחנה, וניתן למצוא בו מבני רכבת.

shapira meir

New member
כמובן וגם הגיוני

מבנים בתחנת יפו
בתחנת יפו היו הרבה יותר משני מבנים, לפחות בתקופת המנדט, כפי שמוכיחים עשרות שרטוטי מתווה של התחנה מכל התקופה הנ"ל שנמצאים בארכיון מוזיאון הרכבת. גם מוזיאון צה"ל הפתוח לקהל נמצא על חלק משטח התחנה, וניתן למצוא בו מבני רכבת.
כמובן וגם הגיוני
שלא יכול להיות שתחנה כזו גדולה ועם שרידי הפאר שרואים בה שתהיה רק שני בניינים, אבל בתוך הקומפלקס נראה שיש רק שני בניינים. כי כל היתר הם בניינים טמפלארים כולל כאלו עם ציורים מדהימים ששמעתי משי פרקש שנסע במיוחד לגרמניה כדי לחקור בקשר אליהם. לא צרפתי את תמונות הציורים כי לא ידעתי אם זה מענין, אותי זה ענין, כי למשל בבנינים הערבים מצאתי בחלונות רשתות עץ לצינעת הנשים ונגד כניסת בעלי חיים הביתה מהחלונות כשברור שהרשתות בני כמאה שנים, ועוד המון פרטים מעניינים. יש בהחלט להניח שבתוך מוזיאון האוסף עצמו יש מבנים שהיו של הרכבת ואין שום סיכוי שבעולם שיפונו, אבל 17 הבניינים הם אלו הנמצאים בתוך הקומפלקס לשימור, ובמקרה יצא לי לדבר גם עם הארכיטקטים וגם עם שלום המודד ממנו למדתי על שני בניינים מחוברים שיש בינם חלל מסתורי עם חלון שנפתח לקיר.

מחסן בתחנת הרכבת יפו

18 בנין הקופות והמחסן
מחסן בתחנת הרכבת יפו
המבנים המרובעים שסמוכים לכניסה לבניין בהחלט אינם הקופות - אלו היו בבניין התחנה הראשי עצמו, ויש לנו שרטוטים די יפים ומפורטים בארכיון מוזיאון הרכבת שמציגים את הקופות שנבנו בתוך הבניין בתחילת שנות ה-20 כדי להחלחף את הקופות המקוריות. המבנים המרובעים האלו הם בסך הכל מבני משרדים די תקניים של רכבת המנדט שנבנו, אני מניח, כתוספת לבניין המחסן. אם זה נורא מעניין אותך, תוכל לכתוב לארכיון ולבקש מפול שנבדוק לך את שימוש הבניין. (ההערה הזו נוגעת לכל התמונות שמתוארות כ-'קופות')

shapira meir

New member
זאת אומרת שמה שנראה כשתי קופות

מחסן בתחנת הרכבת יפו
המבנים המרובעים שסמוכים לכניסה לבניין בהחלט אינם הקופות - אלו היו בבניין התחנה הראשי עצמו, ויש לנו שרטוטים די יפים ומפורטים בארכיון מוזיאון הרכבת שמציגים את הקופות שנבנו בתוך הבניין בתחילת שנות ה-20 כדי להחלחף את הקופות המקוריות. המבנים המרובעים האלו הם בסך הכל מבני משרדים די תקניים של רכבת המנדט שנבנו, אני מניח, כתוספת לבניין המחסן. אם זה נורא מעניין אותך, תוכל לכתוב לארכיון ולבקש מפול שנבדוק לך את שימוש הבניין. (ההערה הזו נוגעת לכל התמונות שמתוארות כ-'קופות')
היו אולי משרדים שפעלו לא מול נוסעים אלא מול עובדים ? (כמו למשל מחסן כלים שבו אתה מוסר/מקבל כלים מחלון וכדומה)

כמעט בדיוק

היו אולי משרדים שפעלו לא מול נוסעים אלא מול עובדים ? (כמו למשל מחסן כלים שבו אתה מוסר/מקבל כלים מחלון וכדומה)
כמעט בדיוק
החלונות הנחמדים אינם בהכרח אשנבים - לדעתי רובם לפחות הם פשוט חלונות נחמדים, אבל אני לא מכיר את המבנה באופן אישי, ולכן כרגע לא יכול להתחייב בלי לבדוק את החומר בארכיון מוזיאון הרכבת.

shapira meir

New member
תודה

כמעט בדיוק
החלונות הנחמדים אינם בהכרח אשנבים - לדעתי רובם לפחות הם פשוט חלונות נחמדים, אבל אני לא מכיר את המבנה באופן אישי, ולכן כרגע לא יכול להתחייב בלי לבדוק את החומר בארכיון מוזיאון הרכבת.
תודה

מצב
הנושא נעול.
למעלה