תחבורה ציבורית בשבת

מצב
הנושא נעול.

mucool2

New member
תחבורה ציבורית בשבת../images/Emo35.gif

תחבורה ציבורית בשבת

המכון הדמוקרטי מציע: בחוק, שיתלווה לחוקה, לאחר שזו תתקבל, ייאמר כי "השבת הוא יום המנוחה הממלכתי בישראל", אולם "אין פוגעים בזכות לקיים פעילות בילוי, תרבות ובידור, ובלבד שזו תיעשה בהקפדה על מסגרות של מיקום והגבלת רעש". בענייני תחבורה ייקבע, כי "אין פוגעים בחופש התנועה בשבת" וכי "התחבורה הציבורית תפעל בשבת". עם זאת, החוק מסייג הן בנושא חופש התנועה והן בנושא פעילות התחבורה הציבורית, כי אלה לא יתקיימו "במקומות שבהם רוב משמעותי של תושבים שומרי שבת". ועוד ייקבע במפורש בחוק - מתוך כוונה לאכוף את האיסור, בניגוד למצב היום - כי "בשבת לא תתאפשר פעילות מסחר ותעשייה".

elians

New member
מהפה שלהם לאלוהים...

תחבורה ציבורית בשבת

המכון הדמוקרטי מציע: בחוק, שיתלווה לחוקה, לאחר שזו תתקבל, ייאמר כי "השבת הוא יום המנוחה הממלכתי בישראל", אולם "אין פוגעים בזכות לקיים פעילות בילוי, תרבות ובידור, ובלבד שזו תיעשה בהקפדה על מסגרות של מיקום והגבלת רעש". בענייני תחבורה ייקבע, כי "אין פוגעים בחופש התנועה בשבת" וכי "התחבורה הציבורית תפעל בשבת". עם זאת, החוק מסייג הן בנושא חופש התנועה והן בנושא פעילות התחבורה הציבורית, כי אלה לא יתקיימו "במקומות שבהם רוב משמעותי של תושבים שומרי שבת". ועוד ייקבע במפורש בחוק - מתוך כוונה לאכוף את האיסור, בניגוד למצב היום - כי "בשבת לא תתאפשר פעילות מסחר ותעשייה".
מהפה שלהם לאלוהים...
ככה יום שבת יקבל משמעות חיובית בחיים שלי ולא עוד יום של להקבר בבית שיש חופש מהעבודה

elians

New member
לאור המצב במדינה ...

השאלה היא לא מתי אלא אם
חוקה בחיים לא תתקבל במדינה הזאת - אין קונצנזוס מספיק רחב על אף נושא בציבור, לצערי.
לאור המצב במדינה ...
שראש הממשלה עושה על רוחו מה שבא לו (לא שאני מתנגד ממש למה שהוא עושה) אני לא חושב שאפשר להגיד שאין סיכוי בחיים. כי פה הכל יכול לקרות.

euronitzan

New member
רה"מ פועל מתוקף המנדט שניתן לו ביום

לאור המצב במדינה ...
שראש הממשלה עושה על רוחו מה שבא לו (לא שאני מתנגד ממש למה שהוא עושה) אני לא חושב שאפשר להגיד שאין סיכוי בחיים. כי פה הכל יכול לקרות.
רה"מ פועל מתוקף המנדט שניתן לו ביום
הבחירות, הכנסת תמיד יכולה לפזר את עצמה או להצביע אי - אמון ברה"מ אם הוא עושה לטעם נציגי הציבור דברים בלתי ראויים. זהו החסרון הגדול של דמוקרטיה ייצוגית - הנציגים רק אמורים! לייצג את בוחריהם, הם עדיין יכולים לעשות ככל העולה על רוחם (והלוואי שיכולתי לרשום "במגבלות החוק כמובן").

מצב
הנושא נעול.
למעלה