תחנת בנייני האומה, ירושלים

מצב
הנושא נעול.

א י י ל 20

New member
אבל מי שגר בכרמל

המיקום של חוף הכרמל מושלם.
מי אמר שתחנה מרכזית צריכה להיות במרכז העיר? בעיר כמו חיפה זה קונספט שגוי! מרכזית בת גלים התאימה אולי למי שגר בקרית אליעזר או בהדר, אבל היא לא התאימה לרוב תושבי העיר שגרים בכרמל ובנווה שאנן, והיום הדרך שלהם לתל אביב קצרה יותר מאשר בעבר. הרי מי שגר בכרמל ורוצה לנסוע לתל אביב באוטו, לא יסע דרך בת גלים, אלא דרך פרויד או בדרך הים! אז למה לו לנסוע באוטובוס דרך בת גלים???
אבל מי שגר בכרמל
יכול בוודאי להמתין באחת מתחנות האיסוף שפרושות מבת גלים ודרומה אל היציאה מחיפה, ולעלות שם על האוטובוס שיצא מבת גלים. נכון, זה פיתרון לא נוח (האוטובוס יכול לצאת כבר מבת גלים כשהוא מלא נוסעים, מזג אויר קיצוני שמקשה על ההתמנה, וכו'), אבל ככה זה עובד בתל אביב למשל. אם מישהו שגר בסמוך לסמינר הקיבוצים רוצה לעלות על אוטובוס שנוסע צפונה, הוא לא יינסע עד לתחנה המרכזית החדשה שנמצאת במרחק 20 דקות נסיעה מהבית שלו. הוא ימתין בתחנה הלא נוחה שממול סמינר הקיבוצים. בכל מקרה, מיקום התחנה לא יכול להיות נוח גם לתושבי חיפה וגם לאלה שרק מגיעים אליה. אני יודע שהרבה אנשים מגיעים אל חיפה בשביל הביה"ח. אם אין להם קו ישיר ומהיר שנוסע משתי תחנות האוטובוס החדשות אל הביה"ח - אז התחנות לא עשו את העבודה שלהן. במילים אחרות, אותם נוסעים צריכים לקחת אוטובוס, נניח מחוף הכרמל - אל בת גלים, ומשם להחליף עוד אוטובוס אל הביה"ח. זאת כבר נסיעה ארוכה שכוללת 3 אוטובוסים שונים !

איליה.

New member
אז אתה מדבר על בעיה אחרת.

אבל מי שגר בכרמל
יכול בוודאי להמתין באחת מתחנות האיסוף שפרושות מבת גלים ודרומה אל היציאה מחיפה, ולעלות שם על האוטובוס שיצא מבת גלים. נכון, זה פיתרון לא נוח (האוטובוס יכול לצאת כבר מבת גלים כשהוא מלא נוסעים, מזג אויר קיצוני שמקשה על ההתמנה, וכו'), אבל ככה זה עובד בתל אביב למשל. אם מישהו שגר בסמוך לסמינר הקיבוצים רוצה לעלות על אוטובוס שנוסע צפונה, הוא לא יינסע עד לתחנה המרכזית החדשה שנמצאת במרחק 20 דקות נסיעה מהבית שלו. הוא ימתין בתחנה הלא נוחה שממול סמינר הקיבוצים. בכל מקרה, מיקום התחנה לא יכול להיות נוח גם לתושבי חיפה וגם לאלה שרק מגיעים אליה. אני יודע שהרבה אנשים מגיעים אל חיפה בשביל הביה"ח. אם אין להם קו ישיר ומהיר שנוסע משתי תחנות האוטובוס החדשות אל הביה"ח - אז התחנות לא עשו את העבודה שלהן. במילים אחרות, אותם נוסעים צריכים לקחת אוטובוס, נניח מחוף הכרמל - אל בת גלים, ומשם להחליף עוד אוטובוס אל הביה"ח. זאת כבר נסיעה ארוכה שכוללת 3 אוטובוסים שונים !
אז אתה מדבר על בעיה אחרת.
זה נכון, אין אוטובוס מחוף הכרמל לבי"ח רמב"ם, וזאת בעיה. לדעתי חייבים קו כזה, ואני מקווה שיפתחו קו כזה לפחות אחרי פתיחת מחלף אלנבי. הנושא הזה כבר עלה בפורום. אבל זאת לא סיבה לפסול את מרכזית חוף הכרמל! עכשיו לגבי הדבר הראשון שאמרת - זה גם כשהקווים יצאו מבת גלים, היו להם תחנות איסוף לאורך כביש החוף. אני אגיד לך איפה הטעות שלך. לשם הפשטות בוא נדבר על קו 900. לקו 900 אף פעם לא היתה תחנה במת"מ (חוף הכרמל), פשוט כי הוא לא היה עובר שם! הוא היה עולה על כביש 2 לפני מת"מ, ולכן לא היתה לו תחנה ליד מת"מ. הדרך היחידה לעלות על קו 900 באמצע הדרך היתה לרדת מהכרמל בדרך הים, ולעלות עליו בדרך ההגנה פינת דרך הים. אבל הדרך הקצרה מאחוזה לתל אביב עוברת בפרויד, ולא בדרך הים! (חוץ מהשעות של הפקקים, אבל אני מדבר כרגע על רוב שעות היום, שבהן אין פקקים). בפרויד היו עוברים רק שני קווים - 11 ו-99, הם היו נוסעים פעם בחצי שעה, והם לא היו מביאים אותך לקו 900, כי קו 900 לא עצר בסוף פרויד. בקיצור, הפתרון שהצעת - לעלות על קו 900 באמצע הדרך - לא היה מעשי בתקופה של בת גלים.

