תחבורה ציבורית למזרח ירושלים

מצב
הנושא נעול.

היום אין בכלל תחבורה ציבורית ממרכז או שכונות מערב ירושלים (היהודית) למרכז או שכונות מזרח ירושלים (הערבית). יתרה מזאת: הקווים של "אגד" עוקפים את השכונות הערביות או עוברים שם בלי לעצור. ובכן, יש לי מספר שאלות: קראתי שבמזרח ירושלים פועלות כמה חברות אוטובוסים (מורשות). מהם החברות והקווים? ואיפה המסוף המרכזי נמצא? מדוע מ-1967 ועד היום אין קשר בין שני חלקי העיר? ברור שיש כאן גוון פוליטי, אבל מהו המניע הענייני העיקרי לכך? האם זה המניע הבטחוני (הפרות סדר בשכונות הערביות) או הכלכלי (אין הרבה נוסעים שנעים בין השכונות היהודיות לערביות)?

omer landau

New member
נצל"ש-משכורות עובדי רשות שדות התעפו

היום אין בכלל תחבורה ציבורית ממרכז או שכונות מערב ירושלים (היהודית) למרכז או שכונות מזרח ירושלים (הערבית). יתרה מזאת: הקווים של "אגד" עוקפים את השכונות הערביות או עוברים שם בלי לעצור. ובכן, יש לי מספר שאלות: קראתי שבמזרח ירושלים פועלות כמה חברות אוטובוסים (מורשות). מהם החברות והקווים? ואיפה המסוף המרכזי נמצא? מדוע מ-1967 ועד היום אין קשר בין שני חלקי העיר? ברור שיש כאן גוון פוליטי, אבל מהו המניע הענייני העיקרי לכך? האם זה המניע הבטחוני (הפרות סדר בשכונות הערביות) או הכלכלי (אין הרבה נוסעים שנעים בין השכונות היהודיות לערביות)?
התעופה כתבה במעריב בעיתון המודפס יש כתבה יותר גדולה זה מה שהצלחתי למצוא ברשת מדובר קצת על נתב"ג 2000 ושיבושים בבניה עד היום

omer landau

New member
מנצל נצל"שי ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif|../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

התעופה כתבה במעריב בעיתון המודפס יש כתבה יותר גדולה זה מה שהצלחתי למצוא ברשת מדובר קצת על נתב"ג 2000 ושיבושים בבניה עד היום
מנצל נצל"שי
|

האם יש "חוק" או הסדר שאם הרכבת מאחרת למעלה מחצי שעה הנוסעים יכולים להשתמש באותו כרטיס שוב או מקבלים את כספם בחזרה ?? אני לא ראיתי שזה כתוב איפשהו ומישהו פעם הציעה את זה פה ומסתבר שדבר זה קיים(אולי כן ואולי לא-בכל מקרה פעם ראשונה אני שומע על זה מוזר) יש לי גדנ"ע ביום ראשון-צריך להיות קריעת תחת רצינית האם כדי לי לנסוע?????????. אתם מחליטים
זה צריך להיות כיף אבל גם חלקים בלתי נסבלים וצריך קצת סבל בשביל זה

איליה.

New member
כן, יש הסדר כזה.

מנצל נצל"שי
|

האם יש "חוק" או הסדר שאם הרכבת מאחרת למעלה מחצי שעה הנוסעים יכולים להשתמש באותו כרטיס שוב או מקבלים את כספם בחזרה ?? אני לא ראיתי שזה כתוב איפשהו ומישהו פעם הציעה את זה פה ומסתבר שדבר זה קיים(אולי כן ואולי לא-בכל מקרה פעם ראשונה אני שומע על זה מוזר) יש לי גדנ"ע ביום ראשון-צריך להיות קריעת תחת רצינית האם כדי לי לנסוע?????????. אתם מחליטים
כן, יש הסדר כזה.
יש לך זכות לנסיעה נוספת באותו כרטיס, בשביל זה אתה צריך להחתים את מנהל התחנה בתחנת היעד מיד עם הגעתך באיחור. לגבי הגדנ"ע, בהחלט כדאי לך לנסוע. זה הכין אותי ממש טוב לטירונות. אני מציע שתשאל את השאלה הזאת גם בפורום מתגייסים, לדעתי שם תקבל יותר תשובות כי חתך הגילאים שם שונה. ותזכור שאף אחד לא מחליט חוץ ממך.

