תחליף לג'וגינג

ostnc

New member
תחליף לג'וגינג

בגלל התגברות כאבים ברגליים הגעתי למסקנה שאולי כדאי להפסיק לרוץ. אני רץ על מסילה 4 קמ, 3 פעמים בשבוע במהירות 10 קמ"ש (במרתון הקרוב אני לא אשתתף
). אני מחפש תחליף Low Impact שישרוף קלוריות בקצב של ריצה וגם יתרום לסיבולת לב-ריאה. כלומר חצי שעה - 300 קלוריות. חשבתי על Air Glider או Air Walker. אני לא יודע אם זה לא יותר מגימיק. הצעות אחרות תתקבלנה בברכה.

ostnc

New member
משהו בבית

לצערי הרב, אין לי הרבה זמן פנוי ולכן אני מחפש פעילות שאפשר לעשות בבית ושלא דורשת הרבה זמן. לכן אני רץ על מסילה ומתעניין כעת במכשיר כגון Airglider.

RWalker

New member
הליכה תחרותית בבית ../images/Emo13.gif

בין כללי ההליכה התחרותית אין כזה שאוסר על שימוש במסילה
בכל מה שנוגע לקצב לב ושריפת קלוריות הפעילות די שקולה לריצה. אם להאמין לשעון הטיימקס שלי, באימון של כשעה אני שורף כ-700 קלוריות בממוצע, וקצבי לב שבין 80 ל-95 אחוז מ-HR Max שלי הם הסטנדרד. יתרון ההליכה התחרותית על ריצה, לדעתי (ולדעת אחרים), הוא העומס המופחת על מפרקים (נעים קרוב לאדמה וכשהטכניקה נכונה התנועה ליניארית מאוד). החסרונות - לא טבעי לגוף כמו ריצה, צריך ללמוד את הטכניקה וזה יכול לקחת קצת זמן, כמו כן מיעוט העוסקים בספורט הזה אינו עושה את הדברים פשוטים יותר.

כוון את המסילה לשיפוע של 10 מעלות

ולך מהר מהר נניח 7 קמ"ש. תראה שהדופק יעלה (אמנם לא כמו ריצה אבל הרבה) אפשרות אחרת היא אליפטיקל במכון כושר. אתה יכול גם לנסות להוריד את הקצב. רוץ לאט יותר, שלב הפסקות הליכה.

arbeliBike

New member
אליפטיקל

כשעברתי שיקום של הברך המליץ לי הפיזיותרפיסט על אליפטיקל. אימון כזה, אמר, מחזק את השרירים סביב לברך ומסייע ליציבות. במקביל עבדנו על תרגילים בעזרת פיט-בול ועוד מספר מכשירים משונים. אחרי חודשיים יכולתי לרוץ שוב בלי בעיה. במקרה שלך - חשוב מאוד למצוא מה גרם לבעיה בריצה. ההמלצה שלי - לך לפיזיותרפיסט המתמחה בפציעות ספורט וטפל בשורש הבעיה. אגב, הבעיה העיקרית באליפטיקל היא השעמום...

ostnc

New member
בטווח הרחוק

אם עכשיו כל פעם צץ כאב חדש (כאב שממש מציק) אז מה יהיה בעוד 10 או 20 שנים. צריך לחשוב קדימה.

ostnc

New member
ניסיתי היום הליכה עם שיפוע

ניסיתי היום הליכה של 20 דקות עם שיפוע 10 מעלות ב - 7 קמש וזה ממש לא קל. ב - 20 דקות שרפתי כ - 270 קלוריות. נראה לי שאני אתייצב על 30 דקות. גם יותר נוח לראות טלוויזיה כשלא קופצים כל הזמן.

למעלה