מרכזית המפרץ בחיפה

הא, אוקיי. ושאלה על תחנת חוף הכרמל!
עברתי ליד תחנת האוטובוס הזאת בנסיעה מהירה, אבל הספקתי להתרשם שמדובר במבנה גדול. מה שאני לא מבין הוא, למה מפרצית לב המפרץ היא תחנה שונה מזאת; פתוחה וחשופה לקור או חום כבדים, ללא גישה נוחה עד לפתח הקניון הסמוך. למרות שאני דיי מרוצה מהתחנה לקווים הצפוניים וחושב שהיא בסופו של דבר דיי יעילה ועושה את העבודה שלה - לא ברור לי מדוע היא שונה מאחותה הדרומית. מה הסוד ?
מרכזית המפרץ בחיפה
בניגוד למרכזית חוף הכרמל החדשה, שנבנתה כבר עתה במתווה הסופי שלה, תחנת מרכזית המפרץ המוכרת לנו כיום נבנתה במכוון כתחנה זמנית, עד שיושלם מסוף הנוסעים הראשי המתוכנן במקום (ראו הדמיות בעמודי הארכיון של הפורום) ובו תחנות רכבת (שתיים - לקו החוף ולקו העמק), תחנה מרכזית של אוטובוסים, תחנת רכבת קלה ראשית ואולי אפילו מסוף של רכבל... התחנה המרכזית הנוכחית עומדת בערך איפה שיהיו בעתיד רציפי הרכבת לכיוון קו העמק. לפיכך, היא נבנתה בהשקעה נמוכה יחסית, ובעת שתפורק הבזבוז יהיה קטן יחסית.

traiNir

New member
האם ברשותך תוכניות של תחנת הרכבת

מרכזית המפרץ בחיפה
בניגוד למרכזית חוף הכרמל החדשה, שנבנתה כבר עתה במתווה הסופי שלה, תחנת מרכזית המפרץ המוכרת לנו כיום נבנתה במכוון כתחנה זמנית, עד שיושלם מסוף הנוסעים הראשי המתוכנן במקום (ראו הדמיות בעמודי הארכיון של הפורום) ובו תחנות רכבת (שתיים - לקו החוף ולקו העמק), תחנה מרכזית של אוטובוסים, תחנת רכבת קלה ראשית ואולי אפילו מסוף של רכבל... התחנה המרכזית הנוכחית עומדת בערך איפה שיהיו בעתיד רציפי הרכבת לכיוון קו העמק. לפיכך, היא נבנתה בהשקעה נמוכה יחסית, ובעת שתפורק הבזבוז יהיה קטן יחסית.
האם ברשותך תוכניות של תחנת הרכבת
המורחבת בלב המפרץ? לפי מה שהבנתי קו העמק אמור להיחנך בשלמותו ב 2007 (אני משער שחלקים ממנו בטח ייפתחו עוד קודם).

ה דרומי

New member
מצורף מכתב של אבנר עובדיה דובר

תחנת בנייני האומה, ירושלים
יש לי 3 שאלות ! א. איפה מקימים את התחנה המדוברת; בקרקע שכיום חונים עליה אוטובוסים, מאחורי בנייני האומה, לכיוון שאינו פונה לתחנה המרכזית? ב. האם התחנה תחולק לשני מסופים, האחד על האדמה והאחד מתחת לאדמה, כאשר על העליון מביניהם תתבצע מכירת הכרטיסים, הבידוק הביטחוני וכו', או שלמעלה יהיה מבנה מזערי ובו בדיקה ביטחונית בלבד וכניסה למעליות/מדרגות נעות שיירדו למטה אל מכירת הכרטיסים והרציפים? ג. האם מדרגות נעות ומעליות-ענק באמת יתאימו לקהל הישראלי, הנדחק והנדחף, לחיילים עם תיקים גדולים, ולנוסעים לנתב"ג עם מזוודות? זה נראה לי קצת "גדול" על הנוסעים בארץ. אייל.
מצורף מכתב של אבנר עובדיה דובר
הלינק כאן

מצב
הנושא נעול.
למעלה