omer landau

New member
תודה------>

כן, יש הסדר כזה.
יש לך זכות לנסיעה נוספת באותו כרטיס, בשביל זה אתה צריך להחתים את מנהל התחנה בתחנת היעד מיד עם הגעתך באיחור. לגבי הגדנ"ע, בהחלט כדאי לך לנסוע. זה הכין אותי ממש טוב לטירונות. אני מציע שתשאל את השאלה הזאת גם בפורום מתגייסים, לדעתי שם תקבל יותר תשובות כי חתך הגילאים שם שונה. ותזכור שאף אחד לא מחליט חוץ ממך.
תודה------>
אני נוסע זה צריך להיות דבר מעניין וכיף אבל עדיין יש פול חסרונות וחלק מהם זה הספורט המסיבי שאני לא ממש אעמוד בו

טיפ_טיפ

New member
הגיע הזמן

מנצל נצל"שי
|

הגיע הזמן
שמישהו יעלה את עיניין המשכורות ברשות לדיון ציבורי. תאמינו לי אין דבר מרגיז יותר מלראות את המעלית מלאה בשעה 9 (!!!!) בבוקר בעובדים שזה עתה הגיעו לעבודה. אותה מעלית אגב, מלאה שוב בשעה 1600 (אחרי הפסקת הצהריים בין 12 ל1330

קו 23 היחיד שנכנס למז' העיר

קו 23 היחיד שנכנס למז' העיר
ובאותה שאלה עד לא מזמן היו 2 מסופי אוטובוסים במזרח י-ם אחד מול שער שכם שבו היו קוים לכיוון דרום (בת לחם חברון) ומסוף נוסף ליד שער מנדלבאום (איפה שפעם היה סניף אגד שער שכם) לכיוון צפון בית חנינא רמאללה אל בירה וכו' כל קו היתה חברה בפני עצמה כשהחברות היו חברות בנות של מסיעים מוכרים ממזרח העיר כמו אבו סנינה טורס האחים טוויל טורס NET ואוליב מאונט טורס. בעשור האחרון עם התרבות הסגרים הקוים הפכו להיות מפסידים כי הם עוברים במחסומים ובמקומם התחילו להתרבות הטרנזיטים. לא מזמן דובר על סגירת המסוף הצפוני (שהפך ממסוף אוטובוסים למסוף טרנזיטים באוםן רשמי) ובנית תחנה מרכזית חדשה כללית במקום המסוף הדרומי. משהו יודע מה קורה עם הפרויקט הזה??? באותה הזדמנות בה דובר על התחנה המרכזית במזרח העיר דובר גם על הסדרה מחדש של התח"צ במזרח י-ם לאחרונה נצפו הרבה אוטובוסים ישנים "מרצדס 0303" ו"ספרינטר"ים צבועים בצורה אחידה ועליהם כיתוב בערבית של הקוים ומדבקה קטנה של "מטילי אירוס ירוחם" האם הקוים האלו יצאו למכרז ומטילי אירוס ירוחם זכו בו??????

צחקן2

New member
הניצל"שהיוני: לצ'אט.

הניצל"שהיוני: לצ'אט.

אבל למה אין קשר בין חלקי העיר?

ומה לגבי תחבורה משער שכם לשכונות במזרח ירושלים?

traiNir

New member
למה שיהיה קשר?

ומה לגבי תחבורה משער שכם לשכונות במזרח ירושלים?
למה שיהיה קשר?
העיר הרי מחולקת דה-פקטו, ואין שום ביקוש לנסיעות בין שני חלק העיר. אין קשר חברתי בין התושבים הערביים לתושביה העבריים, והקשר העיסקי המועט אינו זקוק לאוטובוסים!

מצב
הנושא נעול.
למעלה