תחבורה ציבורית באיסטנבול

מצב
הנושא נעול.

איליה.

New member
תחבורה ציבורית באיסטנבול ../images/Emo35.gif

תחבורה ציבורית באיסטנבול

איפה אפשר למצוא מידע על תחבורה ציבורית באיסטנבול כולל מפות קווים? מה מחיר הנסיעה באוטובוס? ואיך הולכים תעריפי המוניות? איך אני דואג שנהג המונית יקח ממני מחיר הגון ולא ירמה אותי?

אוהד11

New member
מבלי לפגוע נראה לי שמחיר הגון הוא

תחבורה ציבורית באיסטנבול

איפה אפשר למצוא מידע על תחבורה ציבורית באיסטנבול כולל מפות קווים? מה מחיר הנסיעה באוטובוס? ואיך הולכים תעריפי המוניות? איך אני דואג שנהג המונית יקח ממני מחיר הגון ולא ירמה אותי?
מבלי לפגוע נראה לי שמחיר הגון הוא
דבר יחסי, ביחוד לגבי נהגי מוניות תורכים שמרגישים ומריחים מיהו תייר. זכור לי מקח ומימכר על כל דבר קטן בבאזאר באנטליה, מתובל במילה "אחי" על כל צעד ושעל, מבלי שהזדהיתי כישראלי.

חוץ מקו אחד של מטרו ועוד שני קווי

תחבורה ציבורית באיסטנבול

חוץ מקו אחד של מטרו ועוד שני קווי
טראמים (חשמליות. דווקא נחמדות, ענקיות ומ-מ-ו-ז-ג-ו-ת) אין תחבורה ציבורית סבירה באיסטנבול. יש המון פקקים, המוניות ברובן מפעילות מונה מבלי להתווכח אבל, נסיעה אחת שלי נפלתי על רמאי שעשה סיבובים מיותרים שהכפילו לי את המחיר. נסיעה בחשמלית עולה (לפחות באוגוסט-ספטמבר 2003, אז הייתי שם) משהו כמו 3 ש"ח. 1,000,000 לירות שזה בערך שני שליש הדולר. לא התעניינתי באוטובוסים, ובסך הכל רוב הדברים הם או במרחק הליכה כמעט סביר (מקסימום שעה וחצי הליכה לכל כוון אם אתה או בעיר העתיקה או בככר טקסים) או שלוקחים מונית. נסיעה של 10 דקות במונית, אם אין פקקים, תעלה לך משהו כמו 3 עד 4 דולר. מחיר סביר יחסית לארץ, יקר קצת לגבי טורקיה. כמובן ש-80 אחוז מהדברים לתיירים הם במרחק של הרבה פחות משעה וחצי הליכה. אפילו אפשר לכסות 80% ברדיוס הליכה של עד 40 דקות. לשאר הדברים מומלץ או המטרו או 2 קווי החשמליות וכמובן, מוניות. נהגי האוטובוס לא מדברים אנגלית ואין לי מושג היכן משיגים מפות של פירוט הקווים שלהם. ברובם זה גם אוטובוסים מפויחים ומיושנים. מומלץ מאוד מאוד לקחת מעבורת, שנמצאת 5 דקות הליכה מתחנת הרכבת הבינ"ל של איסטנבול לאי הנסיכים. באי זה אין מכוניות אלא רק כרכרות ואופניים וכמובן הליכה ברגל. אי זה מהווה אזור קיט ונופש ליהודי איסטנבול העשירים. אגב תחנת הרכבת הבינ"ל של העיר, שנמצאת ליד רציף המעבורות, אפשר לפעמים לראות את האוריינט אקספרס !

מצב
הנושא נעול.
למעלה