תחליף אמריקאי לגבינות?

רקונית

New member
תחליף אמריקאי לגבינות?

היי,

אולי מישהו יודע - באיזו גבינה אמריקאית אפשר להחליף גבינת חמד? פעם נאמר לי שהמקבילה היא גבינת בריק אבל אני מתקשה למצוא אותה. רעיונות אחרים?
וכמובן - גבינה לבנה 5% - בעוגות למשל וגם במאפים, במה אפשר להחליף?

תודה
 

utoo

New member
בתקופה שחייתי בארה״ב

נתקלתי באותן בעיות. היום הבנתי שיש אפילו גבינות של תנובה בהרבה מקומות. בדקת באינטרנט לגבי מה יש בסביבה שלך.
בכל מקרה גבינה לבנה שזה הכי בעייתי הייתי מחליפה בפילדלפיה (דלת שומן) מעורבבת עם קצת sour cream.
לגבי חמד , אם יש לכם ברינזה מיבוא זה גם יכול להתאים. אבל בעיקרון זו גבינה מלוחה בישראל יש גרסה של 16% או 5.
 

רקונית

New member
תודה למגיבות

לפי מה שאני זוכרת חמד היא מלוחה וקצת דביקה כמו שאמרתן, כמו למילוי בורקס ולכן אני לא בטוחה שפטה תתאים אבל בהעדר ציפור שיר...
ברינזה וגבינות תנובה - קצת מורכב לי לשוטט בחיפושים בשביל איזו עוגה, מה גם שמדובר בקנדה אז בכלל נהיה מורכב מדי.
אנסה עם שמנת חמוצה ופילדלפיה.
תודה
 

utoo

New member
אם זה מילוי לבורקס יש פיתרון

או לערבב את הפטה המלוחה עם קצת ביצה כדי שהמרקם לא יהיה יבש.
אפשר ואפילו רצוי לערבה עם מעט תפוח אדמה מבושל ומעוך. המרקם מצויין, מוריד מעט מהמליחות העזה של הפטה.
 

רקונית

New member
לא בדיוק בורקס אבל דומה

שכבת בצק עלים, עליו גבינת חמד, שוב בצק עלים ולמעלה חלב עם ביצה.
אני צריכה גבינה עם טעם אבל במקרם משחתי יותר ולא פירורים, נראה אאלתר משהו.
תודה
 
אני מכינה בורקסים

עם פטה או גבינה בולגרית (Bulgarian cheese), למרות שיש בנמצא גבינות מהארץ, גיליתי שגבינת הפטה והבולגרית כאן פחות מלוחות מאלה הישראליות, אבל זה בהחלט עניין של טעם.
 

אודרי11

New member
הגבינות העממיות בקנדה מזעזעות..

אפשר להשיג גבינות תנובה, אבל בגבינת חמד לא נתקלתי...בכל סופרמרקט יש מקרר של גבינות יותר איכותיות, יש שם סוגים שונים של פטה וגבינות מלוחות, שיתאימו לך לבורקס..אני מכינה שם לבאנה מיוגורט יווני, יוצא לא רע.

איפה בקנדה? בטורונטו אפשר להשיג ברשת שנקראת GRANDE CHEESE FACTORY , עשרות אם לא יותר סוגים של גבינות, הם גם נותנים לטעום..אפשר לנסות.
 
למעלה